19.08

Så var man hemma igen. Vilken bra dag jag har haft på jobbet idag. Fick en massa roligt besök oxå. Mamma, syrran, Matilda och Lilly och Verro var inne och hälsade på. Riktigt roligt! Fortsätt så! Kom hem nu till två tv-spelande killar i soffan. Danne och Kaka sitter och kör något skutadöda-spel. Hittade en klänning på H&M och en kavaj på Bikbok till dopet idag oxå innan jobbet. Vet ännu inte om jag är nöjd. Får se om jag lämnar tillbaka klänningen sen. Nu ska jag ÄTA! Det blir spaghetti och köttfärsås. Och sen knåpa ihop ett par artiklar. Håller på med en jätte rolig artikel om Itemsbyjohanna. Kika in där på hennes smycken. Riktigt duktig tjej och super fina smycken till bra priser.

Tjing.


Sista Mars.

God morgon! Här har vi haft en lugn och skön morgon. Har precis gjort mig i ordning och tänkte svänga ner på stan en sväng innan jobbet. Måste hitta något att ha på mig till i helgen. Ska nämligen på dop på lördag. Och inte vilket dop som helst. Vincents dop! Världens finaste lilla kille ska döpas. (Hans mamma Katta och min mycket goda vän har en blogg, sådeså). Jag äger ju typ bara svarta kläder nu för tiden. Hur tråkigt? Så har bestämt mig för att hitta något vitt eller i färg. Kan ju inte gå helsvart till ett dop! Daaaah. På kvällen på lördag så är det dessutom fest hemma hos Ann. Och där är det oxå kläd-vals-kaos. Solen skiner, himlen är blå. Men det är lite kallt ute idag! Kan man ta skinnjackan tro?



Ha en fin dag ♥


UNICEF/H&M.

I morgon (31/3) så kommer den specialdesignade "för varenda unge" t-shirten att börja säljas över hela Sverige i alla H&M butiker. Den är gjord av 100% bomull och kan bäras av både tjejer och killar. 20% av försäljningspriset går då till UNICEF. Under april kommer H&M:s butiker i Sverige även att sälja UNICEF-nålen för 20 kr och erbjuda sina kunder att runda upp växeln som oavkortat skänks till UNICEF. Funderar starkt på att köpa en även om det är en barntisha! :)



Creme White.



Egentligen så tycker jag att det här nagellacket är för vitt! Hade velat ha något som var mer creme/puder/vitt!
Om ni förstår vad jag menar!? :)


Jack&Jones fitness club ----> När man trodde att det inte kunde bli värre.

Precis när jag trodde att jag inte kunde hata Jack&Jones mer än jag redan gör så kommer de ut med denna reklam!



Ska man skratta eller ska man gråta?
Jag gör nog lite av varje och funderar starkt på att anmäla till reklamombudsmannen.
Vill du oxå?  länk------> Anmäl här!




Sailor boy.

Killars mode blir bara bättre och bättre tycker jag! Och en detalj som är lite av min personliga favorit just nu är den knutna näsduken runt halsen. Såååå sailor boy!♥




En ledig onsdag.

Idag är jag ledig och försöker hinna med allt som behöver göras just idag. Tvätta sängkläder, klippa Willen (brukar ta ca tre timmar), göra rent i badrummet och skriva klart en av mina artiklar för aprils Modeflickan. Aprils nr kommer bli väldigt bra och det kommer att hända grejer på hemsidan så småningom. Spännande spännande!



Hoppas ni har en kanondag! (höll på att skriva kanindag).

Vad tycker vi om Smurfarna i 3D?

Vad tror ni om den kommande filmen om smurfarna? Själv hade jag hoppats på att det skulle ha varit mer som en barnfilm. Inte att smurfarna kom till stan osv. Utan att det var mer som en saga. Tycker att man förstör smurfarna när man gör en sån här film om dom. Vart har all fantasi tagit vägen?




Peace in the heart and the world ♥

När vi precis skulle iväg till hundspåret så föreslog Kaka att vi skulle ner på stan i stället. Så vi hamnade där! Träffade så sjukt mycket roligt folk på stan som man inte sett på länge. Snacka om att alla kommer ut när våren kommer. Underbart ju. Var in till syrran och kikade lite på Acnes kollektion och sen träffade vi Maria och Virre. Hälsade även på Matilda inne på G-star. Var in en sväng på Solo och där blev jag kär i ett linne som jag köpte. Och var även in på Makeup store för att fylla på lite i sminkförrådet. Riktigt nöjd med mina köp!




Har länge letat efter ett orange läppstift som inte är så himla starkt. Detta var en perfekt färg tycker jag! Det går att ha till vardags och vill man ha den där riktigt orangea färgen så mosar man helt enkelt på mer! :) Prairie oj1 heter detta. Tror att det kommer blir min nya favorit.



Ikväll så ska jag hem till Mamma och Pappa. Senare ska jag möta upp Maria för ett glas vin på stan! ♥


Löööördag.

Igår hann jag inte med att blogga något. Var och jobbade. Kom hem sent och sen funderade Maria och jag på att gå ut och ta ett glas. Men efter flera timmars beslutsångest så bestämde vi till slut att vi inte orkade. Kanske blir något ikväll i stället? Idag så skiner solen och jag, Kaka och Willen ska ut till "hundspåret" och gå lite. Får se om kameran kanske följer med. Vill ta lite fina vårbilder. Hoppas ni får en härlig dag!♥




Längtar till Thailand!

