Where is the sun?

Halloj. Vaknade alldeles för sent igen. Fasiken oxå. Har vänt på dygnet igen som en annan tonåring. Gick och lade mig runt två i natt och sov till elva. Men men, det får väl vara lite så på sommaren oxå kan ja tänka mig. Det är ingen sol idag knappt? Igår var det strålande väder och idag så är det bara kvavt! Var ute en sväng med Willen och idag kunde vi vara ute lite längre eftersom det inte blir så varmt för honom.


Måste bara säga att det är roligt att mitt inlägg om människor som röker när de är gravida har hamnat på första sidan på blogg.se. Men ja blir lika fövånad över vilka idioter det finns som faktiskt tycker att rökning är bra när man är gravid. Släng er i väggen!

Idag ska Kaka iväg och tatuera resten av armen. Idag blir det alltså en hel sleeve. Spännande! Hoppas jag hinner se innan jag åker och jobbar. Men det tror ja inte. Då får jag inte se den förrän ikväll när jag kommer hem!

Hittade den här gamla mobilbilden på Willen för två år sen... Hur söt?



Ha en bra dag!

Later.


Then and Now.


Hot hot hot.

Fy sjutton så varmt det har varit idag! Helt otroligt! Höll på att smälta bort när jag cyklade till jobbet idag. Kom ganska så nyligen hem igen. Kaka och hans pappa sitter i vardagsrummet och kollar fotboll på nya Tv:n. Jag hade tänkt ta en promenad med Willen nu. Käkade fruktsallad när jag kom hem, man tager vad man haver är ganska så väldigt gott ibland!



Later.

Att röka när man är gravid?

Ni ser ju rubriken! Det finns nämligen en höggravid kvinna här på området där jag bor som ständigt går med en cigg i munnen. Jag kan inte förstå? Hur fan kan man röka när man är gravid? Är man med barn så är både cigaretter och alkohol strängt förbjudet enligt mig. Vafan har hon för rätt att försämra någon annans liv pga av sitt egna beroende? Jag accepterar det inte! Blir vansinnig när jag ser det. NEJ jag vet att jag inte har med det att göra och jag skulle aldrig lägga mig i och säga det till henne. Hon vet säkert redan vilka konsekvenser det kan ge, men ibland har jag god lust att gå fram och ta den där cigaretten ur munnen på henne. Man blir väl extra känslig när man jobbar som assistent och får träffa de här barnen som farit så illa och blivit sjuka av olika anledningar. Familjen jag jobbar för gjorde ingenting fel och Alex blev sjuk endå. Det är så orättvist! Hur kan man bidra till ett sjukt barn som mamma? Eller ett dödfött barn? Man har praktiskt taget ihjäl en annan människa när man röker och är gravid?! Det borde fan vara straff på det?! Olagligt borde det i allafall vara!



Röker du och är gravid? Läs då detta! Och sluta!


Dessutom kan barnet få astma, allergier, ADHD, läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, bli steril, få ökad risk för cancer, hjärt/kärlsjukdomar och annat senare i livet. Bland annat.

Love on Set.


(Källa: US Weekly)

- Du kommer bli en vindruva.

En kommentar som Maria fällde någon gång under tonåren som har suttit sig fast i mitt minne. Varje gång jag ser vindruvor så hör jag henne. I exakt den ton hon hade när hon sa det oxå. - Du kommer bli en vindruva.

Sitter inne för tillfället och dricker jordgubbsjouice och äter just vindruvor.



Kaka är rå allergisk och ser ut som sju svåra år stackarn. Tur att han har sin TV och har semester dessutom. Nyser konstant och kan knappt prata för att han är så tjock i hals och näsa. Jäkla gräspollen.

Jag däremot mår fin fint. Har städat lite, diskat lite och varit ute en sväng med Willen. Var och jobbade i morse, tiiidigt innan Alex skulle till dagis. De två nya tjejerna var med oxå och kollade hur jag gjorde. Förhoppningsvis så kan dom börja jobba snart. Det är såååå varmt ute. Man orkar knappt vara ute. Men nu ska vi inte klaga. Tyspiskt svensson och klaga när det är varmt och klaga när det är kallt.

Från Willens och min lilla promme.


Hoppas alla har en bra dag!


Eclipse World premiere.

Den 24:e Juni så hade Eclipse världspremiär på Staples Center i LA. Alla var såklart där. Se fler bilder HÄR.


Trailer.


På onsdag är det alltså dags för premiären för Eclipse. Någon mer än jag som är råladdad för att se den?
Det värsta är ju att när man har sett den sen så orkar man ju inte vänta ytterligare 100 år på att "Breaking Dawn" ska komma ut. Som dessutom kommer i två delar...

(Bildkälla: Hollywoodlife)


A very very BIG Telly.

Goddagens. Nu är födesledagsfirandet av födelsedagsbarnet avklarat. Hela helgen har det firats. Först stor fest i fredags med midsommarfirande och sen tårta och släktkalas. Kaka önskade sig en enda sak i födelsedagspresent och det var en ny TV. Eller rättare sagt presentkort för att kunna köpa en. Han fick ihop till sin drömtv så nu står den i vårt vardagsrum. Och har redan använts flitigt. Ska jag klaga på nåt så tycker jag faktiskt att den är lite för stor. Men man är ju inte så insatt. Den är fin i allafall! Huvudsaken är att Kaka är nöjd. Har nog aldrig sett honom så ivrig som när han kom hem med jättekartongen ifrån netonet igår kväll. Killar och sina prylar. Det är nog något som vi tjejer aldrig kommer att kunna förstå oss på.

