Vikthetsen ökar bland yngre tjejer.

(Källa: Aftonbladet).


Något som jag skrivit om väldigt många gånger är ett av världens just nu största problem, ideal bilden av kvinnans utseende och våra barn och ungdomar som gör allt i sin makt för att följa just det idealet. Jag själv är som jag sagt tidigare pedantisk med hur jag ser ut och har alltid varit. Jag har även sen jag fyllde 24 gått upp lite i vikt, ingenting som jag direkt stör mig på men som jag endå självklart lagt märke till. Anledningen till det kallas välmående och utveckling mina damer och herrar. Och det är något som alla tjejer/Kvinnor borde lägga på minnet. Kvinnor är kurviga och kommer alltid att vara. Det gäller att vi skyddar våra barn ifrån medias och samhällets syn på idealkvinnan. Pinnsmal midja och sugrör till lår... nej tack. Det är bara vi som kan hjälpa dem att växa upp i en realistisk värld där kvinnor inte ser ut som barbiedockor. Även om vi är utseendefixerade själva så kanske vi ska hålla det lite för oss själva och visa skillnaden mellan att bry sig om hur man ser ut och kroppsfixering. Lära våra barn vad som är naturligt så även dom i framtiden kan skilja på rätt och fel när de möts av medias tycke.


Lizzie Miller - modell



 


Kommentarer
Postat av: Karin

Det där är sjukt.. de är ju bara barn!

2009-11-06 @ 10:49:55
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Cicci

så sant!

jag har även "komplex" för hur jag ser ut och blir skrämd av att höra att så unga får dessa ideal.



Fler skulle säga rakt ut att man är nöjd med sig själva även om de har kvinnligare form.



ämnet intresserar mig.



//CMeCicci

2009-11-06 @ 11:01:07
URL: http://cmecicci.blogg.se/
Postat av: Stephanie

Det är ju sjukt.

2009-11-06 @ 11:02:19
URL: http://stephaniesuarez.se
Postat av: LIENE

sv: okej:) bra

2009-11-06 @ 11:03:28
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: MammaTessan

Förjävligt!

Det är föräldrarnas fel och dagens mode.

Såungarna springer runt i märkes och "vuxenkläder".

Låt barn vara barn.

2009-11-06 @ 11:05:36
URL: http://tjn.blogg.se/
Postat av: jenny

Vad hemskt att barn ska behöva tänka i den riktningen istället för bara njuta och ha roligt. Egentligen ska ingen tjej/kvinna behöva tänka så att de måste passa in i idealet men det är synd och en skam att media kan påverka en psyke på detta sätt.

2009-11-06 @ 11:12:04
URL: http://jennyorahim.blogg.se/
Postat av: Beauty By Beata

Skrämmande alltså..

2009-11-06 @ 11:18:25
URL: http://beatas.se
Postat av: anki

ja jag håller med! Förresten den där Lizzie är ju jättevacker!

2009-11-06 @ 11:29:59
URL: http://ankis.blogg.se/
Postat av: stina

Vilket bra inlägg! Och vilka härliga bilder! Den på Lizzie har jag sett förrut och jag skäms över att säga att jag är så skadad så min första reaktion är att hon har en äcklig mage...(!) Jag är endå 21 år men slutar aldrig att påverkas av media och mode som styr vår värld. Jag märker ju såklart inte jämt när jag påverkas men när jag tänker efter så ligger det hela tiden och gror där inne i kroppen. Att man inte bör äta det, får ångest om jag inte tränar och stirrar förundrat på modellernas perfekta kroppar i tidningarna..

Jag tycker så jävla synd om alla barn som växer upp i dag. De lär vara så fruktansvärt förvirrade och splittrade över all denna hysteri med mode, skönhet och utseende. ´Det är ju inte bara det här med att man ska vara smal idag - man ska ju även ha rätt kläder och prylar.



Min 8-åriga grannflicka är skadad som fan! Men där är det även, och säkert mestadels föräldrarnas fel!

Mamman är fixerad vid bantning och utseende och pratar tydligt om det så att flickan hör vad det är som betyder något här i livet..

Sedan sitter brukar dom tvinga henne att väga sig och skäller på henne om hon gått upp något gram. De säger att hon måste gå ner i vikt när hon duschar. Och dom får ingen middag utan bara frukt sedan dom kommit hem från skolan påstår hon.. Och jag vet inte om det är det värsta, men de pratar även om hennes vikt inför henne till andra människor. Så hon blir till åtlöje och skäms över sig själv.

Hon har kommit över till mig och gråtit över det här och bertättat vad dom gör och säger. Det gör så jävla ont i mitt hjärta att se hennes smärta..