Ikväll så har jag varit hemma hos mamma och pappa. De kom hem från Thailand och Arlanda strax innan 18. 18.30 plingade jag på deras dörr. Snacka om att ha saknat dom! Haha. Är van vid att prata med min mamma i telefon minst en gång varje dag så har känts lite tomt nu när de inte har varit hemma. Var väldigt kul att se dom igen. De såg ut som två kolbitar. Tok bruna! Deras bilder och berättelser fick mig att längta tillbaka till Thailand. Vill verkligen åka NU NU NU! Men vi åker ju snart! :) Den 14 juli så går flyget från Arlanda och sen har vi tre underbara veckor framför oss i Thailand och Vietnam. Ska bli så fruktansvärt underbart. Tänk att det var fyra år sen jag var där senast. Vart har tiden tagit vägen? Bara att få känna sanden mellan tårna igen. Lovely♥




Tre Transparenta i min garderob.


Caroline Winberg, nu som skådis.



Nu tar Caroline Winberg steget från Catwalken till vita duken. Hon kommer att vara med i en het scen med Bradley Cooper i nya thrillern "Limitless" som har premiär den 29 april. En av världens bästa skådespelare, Robert De Niro är oxå med i filmen. Detta är helt klart en film som jag längtar efter att få se.




Stormigt.

Idag är det verkligen stormigt ute tycker Wilgot ♥





R.I.P Elizabeth Taylor.



Dödsorsak.
I början på 2000-talet så gick Elizabeth Taylor ut med att hon under flera år hade haft allvarliga hjärtproblem. Efter det så kämpade hon sig igenom väldigt mycket. Hon bröt ryggen fem gånger, överlevde en hjärntumör, hudcancer och två svåra lunginflammationer. Under sista tiden hon levde så var hon rullstolsbunden och i februari så lades hon in på sjukhus för hjärtproblem och idag 23/3 2011 så avled hon 79 år gammal.

Elizabeth Taylor.

Elizabeth Taylor belönades med en Oscar för sina insatser i filmerna "Inte för pengar..." (1960) och "Vem är rädd för Virginia Woolf?" (1966). Andra roller som gjort henne berömd är "En plats i solen" (1951), "Katt på hett plåttak" (1958) och Shakespeare-filmatiseringen av "Så tuktas en argbigga" (1967). Men hon är kanske lika känd för sitt skandalomsusade privatliv, Taylor har varit gift åtta gånger, varav två med skådespelaren Richard Burton. Hon har även varit mycket engagerad i välgörenhet kring AIDS-forskningen och var nära vän med sångaren Michael Jackson.





Vila i frid Elizabeth Taylor ♥


Var med och hjälp Japan tillsammans med Universalpixel och Röda korset!

Universalpixel har en kampanj nu som de har startat för att hjälpa de drabbade  i Japan. För varje ”HELP REBUILD JAPAN” t-shirt som säljs skänker de hela försäljningsvinsten till Röda Korsets hjälparbete.
T-shirten kostar 250 kr och går att köpa HÄR.





Lite annat.

Idag så har jag varit hos Kaka på jobbet och hjälpt dom lite. De hade fått en megastor leverans så de behövde assistans. Snäll som man är så ställer man såklart upp! Det är lite andra typ av kläder än vad jag är van att jobba med. Så det var faktiskt lite kul och se vad Cookie håller på med om dagarna.



Just nu så känner jag mig som en duracellkanin. Dricker aldrig kaffe men idag har jag druckit två koppar. Blir helt stissig av kaffe. Förstår mig verkligen inte på folk som kan dricka flera koppar om dagen. Jag skulle antagligen kunna springa vasaloppet nu. Ska laga i ordning lite köttbullar och spaghetti nu. Våran vanliga "dagarna före lön" mat! :)

Later.

Ultimate Partygirl.



Snickarbyxan är tillbaka!

Den här trenden har jag längtat efter! Förra året så var den inte lika stark som den kommer att vara i år. Jag ska definitivt köpa mig ett par snickarbyxor som jag kommer bära med något enklare linne och låga converse till vardags.

Dessa är från Mango 695:- (finns hos Asos)




Aaaldrig nöööjd, jag blir aaaaaldrig nööööjd.

Har gjort om bloggen lite igen. Ni som läser här varje dag har nog miiinst sett 411 designers hittills. Men det kan inte hjälpas. Jag blir fasen aldrig helt nöjd. Och det är väl bara bra! Det är då man utvecklas. ♥

Nu är det dags för sängen.




Plötslig pånyttfödelse.

Mitt under ett "parti" (haha) i Supermario så flyger jag upp och springer fram till fönstret. Min DÖDA orkidé som jag har vägrat slänga under två år hade fått några nya knoppar + blommor! Herregud. När man minst anar det! Och jag som har testat mina icke-gröna fingrar flera gånger med alla möjliga knep för att få igång den förrut.




20110322.

Tog en riktigt lång och skön promenad idag. Stoppade ner några kokosbollar och gick bort till Kakas jobb sen. Tänkte överraska. Solen lyste och det var nästan för varmt att ha fleecetröja och tunn jacka på sig. Underbart! Wilgot var väldigt duktig hela vägen och trampade på. Kaka blev jätte glad när vi dök upp med kokosbollarna! :)  Vi möttes även av Wilgots polare Fanny som är en Bichon frisé och ägs av Kakas arbetskamrat Weronica. Willen försökte få igång Fanny som är några år äldre men det blev ingen lek direkt. Willen lekte. Men inte Fanny. You gotta be two to tango... lixåm. Fikade lite och hängde där tills Kaka slutade. Sen åkte vi hem!