Willen lekte som en galning hemma hos Kakas pappa och familj igår. "Bollen" som en gång var en rund fin fotboll ser nu mer ut som en söndertuggad trasa. Men jäklar vad dom lekte. Willen och alla barnen. Han däckade direkt när vi kom hem igår och orkade inte ens skälla när grannen kom och sjöng i trappen som vanligt.


Igår.



Tack alla underbara vänner för igår!


Grattis älskade sambo 25 år.

Idag fyller mina underbara pojkvän 25 år! Grattis! Jag älskar dig!


Robyn gör det igen.



Så kommer Sveriges coolaste tjej ut med ett nytt album och jag blir ju inte helt förvånad över att det är precis Klockrent! Så otroligt jävla skit bra är hon. Kan denna människa misslyckas med någon låt?! Nope. Tror knappast de! Grym.

Nya favorit låten.

Robyn - Dancing on my own.



Robyn - Dancing on my own (Buzz Junkies Remix)



Dior gör kontaktlinser.

Nu kommer Christian Dior med en väldigt annorlunda accessoar. Nämligen Dior-kontaktlinser. Linserna pryds med ett tydligt CD och är även delvis färgade i guld! Är detta något som du skulle kunna tänka dig att köpa?



Något som man har lärt sig när det gäller nytt mode är ju att man ALDRIG ska säga aldrig. Men här skulle jag nog kunna lova att detta inte är något för mig. Förstår faktiskt inte vitsen? Att köpa ett par jätte dyra kontaktlinser som knappt syns?! Dior har ju faktiskt kommit med schysstare ideér än denna, helt klart!


Kvällsfix.

Kom precis hem från jobbet. Andra dagen idag med de nya assistenterna. Det har varit väldigt roligt de här två dagarna när man har haft sällskap. Att jobba som assistent kan vara ganska ensamt ibland. Man har ju inte direkt några arbetskamrater mer än dom i gruppen och vi ses ju egentligen bara under personalmöten. Man jobbar ju alltid själv med Alex. Så ibland kan det vara roligt att ha lite folk omkring sig. Vi ska köra ett till intro pass på måndag morgon.

Kaka och jag åkte och hämtade pizza idag. Lyxade till det lite. Willen fick resterna och det var ju fest för honom. Sötisen! Mumsigt tyckte Wilgot. I morgon ska vi upp ganska så tidigt och börja fixa inför festen. Ska iväg på en del ärenden på förmiddagen. Sen kommer folket runt 17.00. Jag behöver ju inte säga en gång till att jag är laddad inför festen. Det vet ni säkert vid det här laget. Det är så roligt att vi kunde slå ihop midsommar med att fira Kaka som fyller 25 år på lördag. Och det är så roligt oxå att så många kan komma tycker vi. Mega.

Ska slänga på en tvättmaskin och sen ska jag faktiskt gå och lägga mig. Är jätte trött.

Later.

Midsommarklänningen fixad.

Kaka och jag har precis kommit hem från stan. Käkade lunch och midsommar shoppade lite. Kaka köpte en ursnygg grönrutig skjorta och jag hittade en naturvit klänning med spets. Älskar den! Så enkel och fin. Tänkte att ni skulle få se lite sneak peaks! Vill ju inte visa hela klänningen än, då blir det ju inte lika roligt i morgon! Hihi.

Blev väldigt fina bilder tycker jag.



Senare ska jag iväg och jobba. Det är andra intro-dagen för de nya assistenterna. ska bli riktigt roligt. Men nu ska jag leta snapsvisor! :)

Later.


Jävla idiot.

Joe Jackson.

Jag tål inte denna människa. Läser dagligen om honom och hans projekt nu efter Michaels död. Han har inte tänkt på att OM han hade brytt sig om honom lite mer när han levde så kanske han hade varit i livet idag?! Allt handlar om pengar! Jävla idiot!

Så tycker jag.




Musikfix.

Har varit iväg och jobbat. Två nya tjejer ska börja jobba hos Alex och det var jätte roligt att introducera dem. Verkar vara grymma tjejer tycker jag. Alex ska ha det bästa! Kaka och jag tog en sväng förbi donken på vägen hem när han hämtade mig. Skulle ha köpt en "McfLurry Mackerängfisch" som jag sa när jag hade lite bråttom. Menade förstås en Mcflurry marängswiss. Men dom var slut!! Que? Hur kan dom sluta med godaste glassen nu när sommaren precis har börjat? Daah?! Blev en smartis mcflurry i stället. Yumm. Nu sitter jag med musiklistan igen inför helgen. Man bli verkligen laddad av musik! Käre gode gud, låt det inte regna på midsommar!




Onsdag.

Har precis kommit in, har legat en stund ute på en filt i solen. Fixat låtlista till Kakas 25 års och midsommarfest! Kommer bli hur kul som helst! ALLA kommer. Vi är över 30 pers som ska fira midsommar ihop och jag längtar verkligen. Mår bättre idag, bättre än igår, så det är väl på väg att bli bättre helt enkelt. (Hur många gånger skrev jag bättre?).




Young and innocent.


Plocklunch är sommar.