Egentligen är det här fan barnmisshandel - psykisk sådan. Jag borde egentligen göra något åt det, typ prata med dom, men jag är fan nog för feg. Det är så konstigt det här med att lägga sig i hur andra uppfostrar sina barn..



Aja nu blev det långt, men kände verkligen att ditt inlägg berörde!

Ha det toppen! ♥

2009-11-06 @ 11:33:12
URL: http://stinasohlberg.blogg.se/
Postat av: Katya

Vad hemskt att så små redan vill banta och plastikoperera sig!



När jag var 12 började jag på min nya skola och där ville typ alla tjejer gå ner i vikt och de snackade om det jättemycket. Jag som är naturligt "size zero smal" fick massa skit och de kallade mig anorexia och sånt, obs vi var alltså TOLV ÅR! Gick i sexan. Heeeemskt

2009-11-06 @ 11:33:31
URL: http://katyababe.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jösses det är ju helt sjukt! 10 år, vart är världen påväg?!

2009-11-06 @ 11:34:29
URL: http://veronikascrib.blogg.se/
Postat av: jossan

det e ju sjukt!! jag tycker man ser bäst ut som man är! specielt 10 åringar ska verkligen INTE banta!!

2009-11-06 @ 11:39:28
URL: http://http://jaksu.blogg.se/
Postat av: Elina & Linnéa

Hej! Vi är två tjejer från Örebro med klackarna i taket, Linnéa född -90 och Elina -92. I bloggen kan du följa oss dag efter dag, hoppas du gillar den. Bra inlägg btw!



http://klackarnaitaket.blogg.se

2009-11-06 @ 11:47:54
URL: http://klackarnaitaket.blogg.se/
Postat av: Caroline

Usch, det är ju skrämmande när utseendefixeringen går ner i åldrarna. De bantar och de vill se vuxna ut med kläder och smink. Har sett så många 7-10-åringar (ca ålder) med kortkorta kjolar, klackskor, magtröjor och smink. De svassar runt på stan i sina kläder. Man kan ju undra var föräldrarna håller hus. När jag var barn fick inte jag gå ut på stan ensam, och jag hade aldrig fått gå ut och se ut som en liten mini-vuxen.

2009-11-06 @ 11:50:35
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: Lollo

Åh det där är så fruktansvärt hemskt och dumt och tragiskt! Kan inte fatta hur snabbt det sjunker i åldrarna.

2009-11-06 @ 12:02:01
URL: http://louisebergmansjambalaya.blogg.se/
Postat av: Klara / Shumpizen

Jag håller med Stina , det första jag tänkte med LIzzie var att hon hade ful mage. Jag e 12 år och har mååånga gånger hört mina komisar säga , Jag e såå tjock. Och alla säger men vadå , kolla på min mage. Sedan ser jag hur många som känner sig utanför när vi andra tjejerna snackar BH snack. Jag tycker att det är för mycket med sånt i media. Borde vara fler " normala " i media istället för pinnsmala.

2009-11-06 @ 12:06:29
URL: http://shumpizen.blogg.se/
Postat av: Hanna

Men gud vad hemskt :S .

2009-11-06 @ 12:12:42
URL: http://hannakristinejervstrom.blogg.se/
Postat av: en modells liv

sjukt!

2009-11-06 @ 12:16:11
URL: http://modellinglove.blogg.se/
Postat av: wear a smile it goes with everything

så hemskt att det ska va så --

2009-11-06 @ 12:19:29
URL: http://martinastork.blogg.se/
Postat av: Affi

Jag blir galen på dessa idealbilder i media som kablas ut över våra små... Jag blir så förbannad på omvärlden när det gäller dom här retuscherade, omgjorda modellbilder. Jag har aldrig sett modellbilden på den här Lizzie som du har med ... MEN... Det var den mest naturliga och fina bild jag har sett. Framför allt var det tufft av henne... Vi kvinnor ska åldras med värdighet. Vi ska ta vara på det som är gott här i livet och inte jaga den perfekta kroppen. FÖR DEN FINNS INTE!!! Det enda som ska räknas är insidan och jag tycker att det var tufft av modellen i inlägget att visa att det är faktiskt så här den NORMALA kvinnan ser ut... I olika stadier i livet så ändras vi. Vi kan och borde inte se ut som 20 hela livet. Kosmetikaindustrin och plastik kirurgin är en ofantlig marknad, men varför??? Jo... Hetsen på den där beniga kroppen, perfekta näsan och bröst som ska vara stora som meloner... Varför??? Jo, man vill attrahera det motsatta könet med en kropp som egentligen inte finns... OCH... Mitt i allt det här har vi barnen som lyssnar, ser och härmar vårt beteende... Så var nöjd med att ni är friska och ser sunda ut...



Ber om ursäkt för att det blev en lång kommentar, men det här är en jätte viktig diskussion och jag sveptes bara med i känslorna och farten...



