Grahamsbullar.
Ingredienser:
100 g jäst
50 g smör
1 liter filmjölk
2 tsk salt
ca 1,5 l grahamsmjöl
ca 0,5 l vetemjöl
Gör så här:
Smula sönder jästen direkt i degbunken.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt filmjölken och låt blandningen bli fingervarm ca 37 grader.
Häll den ljumma mjölkblandningen över jästen och rör om så den löser sig.
Tillsätt salt, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet.
Arbeta ihop allt till en deg.
Arbeta degen smidig och låt den sedan jäsa övertäckt i ca 30 min.
Arbeta ihop degen i degbunken.
Tillsätt ev. lite mer vetemjöl.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Dela degen i 4 delar.
Rulla dem till längder och dela varje längd i 10 delar.
Baka ut dem till runda bullar och lägg på smorda plåtar.
Låt dem jäsa till nästan dubbel storlek, ca 30 min.
Grädda i ugn vid 225 grader ca 12 min.
Låt bullarna kallna på galler under bakduk.
100 g jäst
50 g smör
1 liter filmjölk
2 tsk salt
ca 1,5 l grahamsmjöl
ca 0,5 l vetemjöl
Gör så här:
Smula sönder jästen direkt i degbunken.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt filmjölken och låt blandningen bli fingervarm ca 37 grader.
Häll den ljumma mjölkblandningen över jästen och rör om så den löser sig.
Tillsätt salt, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet.
Arbeta ihop allt till en deg.
Arbeta degen smidig och låt den sedan jäsa övertäckt i ca 30 min.
Arbeta ihop degen i degbunken.
Tillsätt ev. lite mer vetemjöl.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Dela degen i 4 delar.
Rulla dem till längder och dela varje längd i 10 delar.
Baka ut dem till runda bullar och lägg på smorda plåtar.
Låt dem jäsa till nästan dubbel storlek, ca 30 min.
Grädda i ugn vid 225 grader ca 12 min.
Låt bullarna kallna på galler under bakduk.
Mumma!
Kommentarer
Trackback