Idag har jag fått tillbaka min aptit igen! Det är underbart att vara sugen på mat igen. Stod och kikade in i kylskåpet ett tag men orkade inte laga i ordning nåt. Så jag hittade lite blandat i kyl och skafferi. Plockmat när den är som bäst! En riktig sommarlunch blev det helt enkelt! Tonfisk, ägg, gurka, keso, fralla och jordgubbar. mums.



Modellsommar.

Idag är jag hemma sista dagen ifrån maginfluensan. Tydligen så är det åter igen något som går som jag åkte på.Det smittar även 48 timmar EFTER man har blivit frisk enligt doktorn. Så det är väl lika bra att man är hemma en dag till då! På måndag nästa vecka ska jag börja träna igen. Försiktigt dock. Hade mycket hellre legat ute på någon härlig strand idag och solat lite än att hålla mig inne. Men thats the way it is. Det har varit några riktigt tuffa dagar. Både psykiskt och fysiskt.

Har föresten börjat på en bok de här lata dagarna i sängen. Hade väl i princip sett alla filmer som går att se då jag jämt är sjuk nu för tiden så tänkte att jag skulle läsa lite. Köpte en bok förra sommaren som jag aldrig läste. "Modellsommar" med Paulina Porizkova. Den handlar om hennes liv. Och något som jag inte hade någon aning om är att hon faktiskt är svensk? Hon är alltså född i sverige. Trodde att hon var född i USA. Då blev den ju genast bättre. Har inte kommit så långt än då jag började på den igår men hittills verkar den väldigt bra! Den handlar om hennes liv innan hennes modellkarriär och hur det hela började. Hon var väldigt utfryst och mobbad i skolan. Hon blir utvald av en modellagentur och får jobba en sommar i Paris.




Tatuerad Kaka.


(Ibland är det ju roligt att få driva lite med att han kallas Kaka. Speciellt med min dåliga humor. )

Nyss kom min fina Kaka hem med en nytatuerad arm. Den är inte alls färdig som ni kanske ser men det är på godväg att bli en riktigt fin sleeve. No more mr nice guy!


Willen + lypsyl = SANT.

Jag vet inte hur många lypsyl och läppglans som Wilgot fått tag på igenom åren som gått. Kommer aldrig glömma när han hade bott hos oss i ca två månader och mitt fina MUS läppglans bara försvann spårlöst. Willen kom lite senare och fullkomligen stank jordgubb och glänsde lite runt läpparna. Han hade smällt i sig hela läppglanset. Efter det så kan man inte ens lämna sin väska på en stol eller ännu mindre på golvet. Inga hudlotions får heller ligga framme. Han letar och letar efter läppglans och lypsyl eller allt som påminner om denna underbara lukt och smak. Han kan till och med få upp dragkedjor om han känner doften. Helt otroligt!

Hur som helst så hittade Kaka detta under soffan igår.

Ett nytt offer för denna lypsyl-maniac.

Med glänsande läppar säger han som håkan-bråkan i sune... "Sluuutt".




Grattis Kathleen!

Idag fyller min fina vän Kathleen 25 år! Grattis till dig!!!, så tråkigt att jag inte kunde vara med på din födelsedagslunch idag! Men vi ses på Fredag! Får fira dig lite då oxå...

Katta och lilla Wilgot när han var valp



Måndag.

Hallådär. Just nu är Kaka iväg och ska tatuera hela armen. Han ska göra en sleeve på högerarmen. Jag är nog mer nervös än va han är. Har ingen aning om hur det kommer att se ut! Shit.

Känner mig lite bättre idag. Inte helt bra! Ska försöka äta lite lätt lunch nu och se vad som händer efter det...sen ska jag ta en liten promenad. Har inte varit ute på hela helgen. Idag är det ju tom sol så då kanske man kan få lite färg på sitt bleka ansikte!

Det blir inget Twilight event för min del ikväll i allafall.

Later.


Victoria skrev 30 st kärleksbrev till sin Daniel.

Daniel berättade precis i sitt tal om hur Victoria kom hem efter arbete och skulle resa iväg i en månad (30 dagar) dagen därpå. Hon sov inte under natten utan satt och skrev hela natten tills hon skulle åka. När Victoria hade åkt så stod där en låda med 30 st kärleksbrev i, en för var dag de skulle vara separerade, som hon hade skrivit till honom på natten! Det framgår mer och mer hur otroligt kära de är!

Så fruktansvärt romantiskt!


Vill ni se en spännande film?

Som det känns just nu så var det inte ett sånt smart drag att kolla på denna film när jag ligger hemma själv. Men den var sjukt spännande. Lite lite för B var vissa scener men fortfarande helt klart värd att se! "The Stepfather" heter den och ingen mindre än Penn Bagdley i en av huvudrollerna. Kolla in den om ni gillar spännande filmer!




Världens vackraste Victoria!

Hon är så sagovacker!

Har legat och tittat på bröllopet och allt som hör till nu sen klockan ett idag. Victoria är verkligen något som Sverige ska vara stolta över. Så ödmjuk och vacker! Hon tindrar verkligen. Och dom verkar så otroligt kära! Jag har som ni säkert märkt varit väldigt trött på allt bröllopsprat och jag står fortfarande fast vid att det hela hade varit mer intressant om inte HELA media hade tjatat sönder allt innan idag. MEN så otroligt vackert det var!/Är!


