Sexdömd lärare jobbar som lärare IGEN.

Sitter som vanligt och lyssnar på P3 när jag jobbar och får höra något som jag blir jäkligt irriterad över. Som vanligt i vårt avlånga land så är vi alldeles för klena när det gäller våra barn och ungdomars trygghet och hälsa. 2005 blev en lärare dömd för sexuellt utnyttjande av en 14 årig flicka. Han fick såklart sparken. Nu fyra år senare så har han åter igen fått jobb som lärare på en skola i Stockholm. Han har varit helt ärlig emot sin arbetsgivare, så han visste om hans bakgrund när han anställde honom till skolan. Men barnen och föräldrarna har inte fått veta något. Arbetsgivaren anser att det är onödigt för föräldrar och barn att få veta något just nu. det finns alltså inget lagligt hinder för att anställa en sexdömd lärare på en annan skola enligt skolverkets chefsjurist. Och vad har vi då för lagar?!



Sånt här kan jag fan bli galen på. Det spelar faktiskt inte någon roll hur grovt brått den här mannen begått emot denna 14:åriga flicka eller om han rent utav skulle vara oskyldig. Man utsätter endå inte en ny skola full med barn för denna stora risk. Alla dessa risker gör att barn känner sig otrygga i vuxnas närvaro och i skolmiljön. Det är vi som skapar denna otrygga stämning. Han kan få jobb som något annat, han behöver inte bli lärare igen. Som om rektorn alltid kan hålla koll på vad denna lärare gör med barnen!? Som om barnen skulle berätta för rektorn/föräldrarna OM han skulle göra något dumt!? Det är en risk och det är barnen som får lida. Bra jobbat!



Kommentarer
Postat av: Karin O

haha man känner sig ju liiite fåfäng då:p

2009-12-16 @ 10:03:37
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Sanny

Waaaaaaaaaaaaaaaaaah jag blir så arg!!!!!!!!

BTW kriminellt.com är asbra! Där kan man söka på sin granne eller sin lärare och se om de finns med! Det är bara sexdömda brottslingar som är med!



MEN FY FAN VAD JAG HATAR SVERIGES LAGAR!

2009-12-16 @ 10:10:37
URL: http://thesanny.blogg.se/
Postat av: Daniel

En andra chans? hmm.. men vad som helst men inte arbeta med barn vetja!!!

2009-12-16 @ 15:05:05
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: scaber nestor

Håller med förutom en punkt.



"eller om han rent utav skulle vara oskyldig"?



Om han varit oskyldig hade det väl inte varit ett problem?

2009-12-18 @ 02:42:33
URL: http://scabernestor.blogg.se/




bloglovin



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0