Tack för en JÄTTEVIKTIG diskussion... KRAM

2009-11-06 @ 12:37:17
URL: http://ansoni.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Jag var också så... kanske inte fixerad, men jag tänkte verkligen på vad jag åt. Då jag var som smalast mådde jag "bra". Jag gillade min kropp och på så sätt gillade jag mitt liv.

Idag bryr jag mig inte så mycket. Jag tycker om min kropp! Idag glädjs jag åt att inte vara för smal. Jag blir glad när jag ser förändringar. Blir jag lite större, ser jag bara det som ett tecken på att jag mår bra.



Tjejer, njut av er kropp! Det är inte fel att älska sitt utseende. :D Jag älskar min kropp och hoppas att jag kommer fortsätta göra det i framtiden. <3 Jag har inte en kropp som en barbie. Jag har min kropp - bara min kropp - och jag trivs i den. ;)

Ta hand om er.



Kram

2009-11-06 @ 12:41:09
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Postat av: Petra Bloggar

Jag fick anorexi som 9-åring och är snart 28år. Det fanns med andra ord redan då, utan internet och andra snabba medier.

2009-11-06 @ 12:44:14
URL: http://www.petrabloggar.com
Postat av: Anonym

Det är hemsk..det ska inte vara så!

2009-11-06 @ 12:49:48
URL: http://yohhanna.blogg.se/
Postat av: Petra

Personligen tycker jag att detta är fruktansvärt!! Att barn ska känna att dom behöver banta!! Låt barn var barn, låt dom leka o ha kul! Det kommer en tid när blir vuxna och får känna av det livet...

Själv är jag helt emot bantnig, har själv 3barn var av 2 döttrar och jag har talat om för dem att dom duger och är BRA som dom är!



Min yngsta dotter som är 15, diskuterade detta med bantnig och smink med mej för ett tag sedan, att hon tyckte att det var helt sjukt att dom som är 10-12 år sminkar sig en massa innan dom går till skolan!!Och att alla tjejer måste se likadana ut!



Detta är verkligen ett ämne som berör!

Låt oss tjejer må gott och låt oss se ut som tjejer/kvinnor med lite former!



Ha det toppen gott!

2009-11-06 @ 13:02:05
URL: http://partypinglanpe.blogg.se/
Postat av: Cheapo

Oerhört synd att så unga flickor vill gå ner i vikt, dom är alldeles för små för att tänka på sånt. Personligen så tycker jag dock att det är snyggast när man är smal, alltså "pinnsmal midja och sugrörslår", tycker till exempel inte att modellerna på bilderna ovan har särskilt snygga kroppar (dock självklart bra att det finns modeller i alla storlekar så alla har olika smak!).

2009-11-06 @ 13:25:29
URL: http://cheaapo.blogg.se/
Postat av: Michaela

Jag tycker det är mycket synd att man inte kan se skönheten i den man är istället. Alla är inte skapade att se ut som pinnar, men man är inte tjock för att man har lite fett på kroppen. Man ser dock SUND ut.



Vad får man ut av att banta? lite mindre fett på kroppen och fler blickar möjligtvis men i slutändan tror jag ändå de är livsnjutarna som mår bäst.



Ät det du känner för och må bra istället för detta komplex. Jag äter allt jag känner för, har en normalvikt [65kg] och lever livet fullt ut. Mår superbra! :)

2009-11-06 @ 13:26:00
URL: http://ellada.webblogg.se/
Postat av: Sandra Dermark

Det är så jävla fruktansvärt! Jag blir så förbannad på dagens ideal att jag kokar. All reklam och skit med modeller smala som stickor och totalretusherade osv. Hur jävla kul kommer det att bli att veta att min förhoppningvis framtida dotter kommer gå omkring och tycka att hon är fet, att hon inte duger, redan som tio år?!

2009-11-06 @ 13:36:59
URL: http://unoconcet.blogg.se/
Postat av: Gustav

Jag hörde om det där på radion! det är grymt hemskt!

2009-11-06 @ 13:38:13
URL: http://norrlandsgrabben.blogg.se/
Postat av: BunnyyBunnyy ^<

De där "kraftiga" kvinnorna tycker jag var finast. Har aldrig, eller kanske någon gång, tyckt att de pinnsmala modellerna var snygga. De ser ju ut som skelett. Fårlåt om någon blir sårad, men det är min tanke med de smala modellerna.



Jag har själv haft problem med hur jag såg ut. Men jag tvingade mig inte gå ner några kilo, utan jag hade kvar min vikt.

Och varför kan inte de mulliga modellerna få vara mer i centrum?