(Bilder: Nyheter24)

Som sagt... Världens vackraste Victoria!


FAN FAN FAN va trött ja blir.

Alltså jag är så jäkla trött på att vara sjuk. Har inte haft en enda dag där jag har känt mig helt frisk sen november förra året. Jag vet i dagsläget att det krävs ett riktigt bra immunförsvar för att jobba med barn som går på dagis. Speciellt om det hela tiden går virus hit och dit bland barnen som sen smittar ner oss vuxna! Jag tycker verkligen om att jobba med Alex så det är ju helt enkelt immunförsvaret som jag måste jobba på. Men för att börja träna ordentligt så måste jag ju känna mig frisk oxå. En ond jävla cirkel! Just nu ligger jag i magsjuka IGEN och alla andra är på inflyttningsfest hos Jocke och Linda. Spelar kubb i solen och käkar pastasallad! Jag är så arg just nu och trött på att vara sjuk helt enkelt! Jag ligger hemma och tittar på kungabröllopet. (Det är i och försig ganska så fint!). Johanna som jag jobbar med ligger oxå magsjuk + hennes dotter så det är antagligen någon stark bacill som hittat till min kropp igen då. Krya på oss!

Japp, ska väl vila nu då.

Bilen brann.

Medan jag satt och var facinerad över vädret så brann det en bil några meter bort. Sjukt att vi inte har märkt nåt??




Oväder.



Just nu så vilar ett oväder över Västerås. Mamma ringde mig och frågade om jag var innomhus för att dom hade sett en "vägg" av svarta moln som kom över där vi bor. Jag ringde sen till Maria som var nere på stan och skyndade sig hem. Huuua. Kändes lite som "2012" där för en stund. Hittills har det varit ett par blixtar och dessutom strömavbrott i hela stan under ett par minuter....

Goddag Fredag utan sol.

Ingen sol. Snorkallt dessutom. Svensk sommar! Sitter och äter frukost och klockan är 13. Härligt! Dofilus med jordgubbar i och en skogaholmis (hihi) med ost. Kaka har inte kommit upp ur sängen än. Antagligen för att vi har städdag idag! (haha). Det är skillnad när man ska upp till nåt kul! Inte sant?! Vi ska städa idag alltså. Få ordning på lite grejs här hemma. Sen kanske vi ska på bio och senare hem till mamma o pappa å grilla. Men nu, åter till frukost.


Willen förra sommaren vid den här tiden...SÖTNÖT!



Trött på bröllopsprat!

Är det någon mer än jag som börjar tröttna på allt bröllopsprat?! Det är ju tamefan överallt. Det är skillnad om man har pratat om det en längre tid och förberett i bloggen, ungefär så som Beata har gjort. Då är det ju spännande att följa! Men det här ständiga plötsliga eviga långrandiga tjatet om bröllop. Allt som har med bröllop att göra står mig upp i halsen nu! Alla program på tv handlar om bröllop eller kungafamiljen. Kan dom bara gifta sig så det är över någon gång....

Usch va hemsk jag låter! Men varför måste Sverige alltid göra allt så överdrivet! Det hade varit mycket mera intressant med Victoria och Daniels bröllp om det inte hade handlat om BARA det i tre månader i förväg. Då hinner man ju tröttna! Och har en tv kanal ett "inför bröllopet" program som måste ju de andra oxå ha det för annars förlorar dom ju tittare! Det handlar ju dessutom bara om pengar?!

JA, jag kommer att följa Viktorias och Daniels vigsel och säkert pratet efter på tv. (För att jag antar att det blir ett sånt oxå!). MEN, det hade varit mycket mer intressant om inte media och övriga världen hade förstört "the moment" innan allt pampigt!

Sådeså.

20100617.

Hoho. Hur mås det? Har varit och jobbat igen och den här gången så var vi på fika träff på dagis. Riktigt mysigt. Och dessutom väldigt roligt att träffa alla Alex dagis kompisar. Man har ju inte sett någon av dom då vi brukar hämta Alex så sent på eftermiddagen. Lilla Luka sprang omkring med chokladpudding som dagis bjöd på i hela ansiktet och busade medan Alex och jag gick till de olika stationerna som de hade ordnat. Känsel, hörsel och lukt.

Min hurtigbulle till Karl kom precis hem oxå. Han har börjat träna nu igen. Bandy på G. Vill man hitta en gladare människa än han när han tränar så får man leta länge! Bra jobbat Cookie.

Nu ska jag göra i ordning lite jordgubbar och glass till oss. yummie! I morrn är vi lediga båda två! Ska bli kuligt!

Latero.


Sol i sinne, brun inne Rudolf.

Tjingeling. Har varit på möte nere på stan och sen varit och handlat. Kom hem med två nya lack. Ett isblått och ett denim blått. Det isblåa kommer jag att använde flitigt helt klart! Så snyggt nu till bruna händer! Woowsi!



Ska snart iväg och jobba. Värmer en fiskgratäng i ugnen, klassiker.

Ha en bra dag!



Days like this.


Days like this.




Några av mina tjejor är ute och härjar någonstans här i Västerås just nu. Saknar dom. Men jag har varit och jobbat och i morgon ska jag iväg på ett tidigt möte och sen jobba lite till så känner att jag inte riktigt orkar med party party just idag.