Tratten.

Nu ska jag dra med den här tratten på en långpromenad.




Nattens äventyr.

Kaka och jag vaknade i natt av att det luktade så fruktansvärt konstigt? Jag gick upp och drack lite vatten när Kakar ropar.... -Oh fyyyy faaan! Kom ut här och lukta!? Gick ut i vardagsrummet och där verkligen stank det! Jag som är så täppt och har därmed en invalid näsa, kämpar verkligen för att komma fram till vart lukten kommer ifrån. Kaka går direkt ut till köket. Jag hör ytterligare ett: -Oh fyyyy faaan! Precis då så kommer jag ju på att jag slängde fisksoppan som stått i kylen igår. Det verkligen STANK i köket. Tog på mig morgonrocken och sprang genast ut med påsen och sen gick vi och la oss igen. Men jag var inte blyg för en liten nattlig konversation:



Haha! Stackars mig.


Den underskattade spikmattan.

Förra året så köpte vi en spikmatta som legat inne i vår klädkammare i snart ett år. Men då jag började få problem med rygg och axlar i mitt arbete med Alex så började jag använda den lite oftare. Nu försöker jag använda den minst varannan kväll. Och jag känner redan att det har blivit bättre. Så nu tänkte jag göra lite reklam för spikmattan! En väldigt underskattade pryl med mycket hög effekt på rygg, axlar och blodcirkulation. Men det tar ett tag att komma in i det! Men håll ut. Till slut så är det bara underbart skönt! ♥


Recept: Ninnies Kokosbollar.

Har jag fått baknoja? Bakade frallor igår och chokladkokosbollar (väldigt långt och sammansatt ord) idag?


Skoautomater.

Jo ni läste rätt. Skoautomater! Isabella Fendt kommer från det tyska företaget "Ballerina To go" och förra året så lanserade hon ett antal skoautomater runt om i Tyskland. Skorna kan användas mer än en gång och är perfekta att ha i handväskan. Isabella är bara 21 år gammal och hon kom på idén tillsammans med några tjejkompisar.



MEN idén är inte helt ny. Engelsmannen Matt Horran lanserade redan för två år sedan en liknande automat under namnet Rollasole på en nattklubb i Bristol. Idén fick han efter att ha hjälpt sin haltande flickvän hem efter en kväll i höga klackar. Automaten gjorde snabbt stor succé och nu finns Rollasole på flera nattklubbar i England, USA och Australien.



Vad tror ni om skoautomater?
Skulle ni vilja att skoautomaterna kom till Sverige?



God morgon måndag.

God morgon på er! Sovit gott? Det har jag verkligen gjort. Ska äta lite frukost nu. Nybakade frallor som ni vet :)




Recept: Världens godaste frallor.

Bakade precis mina favoritfrallor. Mamma gjorde dem när vi var små och jag bara älskar dom fortfarande.
Perfekt att göra dubbelt och ha i frysen! Här har ni receptet:




Den här helgen.



Igår så fyllde ju Willen år och det skulle naturligtvis firas alá Wilgot style. "Dukad" födelsedagsfrukost serverades innan vi skulle åka ner till en tennisbana som vi vet brukar vara öppen. Perfekt tyckte vi. Där kunde vi "stänga" in oss och kasta boll. Den var låst!! Brukar den aldrig vara annars. Hittade en annan plats och Willen sprang som bara den medan Kaka och jag kastade hans favoritleksak. Fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka...osv. Han bara flög fram! Det är så underbart att se honom springa sådär. När vi var klara så tog vi våran grusiga vovve och åkte vidare hem till Kakas mamma. Där gräddades det våfflor. Medan maten förberedes så slängde jag ner Willen i badkaret. Det var en hel sandlåda som ramlade ur pälsen. Och jag märkte oxå att han hade ont i ena tassen. Det blödde även lite och när jag tittade närmare så visade det sig att han rivit upp BÅDA "tummarna" på framtassarna. Han verkade inte bry sig speciellt mycket så vi lindade den som var värst och sen lekte han på som vanligt, fick smaka våfflor och fick även present av Ella. Sen när vi kom hem så sköljde jag såren med koksalt och satte på tratten så han inte slickar, det kan lufta och det läker snabbare. Stackars liten! Sen sov han hela kvällen medan Kaka och jag åt chips och spelade supermario. Natten var lite jobbigare. Märkte att han var uppe flera gånger och vet inte hur många gånger jag vaknade av att det låg en tratt över ansiktet. Men hur skönt kan det vara egentligen att sova med en tratt runt huvudet så jag förstår honom. Han verkar dock lite piggare idag. Vi har precis varit ute på en lagom lång promenad i solen.



I morse studsade vi upp och gjorde frukost. Sen blev det frubba till Supermario.



Just nu så ligger tråkKaka och tittar på tråkBandy. "Men det är ju en sån viktig match". Själv så ska jag städa lite och sen tänkte jag baka frallor. I kväll blir det hemmagjord soppa och nybakade frallor är det tänkt.

Tjipp.

Stylisterna: Tänk steget längre nästa gång!

I torsdagens avsnitt av Stylisterna så åkte Kajsa ut. Under utröstningen så kommenterade Sofi Fahrman att Kajsa ibland hade ett dåligt humör och dålig attityd kring saker och ting. (Vilket hon har haft hela säsongen). Men jätte gullig ibland! Väldigt upp och ner. Och Kajsa förstod ju verkligen inte aaaallls vad hon menade?!