2009-11-06 @ 13:50:22
URL: http://bunnyybunnyy.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag tycker också att det här med vikthets är ett sjukt stort problem, då jag själv också lider av ätstörningar. Men jag tycker inte att det bara är medias fel att det blir såhär. Även om det till stor del är det. Men anorexi och bulimi handlar, även om det är psykiska sjukdomar, om att göra ett eget val. Visst, du kan falla ner i gropen omedvetet, men när du kommer till insikt om att du verkligen är sjuk, och kan acceptera det, så kan du även göra ett val. Man kan faktiskt försöka bli frisk. Man kan inte säga att "åh det finns inte en chans i världen att jag kommer bli frisk" för det gör det. Man måste bara våga, våga släppa taget om det extrema kontrollbehov som dessa människor har. I slutet är det bara det det handlar om.

2009-11-06 @ 14:00:52
URL: http://hallplatslyckan.blogg.se/
Postat av: E

Jag har velat bli smalare sedan jag var 9 .

2009-11-06 @ 14:00:55
URL: http://photobyemma.blogg.se/
Postat av: anouk

Ja det ær verkligen absurt och sjukt vilken værld vi skapat oss.



Jag førsøker sktriva om lite kurvigare mode i min blogg, just før att idealet idag ær skræmmande. Ta gærna en kik. Klem

2009-11-06 @ 14:06:03
URL: http://anouk.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Måste bara tillägga att bilderna på modellerna är helt underbar! Den är vacker. mycket vackrare än de bilderna på pinnsmala tjejer...



Svar: Tack för ditt söta svar. Det gör att man gärna vill kommentera mer i din blogg. :)

2009-11-06 @ 14:06:55
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Postat av: Louise

Detta är helt oacceptabelt om du frågar mig!

Hur kan man låta sina barn svepas med i det där?



Vuxna är många gånger så helt inne i sina "dieter" och allt att dom faktiskt glömmer sina barn. Barn tar efter för vad dom ser.

Man måste ta sitt ansvar och se till att sina barn äter som dom ska, sover som dom ska osv.



Bra inlägg!



Puss

2009-11-06 @ 14:09:44
URL: http://lowice.blogg.se/
Postat av: princessonthpea > you name it

oj vad hemskt. Barn ska vara barn. Man ska ha bra hälsa, och då menas så att man själv mår bar liksom!



Ha en toppen dag!

2009-11-06 @ 14:11:04
URL: http://princessonthepea.blogg.se/
Postat av: Anna

Är själv överviktig och ska bli mamma i mars, och jag måste för hälsans skull fortsätta min viktresa nedåt efter det (gick ner en hel del innan jag blev gravid) och kommer alltid i hela mitt liv att behöva hålla koll på hur jag äter, men jag tänker jag tänker aldrig mer banta och ska alltid tänka på att inte prata illa om min egen kropp inför mitt barn. Ska göra allt jag kan för att ge mitt barn trygghet och självkänsla.

2009-11-06 @ 14:11:59
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Postat av: Georg Hendrix

Grejen är att alla människor är olika: Korta, smått knubbiga, smala, långa, breda, små bröst, stora bröst, tjocka lår, smala lår, ingen rumpa, gigantisk rumpa, liten snopp, stor snopp, långt hår, kort hår, bred axlade... Varför kan inte folk (samhället) inse det och sluta tvinga på varandra massa ideal som inte ens alltid är "snyggast"? Alla har olika smak och alla är olika. Låt dom behålla det!



På bilden med modellerna tycker jag att den solbrända längst upp (som nästan är störst) defintivt ser bäst ut.



Smala tjejer kan också vara otroligt snygga, men tjejer (och killar också antagligen) fokuserar sina tankar på helt fel saker... Jag tycker ett gulligt leende på en tjej kan vara mycket mer attraherande än perfekt hår, gigantiska bröst eller att vara trådsmal.



Sen ska 10-åringar tänka på sina ridlektioner, TV-spel, skolan eller ryska posten. Inte bantning.

2009-11-06 @ 14:24:15
URL: http://georg.blogg.se/
Postat av: Emma

JA, DET ÄR FRUKTANSVÄRT!

DOCK ÄR DET EN UNDERSÖKNING SOM ÄR GJORD I STORBRITANNIEN DÄR VAR TREDJE BARN ÄR ÖVERVIKTIGT.

HADE DET VARIT I TEX SVERIGE HADE DET VARIT VÄRRE!

2009-11-06 @ 14:24:26
URL: http://eehenriksson.blogg.se/
Postat av: Annubis

Min lillasyster är 10 år. Hon är lite större än de flesta barn i hennes ålder och blir därför retad pga detta. Hon vill därför inte ha på sig kläder som hon egentligen tycker är fina för att hon anser att detta visar för mycket av hennes kropp. Hon gömmer sig därför i alldeles förstora tröjor för att dölja. Och vill inte äta för mycket mat. Det är sorgligt att se på.