Jag kom väl hem runt halv nio ikväll. Alex var svintrött och somnade nästan på en gång. Ibland kan jag bli så jäkla trött på människor. Nu när det är varmt och skönt så är vi ju ute mer och framförallt ute och går. Gick in på affärn idag och köpte en ramlösa och de bakom mig och hon i kassan råglodde på Alex. Vafan de är vuxna människor?! Har de aldrig sett ett barn med funktionshinder förrut eller? Var så nära på att snäsa av en kommentar när en av dom i princip lutade sig framåt för att titta på honom. Sånt gör mig riktigt förbannad. Det är ju skillnad när människor ler och tittar för att han är så söt och charmig. Men den där blicken "vad är det för fel på honom då?" fixar jag inte! Usch och fy va arg jag blir på ouppfostrade vuxna (och barn)!

Ska lägga mig nu tänkte ja. Kika på en film i sängen kanske? Ska upp tidigt i morrn.

Hörs då.

Natti natti.



KICKS startar Webbshop.

Den 25 augusti slår KICKS upp dörrarna till sin nya webbshop, och blir därmed Sveriges första auktoriserade nätåterförsäljare av exklusiva varumärken som Clinique, Biotherm, Lancôme och MAC.

- Det känns viktigt för oss, som den ledande skönhetskedjan i Norden, att aktivt ge oss in i debatten kring den oauktoriserade e-handeln. I första hand så vill vi att informationen ska fungera som en ögonöppnare för alla som inte känner till det utbredda problemet och samtidigt belysa vikten av säker e-handel från auktoriserade återförsäljare. Vi värnar om de varumärken vi säljer och att kunderna ska få uppleva de riktiga produkterna, med rätt kvalitet, istället för kopior eller produkter med osäker härkomst, säger Pontuz Bjelfman, vd för KICKS.

KICKS har 137 butiker i Sverige och närmare 200 varumärken och över 10 000 produkter i sitt sortiment, men hela sortimentet finns inte representerat i samtliga butiker. Webbshoppen kommer därför att skapa tillgänglighet över hela landet för varumärken med begränsad distribution.

Vid köp över 600 kr ingår frakten, annars kostar den 49 kr. Du kan även välja kostnadsfri leverans till närmaste KICKS-butik.




(Källa: Chic)


Onsdag.

Dagen började med att min kära syster ringde och väckte mig. Cyklade hem till mamma och pappa och sen har vi legat på terassen fram till nu och solat. så härligt! Tyvär så var jag tvungen att åka hem nu eftersom jag ska iväg och jobba om en timme. Måste hinna käka och ta en dusch. Hatar att gå runt och vara varm och lukta sol hela kvällen sen. Kaka tog med Wilgot och badade en sväng idag oxå. Myspys. De var dock inte kvar så länge då det kom moln! Oh no! Sabotage!

Bilder från mamma och pappas fina terass.



Michael Jackson video game.

Nu till jul så kommer ett nytt Michael Jackson Tv-spel! Spelet har ännu inte fått något namn men man kan förklara det som "Dans Kareoke". Det kommer att gå ut på att härma Michael Jacksons moves. Spelet kommer att finnas för Wii och Xbox 360. 

"The gamer will be judged based on full body movements. The game will process the movements and display the gamer's avatar on screen ... dancing right next to MJ."

"And there's more -- the game also includes a karaoke feature, in which gamers can sing MJ songs like "Billie Jean" ... and even mess around with their voice thanks to an autotune feature."




(Källa: TMZ).
  

20100615.

Hallådär. Har precis kommit hem ifrån jobbet. Blev ganska sent idag. Alex var precis hur pigg som helst. Pigg och glad! Benen gick som trumpinnar när jag skulle natta honom. Han ville INTE sova minsann. Han hade sovit två timmar på dagis och hade nästan precis vaknat när vi hämtade honom. Och det märktes tydligt. Lillen...



Kanske världens finaste unge?!

V
i var ute och gick i nästan två timmar idag när vi kom hem ifrån dagis. Så otroligt skönt! Förrutom att mitt mega skavsår inte ger sig nångång. Man kommer väl snart att se hälen. Eller nåt.

Är skit trött så tänkte bara slänga i mig nåt att äta och sen ska jag sova.

God natt på er! Vi hörs i morrn.


The blind side.

Jag har fortfarande tårar i ögonen! Har precis sett en film som jag vill att alla ska se. "The blind side". En sann historia om amerikanska fotbollsproffset Michael Oher. Den är så otroligt rörande. Filmen handlar alltså om hans liv och hur det gick till när han äntligen fick en egen familj. I filmen spelar Sandra Bullock mamma Leigh Anne och hon gör det så otroligt bra oxå!



Se trailern.




Då det är en sann berättelse så har jag naturligtvis hittat bilder på den riktiga Michael Oher och hans familj. Dessutom så hittade jag ett klipp där både han själv och familjemedlemmarna berättar lite om hur det var när de träffades!






Familjen seg.

Det är inte klokt vad sega vi har varit idag. Herregud. Kaka har precis gått på sin semester. Willen har legat och sovit hela dagen i sängen och jag har gjort rent badrummet, tvättat lite och sen oxå bara segat. Seeegt! Inte nog med det så lagade jag jätte god köttfärs nu till kvällsmat och självklart så tappade jag ut lite köttfärs på min dator. Nu är jag lite ledsen i ögat för att tre knappar är kaputt nu. Var tvungen att ta loss dom för att göra rent och nu får jag inte dit dom! Klant! Kaka har oxå försökt, men inte ens min egen hemmafixarfrasse klarar att sätta dit dom igen. Så det blir väl till att åka till nån datorexpert som får pilla dit dom igen...