Frågan är ju nu... HUR SMART är man om man sitter och ratar programledarens bok inför hennes filmteam? + Att hela tävlingen går ut på att få en praktikplats på SofisMode. Herregud! Tänk steget längre nästa gång, tips!





Grattis älskade Wilgot på 3:års dagen!



Idag fyller världens finaste hund 3 år! Tänk att han har blivit en sån stor kille! Tycker inte att det var speciellt längesen som vi var och hämtade honom hos Annika i Oxelösund! Dagen till ära kommer att bestå av lek och bus i snön på björnön med Kakas familj och sedan blir det fika. Grattis älskade Wilgot ♥


Fredagsmys med kusin.

Har precis kommit hem. Var ner på stan en sväng med hela apoteket i väskan och träffade min fina kusin Jessica. Det var verkligen hundra år sen. Satt i nästan 4,5 timme och pratade om allt mellan himmel och jord. Fan att hon har flyttat till Göteborg. De som jobbade på fiket trodde väl att vi skulle bosätta oss där eller nåt. Jätte mysigt verkligen! Såklart så är det snöstorm idag. Den första dagen som jag orkar ta mig ut genom dörren på grund av den här jäkla förkylningen. Man känner sig verkligen som en man när man hostar oxå. Fy!




TÄVLING! Vinn biljetter till galapremiären av Justin Bieber´s nya film.



Vilket land kommer Justin Bieber ifrån?

Skicka ditt svar plus motivering om varför just du ska vinna senast den 18:e mars till:

[email protected]


Kommentera gärna här i inlägget om du är med och tävlar ♥


Hemmafrid.

Här hemma är det verkligen hur lugnt och skönt som helst just nu. Kaka och jag har ätit, Willen har varit ut och fått ett nytt ben som han ligger och knaprar på och jag ska precis ta ett långt och skönt bad. Förkylningen sitter i än och har fått jätte ont i öronen idag. Vet inte vad det är som jag har åkt på men antar att det går över snart precis som med allt annat. Har haft kontakt med Agility tränaren oxå och den 15 april så är det introduktion för alla hundar. Ska bli hur roligt som helst och se hur Wilgot reagerar. Agility tränaren är medveten om hans hundrädsla och verkar vara en väldigt hjälpsam tjej så det här tror jag kommer gå hur bra som helst. Tror verkligen att han kommer att älska agility. Jag tror även att jag kommer att göra de. Det finns ingen skönare känsla än när man får släppa Willen på en gräsmatta och låta honom springa, hoppa och leka bäst han vill tills han är helt slut. Det är tillfredställelse. I morgon skulle jag ha jobbat min sista dag hos Alex men det visade sig att Alex åker till korttids direkt efter dagis. Snopet! Det står på anslagstavlan hos familjen men det hade jag helt missat. Så jag får inte jobba min sista dag med honom. Ska höra med Sara som går över på min rad nu när jag slutar om inte jag kan få "tillbaka" ett pass och jobba några timmar i nästa vecka. Så jag får träffa Alex och säga "hejdå". Eller så åker jag dit och hälsar på. Kommer dock stå kvar som vikarie och absolut hålla kontakten med honom och familjen. Så det blir inte direkt ett hejdå heller. Men eftersom jag inte vet när jag jobbar igen som vikarie så vill jag träffa honom innan jag går över till mitt nya jobb ordentligt. I morgon om jag känner mig bättre så ska jag träffa min kusin Jessica. Hon har gått och blivit göteborgare så vi ses väldigt väldigt sällan. Skulle vara hur kul som helst att få träffa henne en stund. Tror att jag oavsett smäller i mig en alvedon och går iväg en sväng. Hon åker nämligen tillbaka till götet på lördag så vill inte missa chansen att träffa henne. Nu är det baddax!


Vad säger vi om nya idoljuryn?

Andreas Carlsson har bestämt sig för att hoppa av idol i år och hans plats tar inte bara en person utan två. Nämligen Alexander Bard, mest känd från Army of Lovers men har även arbetat som musikproducent och låtskrivare i flera år. Pelle Lidell är den andra personen och han är Universal Musics representant i juryn. Pelle kommer även att vara juryns ordförande så det slutgiltiga svaret ligger alltså inte längre i Anders Bagges händer. Utan i Pelles. Inte nog med att Andreas Carlsson inte kommer att vara kvar så har även Peter Jihde hoppat av inför den kommande säsongen. Hans programledarplats tas över av Pär Lernström. Vad tror ni om den nya juryn och programledaren? Kommer det att bli samma idol? Bättre? Sämre?





Morgonmys.



Ha en bra dag idag! ♥


Photoshop: Hur man lägger in sitt nya typsnitt i datorn.

Jag fick en förfrågan idag om hur man lägger in sitt typsnitt från dafont i datorn så att man kan använda det.
Det är ju sånt som är bra och veta! :) Så här kommer en beskrivning på det oxå.

1. Gå in på dafont.com och ladda ner ett typsnitt som du gillar.
2. Spara det i en egen mapp eller på skrivbordet.

Såhär lägger du in det i datorn:


Se inlägget om mina favorit typsnitt här.

Nya våriga Modeflickan ute NU!




Tips från Coachen. Ansiktsrengörning.


I miss the sunshine.

Känner mig lite bättre idag! Är uppe från sängen i allafall. Persiennerna får vara neddragna idag oxå.