2009-11-06 @ 14:26:04
URL: http://allaboutannubis.blogg.se/
Postat av: nina

ah jag blir så arg när jag hör det om 10åringarna. visst är det fruktansvärt när 15-åringar, mina klasskompisar, mår dåligt över sin kropp. Men 10-åringar!!! det är ju förfärligt, man vill bara gå och krama de söta små barnen! :(

2009-11-06 @ 14:31:19
URL: http://ninakartal.blogg.se/
Postat av: charoline

hemskt att barn ska banta och ha sig. jag får ofta höra att jag borde lägga på mig. speciellt eftersom jag har barn och allt vad nu folk säger. anklagad för anorexi och bulimi. men jag är en av dom i världens som inte kan gå upp i vikt vad jag än äter och vad jag än gör. jag går inte upp. jag är välmående. men får altlid höra att jag inte borde hålla på och växa upp. inte alltid kul det heller.

varför ska de överhuvud taget finnas ideal. kan inte alla bara få se ut som dom gör utan retuschering och skit. man kan ju undra... stackars barn som får växa med tron om att man måste vara smal, inte tjock. Men nu helt plötsligt Måste man vara "normal stor" också. jag blir tokig på allt det här. :S :P



såg en dokumentär om bantande barn. blä. och fy på stackarna.



(skriver osamanhängande ^^, haha) ha en bra kväll iaf.

2009-11-06 @ 14:42:47
URL: http://charolicious.blogg.se/
Postat av: Hanna

så hemskt :(

2009-11-06 @ 15:33:04
URL: http://hannagranlof.blogg.se/
Postat av: Emma

Alltså. Jag säger inte att man ska vara supersmal, och antagligen är det många från "fel" grupp som vill banta ändå bland tioåringarna, men Storbritannien har bland den fetaste befolkningen i världen. Och det är lika dåligt att väga för mycket som att väga för lite. Men visst - det har ändå gått för långt när barn vill banta.

2009-11-06 @ 15:47:29
URL: http://aboutemma.blogg.se/
Postat av: Lina

Den sista bilden är riktigt vacker! :) deras kroppar typ facinerar mig (haha), vilket de inte skulle gjort om de hade varit trådsmala modeller. :P

2009-11-06 @ 15:49:11
URL: http://justlovestwilight.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Det är sjukt! Min lillasyster är 12, hon säger inte att hon vill banta utan bara att hon tjock och hon är hur tunn som helst! Helt sjukt :S

2009-11-06 @ 15:52:59
URL: http://mikaelafranzen.blogg.se/
Postat av: Mia

det är sinnessjukt. men självklart blir det så med alla skönhetsideal, och jag kan även tänka mig att om man hör att mamma vill banta, då funderar de små om de kanske också borde göra det?

2009-11-06 @ 16:44:04
URL: http://miasfargstarka.blogg.se/
Postat av: Clara

uschd e ska inte ens ställa sånna frågor till ungar för då börjar de fundera.. Sen tror jag det e mkt storasyskon o sånt som får dem o bilja vara som de där vuxna liksom. Blä för media.

2009-11-06 @ 16:56:07
URL: http://anovac.blogg.se/
Postat av: Lydia Tanga

SJUKT ÄR ALLT JAG KAN SÄGA BARN SKA VARA BARN OCH INTE BEHÖVA TÄNKA PÅ VIKT OSV, VISST FÖRSTÅR JAG DE SOM MÅSTE NER I VIKT NÄR HÄLSAN PÅVERKAS.



HOPPAS DU FÅR EN TREVLIG HELG KRAMIS :D

2009-11-06 @ 16:57:40
URL: http://lmcestlavie.blogg.se/
Postat av: Linn

Ja det är hemskt men också verklighet. Jag vet barn som är medvetna om hur de ser ut och kallar sig själv tjocka redan i 4-5års åldern. DET är läskigt. Sen har det oxå med kulturer och göra. Är själv halv asiat och ja har hört det under hela min uppväxt att ja inte duger till. Att jag måste banta, måste tänka på vad jag äter etc etc. Än idag får jag höra kommentarer höger och vänster även fast man inte ens har klagat på det själv. Att man ska behöva vara så utseénde fixerad. Men samtidigt det är bra att vi börjar nånstans. Om folk som kommenterat på denna blogg tagit till sig av ditt inlägg så är det iaf en början till en förbättring :)

2009-11-06 @ 17:04:04
URL: http://crazylinn.blogg.se/
Postat av: Junibarn

Skitbra.



Årets bästa inlägg :D

2009-11-06 @ 17:04:21
URL: http://interumsren.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Detta är så grymt hemskt!