Få lättare att sova med hjälp av viss mat.

Läste en artikel i Aftonbladet nyss om vad man ska undvika att äta innan man lägger sig. Då kan man nämligen få svårt att sova. Däremot så finns det mat som gör precis tvärt om, tydligen. Du kan bli sömnig av att äta vissa saker oxå. Australiensisk forskning visar att mat med högt GI (glykemiskt index) gör att man somnar snabbare. Deltagarna i forskningsstuiden somnade 8,5 minuter snabbare när de ätit mat med högt GI. Anledningen är att kolhydraterna ökar kroppens mängd tryptofan (en aminosyra som finns i protein), och det gör dig sömnigare. Proteinrik mat gör dig alltså trött. Här är listorna på maten du ska äta för att sova bättre och på det du ska undvika.


(Källa: Iform, Aftonbladet)


Själv tycker jag att det låter lite som att dom vill göra oss tjocka? Vitt bröd och jasmineris ska man tydligen äta innan man somnar och fullkornsmaten gör att vi inte somnar?! Hmmmm... Vem vet, det kanske funkar?!

Två filmer till efter Eclipse.

Nu är det alltså bestämt att "Breaking Dawn" kommer att komma ut i två delar. Så det blir inte bara en film till efter eclipse utan två! Tjohoo. Mer Twilight åt folket!




Såhär lägger du en snygg ögonmakeup.

Duktiga make-up artisten Viktor Varverud visar hur man lägger ögonskugga. Han använder sig av ganska jordnära färger men det går även att använda starka och liknande färger såklart!




Regniga söndag.

Fasen va det öser ner. Det regnar som bara sjutton. Har precis kommit hem ifrån jobbet. Tack snälla Kaka som hämtade mig! Hade inte varit kul att cykla hem i det här! Har hunnit slänga i mig lite potatismos och köttbullar oxå. Ibland är det så himla gott med vanlig hederlig basmat. Fick ett roligt mms av syrran oxå ikväll. Hon hade hittat en bild på mig på nån sida från SATC premiären... ser minst sagt förvånad ut.



Igår så firade vi Kakas lillasyster Nicolina som fyllde 18 år. Det är stort! Det bjöds på mat och tårta. Sen blev det ett par glas vin senare på kvällen då hennes kompisar kom. Nicolina hade inte en aning om att mamma AL hade styrt upp överraskningsfest och tom shoppat festkläder åt henne på SOLO. Snällt!

Födelsedagsbarn.


Lilla Ella var väldigt engagerad i sitt nya nintendo spel.


Nu är det film tajm i vår familj.

Later alligator.



Lördag.

God morgon! Vaknade av att Willen låg och kliade sig precis vid mitt ansikte så jag fick hans knä i ögat i ett jäkla tempo. Tack! Satte på en tvättmaskin. Undrar nu vad jag stoppade i egentligen för det lixåm dånar i badrummet?! Tro det eller ej, vi ligger fortfarande i vardagsrummet. Det var så skönt att ha en säng i hela vardagsrummet igår när vi skulle kolla på film. Våra soffor är inte så bekväma. Men idag ska vi väl flytta in sängen om vi hinner. Har en del att göra idag. Mer om det sen...

Nu blir det frubba.
Hoppas ni har en härlig Lördag!




Studenternas dag.

Tjingeling. Vilket skitväder alla fina studenter får idag. Tråkigt att man inte kan bjussa på lite sol just idag! Men jag tror att det kommer bli en oförglömlig dag/kväll för alla endå. Grattis till alla studenter!



Idag är det som sagt en väldigt grå dag. En sån där dag då man bara vill ligga inne och titta på film. Vi göra iordning lite i sovrummet snart när Kaka kommer tillbaka och sen blir det nog lugnt ikväll. Skulle ha jobbat men Alex ska iväg över helgen så blir ledig. Det blir nog en väldigt lugn helg endå för min del. Det ska faktiskt bli skönt! I morgon så ska vi dock hem till Nicolina, Kakas lillasyster som fyllt 18 år. Stora tjejen!

Later.


Remember me.

Här om dagen så såg jag "Remember me". Det var lite konstigt att se Robert Pattinson i en annan roll innan man har sett Eclipse då de kommer ganska så tätt inpå varann. Men annars så tycker jag att filmen var otroligt bra! Den var helt klart bättre än jag trodde. Min första tanke var nämligen att någon regissör hade tagit tag i Robert Pattinson bara för att han var så het nu med tanke på Twilight trilogin och "slängt" ihop en film för att tjäna pengar på honom. Men den var helt klart värd att se. Den slutar inte alls som väntat heller så den är igenomtänkt oxå. Sånt gillar vi! Tummen upp!


Nya golv en solig torsdag.

Nu har golvgubben nästan precis gått ut igenom dörren. Så underbart skönt med nytt golv i kök och hall och nu även i sovrummet. Han kommer tillbaka nästa vecka och lägger i min klädkammare oxå! Willen har redan hittat sin filt på golvet i sovrummet...


Vi hade ju helst velat ha trägolv, men bor man i hyresrätt så får man skylla sig själv. Fick välja mellan brun korkmatta och denna svarta. Var inte ett så svårt val faktiskt!