Ligger och kollar på "The dog Whisperer" och blir påmind om att jag måste sätta igång med Wille-pilles små utomhusproblem ordentligt igen. Det vill säga. Hans rädsla/agressioner mot andra hundar. Självklart så har vi jobbat mycket med det under vintern oxå. Men nu är det fler hundar ute än någonsin. Så fort solen tittar fram. Sitter även och tittar på agility kurser då jag tror att det skulle bygga upp hans självförtroende nåt enormt. Och även få mitt ledarskap att bli bättre. Dessvärre så har jag märkt att min hundrädsla oxå växt. Det är där problemet ligger. Jag spänner mig och han försvarar. Den där aggressiva pitbull blandningen satte ganska djupa spår. Så tänk på det innan du släpper din hund lös! Har du verkligen stenkoll på att han kommer när du ropar? Även om något annat litet svart lurvtroll lockar mer än du?! Tänk på den nu inför våren och sommaren. Viktiga grejer!


I´ll be back in a few hours.

Undrade ni vart jag var? Jag kurerar mig. Har feber idag och måste vila för att bli frisk. Jag har så fruktansvärt tråkigt just nu så ni anar inte. Solen skiner alldeles underbart utanför fönstrena. Kaka fick precis komma och hämta Willen till jobbet för att han och jag gick varandra på nerverna här hemma. Han vill leka!, Det vill inte jag! Men han behöver leka! Så nu får han leka med en annan hund som finns på Kakas jobb. Perfa. Är tillbaka ikväll eller i morgon.




Min dagliga dos.

(tidsinställt inlägg).

Inte för att jag vet om någon är speciellt intresserad. Men jag tycker att det är intressant att komma in på någons blogg och läsa om vad de använder för produkter till vardags. Har alltid varit väldigt intresserad av hudvård och makeup och har därför alltid varit noga med vad jag använder. Just nu så är det helt och hållet (nästan) Make up Store (MUS) som jag har i min sminkväska. Detta är vad jag använder dagligen.

(Självklart så uteslutar jag något ibland och kör lite mer "all natural"). Annars är det såhär det ser ut!




Kvinnor och barn i Egypten.



Bakom de senaste veckornas omskakande händelser döljer sig en annan brutalitet i Egypten. Den som dagligen drabbar kvinnor och barn. Egypten ses ju numera som ett land som är trevligt att semestra i. Det har blivit mer och mer poppis att åka dit för att sola och bada senaste åren. För många så kommer det säkert som en chock när nu ni läser att hela 91% av Egyptens kvinnor mellan 15-49 år har blivit könsstympade.



Ingreppet brukar göras innan flickorna fyller 13 år. Det sägs vara en förberedelse inför äktenskapet. Men könsstympning handlar om att kontrollera kvinnors sexualitet. Man anser att när kvinnor förlorar förmågan att njuta av sex blir de mindre lockade av att vara otrogna sin framtida partner.



Något som har blivit bättre i Egypten dock är att många fler barn får gå i skolan. År 2000 gick 1,2 miljoner barn miste om den skolgång de har rätt till enligt barnkonventionen. År 2008 hade siffran sjunkit, då var det 490 000 barn som inte fick gå i grundskolan. Men tyvärr så är könsfördelningen fortfarande ett problem. Det är dubbelt så vanligt att flickor inte får gå i skolan jämfört med pojkar. Detta är tragiskt eftersom flickors utbildning betyder mycket för utvecklingen i ett land. Flickor som får gå i skolan sägs till exempel gifta sig senare och får färre och friskare barn. Och det skulle verkligen vara något som skulle behövas då barnfattigdomen ökar något så fruktansvärt. Utvecklingen går åt fel håll där. År 2009 levde sju miljoner barn under den nationella fattigdomsgränsen, en ökning med 1,3 miljoner barn jämfört med år 1999. (UNICEF´s siffror). Detta beror inte bara på befolkningsökningen. Andelen fattiga barn har också ökat från 21 procent år 2000 till 23,8 procent år 2009. Andra siffror understryker den sorgliga utvecklingskurvan. Enligt samma rapport har antalet undernärda barn under fem år nära tredubblats från 509 000 undernärda barn år 2000 till till 1,5 miljoner undernärda barn 2008. Detta säger ju något om Egyptens utveckling och att det är dags att göra något åt det.



(Textfakta: UNICEF)


En extra näsa tack!

Oj oj oj. Idag förstår ni. Så är det eländigt. Jag kan inte andas och jag kan inte prata. Min röst är borta. Samtidigt så är jag sjukt glad över att denna förkylning som jag gått och burit på i en månad äntligen har brutit ut! Har haft ont i hals och bihålor i en månad. Denna explosion ser jag endast som ett avslut på mitt lidande. :)

På mitt nattduksbord.
Smycken, glasögon vs Snor.



Nackdelen med detta är dock att jag skulle ha hjälpt en av assistenterna till Alex med badet idag. Men vågar inte träffa honom när jag är så här über förkyld så var tvungen att ringa in en annan tjej. Trist när detta är min sista vecka. Men det är ju inte så mycket att göra åt. På Torsdag är min sista dag hos Alex. Känns verkligen konstigt. Stackars liten kommer bli pussad och kramad på så han knappt kan andas. Hur ska det gå? :)

Måste sätta mig och designa några sidor till Modeflickan nu.
Läs Februari numret -----> LÄNK


PHOTOSHOP: Gör svart/vit bakgrund med detaljer i färg.






Att vänta.

Sitter och väntar på Kaka som är inne i duschen. Jag är redo och klar för att åka. Tänk vad många minuter per dag man lägger på att vänta. Vänta på andra människor, vänta på bussen, tåget eller flyget, stå i kö osv. Sjuuukt!