Min lilla syster är 8 och hon vill banta. Hon försöker ibland äta mindre och ber mamma hjälpa henne med träningsövningar för magen. Bara för att nån annan jävla cp-unge har sagt att hon är tjock!!



Varför hyllas inte plus zize modellerna mer? De är väl dem som borde synas i media!

2009-11-06 @ 17:50:09
URL: http://alexandralidberg.blogg.se/
Postat av: ffay /

tycker sånthär är jätte hemskt .. värkligen :(



jätte bra inlägg !

2009-11-06 @ 17:55:58
URL: http://ffay.blogg.se/
Postat av: Fanny

Det är hur sjukt som helst! dagens skönhetsideal är helt åt skogen, det är ju inte ens fint att vara för smal! jag förstår inte hur det har blivit så att man inte duger om man är mullig eller tjock:S man duger som man är!!

2009-11-06 @ 17:57:22
URL: http://ifanny.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Usch, lider verkligen när jag hör att t.o.m. små barn oroa sig över sin vikt! :S



Jag själv har också hamnat i "viktträsket" för några år sedan, och det var de värsta åren i mitt liv! Tack vare att jag alltid varit sund med träning och hälsa så visste jag att det jag höll på med var fel och inte "jag", och jag är så jävla glad att jag lyckats ta mig ur detta!



Personligen tycker jag att man ska se ut så som man är skapt, sund helt enkelt. Man ser så tydligt vilka som är osäkra över sin vikt/kropp och vilka som verkligen är sig själv och trivs, de får en underbar utstrålning!

2009-11-06 @ 18:00:25
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Flikkahmehkilleh

Bland barn och ungdomar är det ganska viktigt att vara perfekt. Och inte tjock och så.

Man måste passa in. Och då behöver man ständigt vara på en diet.

2009-11-06 @ 18:12:46
Postat av: anna

bra inlägg! och den där lizzie var ju inte ens tjock, så det är väldigt konstigt när man läser vissas kommentarer som antyder att hon skulle vara tjock. hon har nog snarare en kropp som dom flesta vuxna kvinnor har. därmed inte sagt att det är fel att vara smalare eller tjockare.

att bry sig om vad man äter och att träna behöver ju dock inte vara fel - man mår bra av att äta rätt och att träna! dock mår man inte bra av att vara fixerad av såna tankar...

förresten, det är ju inte bara sjukt att många barn vill banta, utan även hur många vuxna som mår dåligt av detta... även om man kan tycka att det är värst för barnen så speglar dom ju bara vuxenvärlden.

tack för mig!

2009-11-06 @ 18:20:05
Postat av: Cupcakepie - tävling pågår!

Hej!

Älskar du Nelly.com? Då har du en chans att vinna 300:- presentkort hos mig! Tävlingen avslutas 20.00, så passa på! :)

Postat av: iDdLA

Det här är sjukt.. man måste sätta stopp för det här!

2009-11-06 @ 18:24:25
URL: http://iddlapiddla.blogg.se/
Postat av: Sissi

det är helt sjukt! :O

2009-11-06 @ 18:45:14
URL: http://enligtsissi.blogg.se/
Postat av: amandah

De där är nog de bästa jag läst idag,

jag förstår inte meningen med att vilja vara

alldeles pinnsmal,

de är inte fint direkt,

o alla pinnsmala modeller,

de är inte heller snyggt.

(:

2009-11-06 @ 18:49:26
URL: http://fiaamandal.blogg.se/
Postat av: Pace.

Näää banta är inte fashion bland 10 åringar. No way.



/Pacemakers.

2009-11-06 @ 18:49:37
URL: http://pacemakers.blogg.se/
Postat av: Louise

Man ska vara sig själv, trivas med sig själv och vara nöjd med sig själv. Ni kan följa min kategori "viktnedgång".

2009-11-06 @ 18:56:26
URL: http://laalee.blogg.se/
Postat av: Neha

Det är så sjukt. När man är 10 har de flesta inte ens kommit in i pubeterten och den "kvinnliga" växten har inte kommit än. Hur du är som person värderas inte lika stort och jag tror det är en bidragande faktor. Man är varken mer eller mindre värd för att man har 25 i midjemått:S

2009-11-06 @ 19:04:54
URL: http://nehaexponerar.blogg.se/
Postat av: Victoria

Ja, det är så sorgligt... :(

Speciellt då man vet hur det känns att ha fått kommentarer angående kroppen då jag var yngre - även fast jag inte var vad de flesta kallar fet!

Så vad händer?

Jo... för ett halvår sedan så vägde jag 3-kg på grund av alla förbannade krav!



Det är sorligt vad som händer med dagens samhälle, bara sorgligt...

2009-11-06 @ 19:15:33
URL: http://pigment.blogg.se/
Postat av: Matilda

Skönhetsidealen är vrickade.