Annars så har jag suttit och gått igenom schema och ringt några samtal idag. Fasen va det blåser ute! Hade tänkt sola lite idag oxå men tycker det är kallt!! Det är 19 grader och sol men fortfarande kallt. Ringde syrran och kollade om hon ville ses hos mamma o pappa och sola på terassen. Men vi ångrade oss.

Hoppas ni har en bra dag!

Later.

Ett snuskigt inlägg.


(Källa: Aftonbladet)


Midsommarfest.

I år är det alltså min fina Kaka som håller i midsommarfesten. Han fyller 25 år dessutom.

Mer info finns på Facebook för er som är bjudna!



Update:

Är det fler än Ann som inte fått inbjudan som hör till de "vanliga"? Hör av er i såfall för då har det blivit nå knas.



Braids.

Något som jag verkligen skulle vilja lära mig mer är att göra fina flätor. Det är ju så grymt snyggt!


Worky worky.

Nu har jag kommit hem ifrån jobbet. Sängen står kvar i vardagsrummet då golvläggarna ska komma i morgon i stället. Vilket funkade rätt så bra för oss då jag skulle jobba och Kaka har varit och opererat sig i munnen idag. Stackars. Vårat vardagsrum är som en enda stor myshörna. Willen är helgt galen och ligger och gosar i täcket hela tiden. Alex var väldigt glad idag. Vi var ute och gick i nästan 1,5 timme. Så härligt.

Alex idag.


Later.


New Eclipse photos.



(källa: Hollywoodlife)

Camping i vardagsrummet.

God morgon! I går kväll när jag kom hem ifrån jobbet så hade Kaka flyttat ut vår säng i vardagsrummet. Nyss så var det en golvkille här och mätte golvet i sovrummet som ska läggas senare idag. Vi har alltså sovit i vardagsrummet i natt. Lite små mysigt. Men även lite familjen Taikon. Ska bli så skönt när gubbarna är klara äntligen.



Kristen Stewart & Robert Pattinson Best Kiss 2010.

Så sött. Dom verkar ha riktigt roligt ihop!




Tisdag.

Halloj. Springer runt och lyssnar på sex & The city soundtracket.

(Ricki-Lee - Can´t touch it).


Håller på och rensar ur vårat sovrum helt och hållet. De ska lägga golv där i morgon och i klädkammaren. Så härligt när det blir nytt! Enda nackdelen är att vi får sova i vardagsrummet i natt eftersom dom kommer tidigt i morgon förmodligen. Vad är det med byggjobbare och att aldrig kunna säga en tid? Ska iväg och jobba snart. Det är dags för genomgång med Alex och en sjukgymnast + personalmöte. Sen blir jag kvar och jobbar lite.

Dax för lunch.

Willen älskar att ligga under soffor, inte bara hemma utan hos andra oxå. Förstår inte vad det beror på? Såhär hittade jag honom idag under våran. Han ligger mest och kikar...




Later.

Ha en skön tisdag.



MTV Movie awards 2010.


Se fler bilder och läs mer om alla vinnarna på MTV.COM.


Tillbax.

Jahapp, då har jag haft min längsta bloggpaus ever. (Och den var inte ens lång!). Man blir ju allvarligt lite skadad av att blogga. Denna helg bestämde jag mig dock för att inte skriva alls och inte heller ta en massa bilder. det blev några i allafall.

Alex i torsdags på vår promenad.


I fredags så var jag hos mamma som fyllde år och Maria kom förbi en sväng och solade på deras terass. Underbart väder, lite tonfisk sallad och kaffe i solen. Sen åkte jag hem och var hemma hela kvällen. Riktigt skönt.

I Lördags hade Maria och jag en riktig Ninnie och Maria kväll. Vi träffades nere på stan, gick och handlade grillprylar och godis och sen satt vi på hennes balkong hela eftermiddan/kvällen, grillade och pratade. Underbart.



blandad kompott.

Senare på kvällen så kom Maria på att dom hade en Baylies flaska och att det skulle vara gott med en liten en. Vi kämpade med denna flaska i säkert en kvart innan vi fick upp den. Den satt som berget. Men vi segrade.



I söndags så var vi hos Kakas mamma och firade. Hon fyllde år och bjöd på tårta.

Idag så sov jag jätte länge och bestämde mig sen för att ta en lång promme med Wille pille till Kakas jobb. Det gjorde vi oxå. Riktigt skönt. Nu är det film som står på schemat. Vet inte vilken dock.

Later.


Bloggpaus.

Denna helg kommer jag ta en bloggpaus. Ni som följer min blogg har säkert märkt att det blivit färre inlägg per dag senaste tiden. Och jag känner att jag behöver en paus. Så denna helgen så kommer jag inte skriva någonting alls är det bestämt nu. Återkom gärna på söndag eller måndag. 

Tjing.

trevlig helg.


Lite cool bild ifrån Sex & The city premiären. Synd bara att Lina fångade mig precis när jag tog min (Jag får när jag tar ett glas vin-cigg).


Hemsk natt.