Dentrettondemars.



"God morgon". OMG. Om min hals var paj igår så är den mer paj idag. Jag bestämde mig för att gå till Maria igår kväll. Tog med mig massa ingredienser till Spaghetti och Köttfärsås. Sen lagade jag mat åt henne och Kristin. Maria bjöd på fördrink och sen var festen igång. Syster Lina, Anna och Vera kom lite senare och joynade oss. Sen gick vi ut! Det kom fram en tjej till mig när vi väl var ute och som bara ville säga hej eftersom hon läser bloggen varje dag. Vill bara säga att det var jätte roligt att du kom fram! ;) När klockan började närma sig två så blev Maria hungrig. Vi var påväg in på Subway när vi kom på (*pling) att det fanns köttfärsås och spaghetti kvar hemma hos Maria. Great tänkte vi och gick dit i stället. Vid tre så fick jag kontakt med Kaka som kom förbi och plockade upp mig med taxi. Den åkte vi hem. Idag ska vi fira Pia (Kakas pappas fru) som fyller år. Har ett svagt minne av att det stod smörgåstårta någonstans i inbjudan. Det gillas!

Jag är ju inte så mycket för det här med outfits bilder som ni vet vid det här laget. Men jag bara älskar min blus från Weekday så tänkte visa den i allafall. (Såhär såg jag ut igår).



(Lite senare så kommer det ett inlägg under kategorin PHOTOSHOP igen. Håll utkik!)

På marken.

Så var det Lördag. Tjejerna och jag hade en Karlstadresa inbokad men varken Maria eller jag kunde åka. Det var ju inte så roligt. Men det kommer ju fler tillfällen förhoppningsvis. Jag är tvärförkyld på något konstigt vis. Tjock i hals och bröst. Snurrig i huvudet och lock för öronen!? Funderar starkt på att svepa min flaska blutsaft som står i kylen.


Men det ska jag inte! Vi får väl se hur man känner sig ikväll om Maria och jag hittar på något själva. Igår kväll så låg jag i sängen hela kvällen och drack vatten, åt jordnötter och tittade på säsong 3 av Oc. Sista avsnittet har jag nog sett 10000 ggr men det är ju lika sorgligt varje gång!

Släpade mig ut en sväng och morgonkissade Wilgot. Jag skulle verkligen vilja känna mig på topp idag och ta en rejäl powerwalk i det här våriga vädret. Jag älskar verkligen när det går från snöslask till grus. Den perioden på året är nog bäst! Känslan när det börjar bli vår. På marken går det från tunn is som knakar när man trampar på den till grus som doftar vår! Underbart att det är den ljusa perioden som vi har framför oss nu.

Älskar kontrasterna.


Hoppas ni får en härlig lördag!




Hon klär av sig för Armani.

Det är ju ingen direkt nyhet att mycket anspelar på sex i media. Men något som blivit väldigt poppis senaste två åren är att riktigt kända ansikten klär av sig för olika märkeskampanjer. De tre senaste är Megan Fox för Armani, Natalie Portman för Dior och Kate Winslet för Lancome. Jag måste ju säga att bild nummer två på Megan Fox är riktigt cool. Men Natalie Portman och Kate Winslet´s poser är ju lite fantasilösa minst sagt.




Min special Wook.

Jag har "kommit" på ett sätt att göra saftig kycklingwook på och nu tänkte jag dela med mig lite om hur jag gör. Det finns ju verkligen miljarder sätt att göra wook på. Detta är bara ett. Men fasen ett sånt bra och smarrigt sätt! Testa!



(tidsinställt inlägg).


Pokerproffs och såna grejer.

"God morgon"! Jag tvingade mig själv att sova ut idag. Har vaknat titt som tätt från klockan sju. Dessutom så dog Kakas iphone igår så vi var tvugna att ställa min klocka i morse. (Så alla ni som försöker ringa honom på mobilen lär ju få försöka ett tag - ring till hans jobb eller på min). Har dock sovit som en gud under natten. Drömt massor av konstiga saker som vanligt. Har funderat på flera gånger att ha en "drömbok". En sån som man skriver ner lite snabbt varje morgon om vad man drömde på natten. Herregud! Det skulle bli en riktigt creapy och weird bok i såfall.

Maria skrev sms precis när jag höll på att falla in i den där sköna sömnen sent igårkväll. Hennes Viktor är på Malta och spelar pokerturnering och det gick och titta på honom live. Sånt är ju lite spännande. Så jag drog upp Kaka oxå och sprang till datorn. Där satt vi en stund och självklart så tog jag några halvkassa bilder på vårat pokerproffs.



Nu Viktor ser du till att vinna och hålla dig kvar till finalen på Söndag! Good luck! Och är du en pokerintresserad person så finns det en grym sida som heter pokerlistings.se där du kan läsa om olika pokerevent, strategier och om olika pokerrum. På sidan kan du även lära dig hur du spelar poker. <----länk Yeeey!



Tips tips!




Min mun på din arm.

Okej! Så min sambo har gjort något riktigt romantiskt. Han håller på och tatuerar en hel sleeve på högerarmen. På insidan av armen så har han velat ha en röd mun. Och förra veckan så bad han mig pussa med läppstift på ett papper några gånger. Dagen efter så kom kan hem med min mun på insidan av armen. Värdens bästa tatuerare David hade då förevigat min mun på hans arm. Det är ju bara så gulligt och otroligt smickrande.