2009-11-06 @ 19:22:59
URL: http://matildaglimner.blogg.se/
Postat av: jennie

det är riktigt hemskt!

jag själv tycker att Lizzie är väldigt vacker!

2009-11-06 @ 19:30:05
URL: http://jennieholgersson.blogg.se/
Postat av: mickilicious

Ursch vad hemskt man blir alldelens rörd! Vart är denna värld påväg?

2009-11-06 @ 19:53:47
URL: http://mikaelaflisanfrejen.blogg.se/
Postat av: hanna

äntligen ett vettigt inlägg om detta. Utan en massa döda spekulationer och idiotiskt jada jada. Bara rakt upp och ner, så här är det. Kvinnor är kurviga och det är ett ideal vi borde värna om. Allt annat är knäppt och ohälsosamt.

Tack. Suveränt.

2009-11-06 @ 20:17:31
URL: http://annantypavdisco.blogg.se/
Postat av: Andréa

Usch vad sjukt :/

2009-11-06 @ 20:19:26
URL: http://makeupartisten.blogg.se/
Postat av: Sandra T

asså vadfan det är så sjukt att barn ska hålla på och banta och annat skit. Har ett inlägg i min blogg om en liten tjej som gör videobloggar då hon sminkar sig

2009-11-06 @ 20:24:18
URL: http://sandramusic.blogg.se/
Postat av: Ellen

Vackra kvinnor där i slutet av inlägget.

2009-11-06 @ 20:40:17
URL: http://theshallower.blogg.se/
Postat av: JUNITJEJ

Vad hemskt att små vill banta!!

2009-11-06 @ 21:28:34
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Aggis

asså det e helt sjukt verkligen =O det konstiga är att alla ve tom det men ändå så görs inget åt saken =S asså helt ärligt, smal som en modell, så man ser rev benen och alla andra ben på kroppen det e ju faaaan inte snygg och fan inte hälsosammet =S okej vist jag är smal själv, naturligt men jag har inget att gära åt det och om jag går upp i vikt fine för mig, jag tycker det e snyggt! så länge man e frisk liksom vad spelar det för roll... det e ju synd att det ska behöva vara såhär. jag hoppas bara att det inte blir värre i framtiden =O stora som små man ska inte behöva banta om det inte är livshotande. men då behöver man inte bli tandpetare =S usch...

2009-11-06 @ 21:51:02
URL: http://asefedini.blogg.se/
Postat av: Tess

Bra inlägg! Den där hetsen är hemsk! Men sedan får man inte glömma att det finns folk som är naturligt smala också. Jag har "turen" (enligt en del) att inte kunna gå upp i vikt och jag har fått höra en hel del skit om det genom livet. Att jag är anorektiker, inte äter nåt, är sjukligt smal o.s.v. Jag är normalt smal. Folk som kallar mig anorektiker kan aldrig ha sett någon som lider av den sjukdomen på riktigt.

2009-11-06 @ 22:07:11
URL: http://highlandertess.blogg.se/
Postat av: Jennifer

åh, fint skrivet! Kvinnorna med kurvor är helt fantastiskt vackra! Förstår inte varför större delen av världen strävar efter pinnsmala idealet! Och att det letar sig allt mer neråt i åldrarna är så fruktansvärt skrämmande.

2009-11-06 @ 22:48:01
URL: http://jennifaj.blogg.se/
Postat av: Sofia [gaspedal.blogg.se]

idealen idag är helt sjuka!

2009-11-06 @ 23:13:42
URL: http://gaspedal.blogg.se/
Postat av: Ms. Baby Jane

Dedikerade ett inlägg på min blogg till detta (ditt) inlägg. Tyckte det var riktigt läsvärt!

Och kvinnorna på bilden har ju så fruktansvärt mycket mer utstrålning än catwalk modellerna. Ärligt, deras ansiktsuttryck passar bättre på en ... jag vet inte vad .. än en modell.

2009-11-06 @ 23:22:58
URL: http://electricdirtjunkie.blogg.se/
Postat av: Zozzo

Jag tycker om din artikel. Jag tycker oxå att det är ett väldigt viktigt ämne att ta upp, så att det inte blir värre. Kram kram

2009-11-06 @ 23:25:57
URL: http://zozzooo.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Fy vad hemskt.. Att det ska behöva vara så-. låt barn vara barn!

2009-11-06 @ 23:26:37
URL: http://poemo.blogg.se/
Postat av: miss Fåfäng

Herregud. TIO ÅR.