God morgon, eller nåt? Har knappt sovit en blund i natt. Wilgot har varit jätte dålig. Hyperventilerat, kliat, ryckt och velat ligga på mitt bröst hela natten. Först låg jag vaken och kliade honom tills han somnade vid tre i natt. Sen gick jag upp och badade honom. (De säger att man ska shampoonera bort "giftet" ett par gånger). Sen somnade han. Sen vaknade han och började pipa. Då fick Kaka ta över, var så jäkla trött. Sen badade jag honom en gång till. Gick ut och lade mig på soffan för att komma ifrån Willen ett tag som vägrade ligga hos Kaka. Det gick bra i en halvtimme. Sen stod han vid sovrumsdörren ut mot vardagsrummet och bokstavligen skrek. När jag öppnade dörren efter någon timme så hoppade han upp hos mig och tryckte sig emot mig igen. Stackars lillen. Somnade väl runt fem/halv sex då hans andning började bli normal igen.

ALDRIG MER SCALIBOR FÄSTINGHALSBAND!

Nu, Frukost.



Jävla Scalibor fästinghalsband.

Förra året när Willen var ett år och vägde ca 3 kg så satte vi på ett Scalibor halsband emot fästingar. Det står inte direkt några varningar på förpackningen. Efter ett dygn så började han att rycka, gick med svansen mellan benen och ville sitta hos mig hela tiden överallt. Han var yr och gick in i saker dessutom. rTill slut så åkte jag och min mamma till Strösholm djursjukhus och där sa dom att han antagligen fått för stor mängd "gift" i sitt halsband och att han kanske var känslig och för liten?! Direkt när han blev dålig så tog jag naturligtvis av det dumma halsbandet eftersom jag förstod direkt att det måste ha varit de som orsakade hans konstiga beteende.

I år har vi gett det ett nytt försök. Han väger 6 kilo nu och är äldre. Är mycket stadigare och tåligare då han är 2 år. Folk har även hyllat detta halsband och sagt att man ska ge det tid. Satte på halsbandet igår och det har gått jätte bra tills nu. När Kaka hämtade mig på jobbet idag så hade han tagit av halsbandet då han tyckte att Willen betedde sig konstigt. Han var inte med förra året när Willen blev sjuk, men förklarade det exakt så som jag upplevde Wilgots besvär förra året. INTE IGEN! Nu är halsbandet av igen och Willen kryper fram i lägenheten, vill ligga hos mig och PÅ MIG vart jag än är! Och när jag stod i köket och gjorde en macka nyss så lade han sig på golvet nedanför, då visade jag honom till sin korg och sen låg han där tills jag gick in i sovrummet och satte mig. Då slängde han sig upp i mitt knä igen. Jag håller på och ringer till Strömsholm för att jag vill ha lite råd om hur vida vi vågar sätta på halsbandet igen i morgon? vissa hundar kan ju reagera starkt första två dagarna. Det vet vi ju. Så vill helst bara få råd av någon som kan om hur vi ska göra nu...? Stackars lillen.



Någon som känner igen detta?


Skrattanfall.

Något som är så jäkla roligt och som man själv vet hur det är, är när folk får riktiga skrattanfall vid helt fel tillfälle. Har ni inte sett de här klippet så måste ni bara kolla! Det är så himla roligt! Just att han pratar om barn i bullrig miljö och så skriker ungen den andra ungen rakt i örat och en annan står och trycker på ett piano.




PUDEL?

Vilket jäkla väder det är ute. Så otroligt  fint!! SSSSOL! Idag ska jag ta mig ut i världen för första gången sen jag blev sjuk. "Tre veckors viruset" som det så fint verkar kallas. Det är inte över än. Matt, hostig och får febertoppar. Men idag ska jag tillbaka till jobbet i allafall! Ska bli ganska så skönt. Ska ta en promenad till Alex dagis runt fyra. Willen och jag har oxå varit ute och gått en sväng. Träffade en snäll men otroligt pratglad tant som gärna ville dela med sig av sina livs historier samt diskutera Willens utseende. Hon var fast besluten vid att han hade lite pudel i sig. Vilket han absolut INTE har!






Hoppas ni har en härlig dag idag!

Later.


Piano + te = Lugn.

Ibland så får jag bara en sån riktig längtan efter att sätta mig vid pianot. Oftast på kvällarna. Ikväll var en sån kväll. Då vi håller på i köket så har vi möbler lite hur som här hemma. Flyttade undan en stor byrå som stod framför pianot. Nu har jag suttit i två timmar och bara spelat. Allt ifrån Yiruma till gamla Damien Rice låtar. Det finns fan inget som är mer avkopplande. Tog en paus på 5 min för att göra en kopp te och sen kunde det inte bli mer avkopplande. Så härligt. Det är min terapi, att spela. Enda nackdelen är att Willen är dålig i magen och ligger på en kudde nedanför och fiser. Annars har det varit en riktigt lugn och skön stund. Men nu ska jag sova!

God natt.

Ingrid Michaelson - Keep breathing
 


My Favorite Love Movies.

Jag har listat mina favorit kärleksfilmer åt er. Numrena är inte så viktiga. Det beror helt på vilket humör man är på när man ser dem. Huvudsaken är att man har eller kommer att se ALLA. Håll till godo.




1 juni.

Goddag. Har precis varit ute en liten vända med Wilgot. Är fortfarande inte helt bra. Kan inte ens ta ett djupt andetag utan att få värsta hostattacken. Jätte skönt! Sitter i allafall och käkar lite frukost/lunch nu och ska strax fortsätta att plocka i köket då vi håller på och gör fint sen vi bytte golv.

frukost/lunch


Later.


RSS 2.0