Först så blev jag lite rädd att han skulle ångra sig. Tyvärr så är det ju så att man aldrig riktigt vet vad framtiden har för planer oavsett om man är stensäker nu. Och har alltid tyckt att det här med att tatuera in varandras namn och tatuera ringar runt fingret osv har varit lite läbbigt. Men när han förklarade att oavsett om något någon gång skulle gå snett så skulle jag ju alltid vara en viktig del i hans liv. Och min mun är ju inte som mitt namn. Och det har han ju rätt i. Han är fin min Kaka! ♥ Antagligen den finaste killen som går på denna jord! ♥

Nu är ju tatueringen ny och lite skorpig. Armen är inte alls klar heller så ni får bara se en liten sneakpeak.



Zara ONLINE.

Är det någon mer än jag som är överlycklig för att Zara har öppnat online-butik?! Underbart!

Här är några favoriter.



ZARA Shop online
(länk)


20110310.




Det är så sjukt att han låg i Kristins mage för bara ett par dagar sen. Så söt! Åååååh.

Vilken mysig lunch vi hade.
Gick till Maria redan efter elva och Kristin kom med lilla bäbisen (som inte har något namn än) runt tolv. Det bjöds på korvstroganoff. Och "ta själv" glass, maränger och chokladsås till efterrätt. Gillar!



Ni bara måste testa den här chokladsåsen som stelnar när den hamnar på glassen! Den är kunglig!





Jätte roligt btw att jag hamnade på framsidan med mitt första photoshop inlägg. Thanx.






Hej.

Dagens låt.

Veronica Maggio - Jag kommer


Alldeles snart så ska jag och Willen ta en promenad ner till Maria på lunch. Kristin kommer oxå med sin nykläckta lilla bebbe (som inte har något namn än, så än så länge så är det bebbe som gäller). Jag är så jäkla sur. Frisören igår har i princip förstört mitt hår. Det är alldeles torrt och står åt alla håll. Men ska vänta med att tvätta det tills i morrn. Då ska jag göra i ordning det på mitt vis så får vi se hur det ser ut. Fick Sms av mamma i morse (inatt) och hon och pappa är framme i Thailand nu. Underbart! Kan ju inte låta bli att längta tills vi åker i sommar.



Kommer inte säga nå mer att motivationen till bloggandet är tillbaka för då försvinner den väl igen! Men ni märker ju ganska tydligt att mitt bloggsug har kommit tillbaka senaste dagarna. Hoppas det är här för att stanna. Känns så!

Ha en bra dag!



Buda på kända filmprylar.

I början av april så ska 1000 samlarsaker auktioneras ut i Hollywood. Allt från olika kända filmer eller shower. Varför inte passa på att införskaffa den paljettprydda kavaj och handske som Michael Jackson bar under Billie Jean-turnén? Hade jag varit något av en miljardär så hade jag lätt budat på Titanic målningen, Britney Spears bodyn och Michael Jacksons kavaj och handske. Kanske även svärdet Excalibur bara för att tjäna lite pengar i framtiden! :)

Här är några av grejerna som du kan buda på:
(Textfakta: Aftonbladet)




Ny kategori. PTHOTOSHOP. Favorit Typsnitt.

Nu kommer det en ny kategori här på bloggen. PHOTOSHOP. Under den kategorin så kommer det att komma upp en hel del foto och redigeringstips. Ni har även möjlighet att fråga mig saker i de inläggen.

I det första inlägget under denna kategori så kommer jag att visa upp mina favorit typsnitt som jag använder mest just nu. Jag byter favoriter ganska så ofta men här är i allafall mina nuvarande favvisar.



Alla från Dafont.com

Vill du veta hur du lägger in typsnitten i datorn. Klicka HÄR.



Så var denna dag...

... snart slut. Jag och Willen springer upp och ner i källaren. Tvättar alltid sängkläder nere i källarens tvättstuga. Allt annat i vår tvättmaskin. (Antecknar ni nu eller?). Willen älskar källaren. Han studsar omkring i korridoren och leker. Undrar om han någonsin kommer att bli vuxen? Tror inte de! De säger ju sådan matte, sådan hund.



Blev faktiskt inte helt nöjd hos frisören idag. Hos Anna blir jag alltid nöjd! Men idag gjorde jag blonda slingor bara, har inte gjort det på ett tag. + Att det gjorde så sjukt ont både när hon drog ut slingorna ur hättan och när hon tvångsdrog av hättan innan sköljning. AJ! Hos Anna får jag massage! Haha.

Det viktigaste är ju att utväxten är borta! Och det är den ju.

Dax att hämta sängkläderna i källaren dårå.
- Wiiiiilgooot! Kooom!


Datingsida för gifta och sambos.

När Kaka och jag satt vid tv:n igår och pratade om något (som jag inte kommer ihåg vad) så stannade vi plötsligt upp. På tv så visades en reklam för en datingsida på nätet. Men inte vilken datingsida som helst. En otrohetssida. Jag trodde inte att det var sant först men Kaka hade sett den flera gånger och jag var bara tvungen att gå in och kolla om det var ett skämt eller om den verkligen existerade. Och mycket riktigt! Det var inte ett skämt.

Såhär står det på deras hemsida bland annat...



Läs mer på Victoriamilan.se


Det här är antagligen det sjukaste jag har sett i hela mitt liv. Man uppmuntrar alltså par, gifta, sambos att vara oärliga och otrogna mot varandra. Det står även på hemsidan att VictoriaMilan inte tar ansvar för HUR otroheten sker. Om det är bara via nätet eller i verkliga livet. De hjälper "bara" till med kontakten.

VART FAN ÄR VÄRLDEN PÅ VÄG?!



Presentvisning.

Här kommer det lite bilder på mina presenter som jag fick i måndags.

Inte bara jag som gillade filten från mormor.



Fick väldigt fina presenter! Tack alla! :)

Frisördax.

Amen tjenare!

Idag har jag haft en riktig "glidarmorgon". Ätit frukost, kollat på gamla repriser på tv och snart ska jag iväg till frissan och ordna till min utväxt. Känns nästan som att jag är otrogen min underbara frisör Anna nu när jag ska gå till en annan. Men plånkan tillät inte ett besök hos dig den här månaden Anna! Sorryborry. Men I`ll be back! ;)


Latero.


Dagen efter min dag.

Hej på er! Här i Vässan så skiner solen och det luktar vår! Känns underbart. Vilken födelsedag jag hade igår! Först bakade jag tårtor under dagen, fick överraskningsbesök av världens bästa Maria och sen kom släkten på kvällskvisten. Fick otroligt fina presenter och verkligen älskar när alla är samlade! Vi fikade, frossade av mina tårtor och hade jätte mysigt. (Ni kommer att få se bilder på mina presenter inom kort). Men något som jag kan berätta redan nu är att mamma och pappa hade gått ihop med Kaka och hans mammas familj och köpt en GRYM datorskärm till mig. En sån som är gjord för att redigera foton i. Så sitter vi den nu! Vilken jävla skillnad det är! MAN SER bilderna jätte tydligt. Sååå bra! Den kommer vara väldigt användbar när jag så småningom går min utbildning. (Tummen upp). När alla hade åkt så gjorde Kaka i ordning ett bubbelbad och hällde upp två glas vin. Sen satt vi på varsin sida av badkaret i nästan två timmar och pratade. Såg ut som två russin efterråt. Så fruktansvärt mysigt! Jag hade en helt okej födelsedag som ni hör! :)

Här är bilder på mina tårtor som jag bakade.


Idag ska jag iväg och jobba hos Alex. Första gången sen jag sa upp mig. Lillen ♥


Just nu: Ett perfekt avslut på dagen!

img_1083 (MMS)

Just nu: Ett perfekt avslut på dagen!


Just nu: Väntar jag på släkten! Har gjort ...

img_1081 (MMS)

Just nu: Väntar jag på släkten! Har gjort två stora tårtor! Ni får se sen:)


Happy B-day Too Me!!

Idag blir jag gammal gumma. 26 år!! Herregud. Hoppas jag får en hemmagjord gåkäpp i födelsedagspresent. Nädå, så allvarligt är det nog inte. Ska strax börja baka tårtor. Det blir en med choklad botten och en med sockerkaks botten. Yummie! Om jag hinner så blir det chokladkokoskakor oxå. (världens längsta).

Just nu i mina högtalare:

Jasmine Kara- Aint no moore room


Lady Gaga - Born this way


På sin födelsedag så ska man lyssna på låtar med mycket fart i!

Vill passa på att gratta två personer till:

Verro!;
Min vapendragare. Förra året höll vi i Västerås största och maffigaste och roligaste och coolaste och bästa födelsedagspartaj. Hade du inte fötts i Mora så hade vi kunnat vara tvillingar. Grrrrattis på vår dag!

Kristin!; I går morse så ploppade du ut en underbar lite son! Men herregud?! Det skulle ju bli en flicka?! Min kvinnliga intuition har fått sig en törn. Hinner jag mellan tårtbaken så hör jag av mig. Annars kommer jag förbi någon gång i veckan och hälsar på! Grattis till dig och Andreas!!

Nu får ni ha en grym dag!

Tjillevippen.

Just nu: Willen och jag är på bandy! Kaka ...

img_1067 (MMS)

Just nu: Willen och jag är på bandy! Kaka spelar mot sin pappas lag. Spänningen är olidlig!


Just nu: Willen tar en liten powernap!

img_1062 (MMS)

Just nu: Willen tar en liten powernap!


Just nu: frukost hos Mami och Papi!

img_1061 (MMS)

Just nu: frukost hos Mami och Papi!


Ännu en dag på nya jobbet.

Fyfan vad jag älskar mitt nya jobb. Folket där är hur snälla som helst, det är grymt roligt och ju mer jag jobbar så kommer jag in i det mer och mer. (Ganska uppenbart att det är så, men endå!). Fötterna är helt döda då jag inte alls är van att stå 8 timmar om dagen än. Så nu har jag kollapsat tillsammans med en väldigt trött Wilgot. Ligger och kikar på gamla avsnitt av Oc. (Finns ju inga nya, så även det är ganska uppenbart). Är så otroligt jäkla mega sugen på choklad. Funderar starkt på att ta med mig hårbollen ut på chokladjakt.



Har ni haft en bra dag?!


++++++

Halloj! Har precis tagit en dusch, fixat i ordning en god tonfisksallad + matlåda till i morgon och nu ska jag slänga mig i soffan och titta på gamla avsnitt av Oc. Är supertrött och har verkligen inte så mycket mer att tillägga idag.




Lovisa Burfitt för Rörstrand.



En av Sveriges coolaste illustratörer har nu ett samarbete med Rörstrand och har skapat en porslinskollektion kallad ”Mademoiselle Oiseau”. Kollektionen finns i butik från och med vecka 14 (i början av april).



RSS 2.0