Jag själv klagar lite på min bullmage men gör ändå inget åt det så. Jag bara njuter av det jag äter och gör istället för att tänka "hur många kalorier är detta?" Det är rätt det du säger. Som storasyster måste jag själv nog ta ansvar för min lillasyster och få henne inse hur fin hon är som är. Alla har nu ett ansvar för att våra barn/syskon/nära whatever inte blir så smala att de knäcks om man kramar dem lite hårt. Länge leve kurvor! ♥

2009-11-06 @ 23:29:30
URL: http://missfafang.blogg.se/
Postat av: Jenny

Läste din inledning och blev glad. En vettig tjej med lite hull på kroppen, men stolt ändå, tänkte jag. Sen läser jag 1,74 lång och 54 kg... Då är man rätt smal. Faktiskt underviktig! Tror det är svårt att förstå hur jobbigt det kan kännas med extra kilon (när det verkligen ÄR extra kilon). Hade du vägt 75 kg - så kanske du inte känt att du var välmående? Men då hade du faktiskt varit normalviktigt enligt BMI!

2009-11-06 @ 23:38:05
Postat av: Trees

SJUKT!! Blir så ledsen.. och som förälder kan man inte göra ett skit, man kan ju inte gå in i deras huvuden liksom. Jag är i england nu och jag tänker ofta på det när jag ser små UNGA flickor springer inne i affärer och är sminkade(!?)väldigt modemedvetna. Det är skrämmande faktiskt..

2009-11-06 @ 23:38:33
URL: http://mangofisk.se
Postat av: Emma

fy fan va hemskt :o

2009-11-06 @ 23:55:32
URL: http://emmaeriica.blogg.se/
Postat av: Sara

Några av er som har kommenterat anser att utöver media så är även föräldrarna en stor anledning till att så många unga flickor får en sned kroppsuppfattning.. för att citera en kommentar:

"Det är föräldrarnas fel och dagens mode"



Vad menar ni? Visst att det finns föräldrar som kan pressa sina barn till att inte äta för mycket, hålla koll på vikten osv. men anledningen till att nästan varje tjej åtminstone har en minsta lilla tanke kring ideal osv beror ju knappast på föräldrarna! Det är det sjuka i media, punkt.

Jag lider själv av anorexia, och likaså min kusin och några andra jag känner. Är nu 16 år, men började banta redan som 10-åring pga. att jag var "mullig". Blev dock inga långvariga dieter eller viktförminskningar, men utvecklade däremot ångest som jag nu har levt med i 6 års tid. Anorexian fick jag förra hösten.



Mina föräldrar är det bästa som finns i mitt liv, och det är tack vare dem som jag lyckas hålla min livsglädje uppe. Så därför blir jag så sjukt ledsen när folk som möter vår familj kastar blickar, kommentarer osv till mina föräldrar pga. min sjukdom. Som om det är deras fel?

Tänk först och dra förfan inte alla över en kam!



Vill även säga att mina tankar kring att gå ner i vikt och att smalt är snyggast endast rör mig. Tycker att mina kompisar och som Lizzie är sjukt snygga, så tro inte att jag tycker alla "normala är äckliga".



Kram

2009-11-07 @ 00:16:11
Postat av: sara

Till det här hör oxå att här i England så är det OTROLIGT många överviktiga och även till gränsen till/passerat sjuklig fetma. Detta gör att det är förmodligen så vanligt att kanske vara mer medvetne om det. här än en svensk 10 åring t ex.

Det gick en dokumentär för nån vecka sen här om att det är en sjuklig nivå av barn som gått över gränsen till sjuklig fetma redan innan de fyller 4 år.



Jag tycker verkligen att det är tragiskt att medvetenheten har gått ner i åldrarna men du sa att det var en brittisk undersökning och i och med det är det faktiskt inte så konstigt pga hur det är här.

2009-11-07 @ 00:29:17
URL: http://unbelievablegorgeous.blogg.se/
Postat av: James

Jag måste bara säga att jag hellre tar en tjej som är lite överviktig än en tjej som dör p.g.a. svält. Det är hemskt hur kvinnor tycker och tänker om sig själva.

2009-11-07 @ 01:07:05
URL: http://aceshigh.webblogg.se/
Postat av: Dianas fotoblogg

du hr helt rätt!! gillar verkligne ditt inlägg, bra skrivet ! :D assåå.. jag vill bara göra en drastisk åtgärd, ta bort alla barbie och FRAMFÖR ALLT bratz-dockor, dom r ju helt sjuka.. :O satt och bläddrade i min systers tiding på toaletten, och så var det en sida där tjejer fick skicka in teckningar de ritat. VARENDA EN hade målat bratz dockor, herregud :O stora huvuden, pinnsmala på kroppen, stora bröst, gigntiska läppar och megastora sminkade ögon..... det där är kränkande om något, alla vill j fan se t som dom o bli fjortisar som 7 åringar....

jaja, detta måste iaf förbättrs!

2009-11-07 @ 09:24:16
URL: http://diiaanaaaas.blogg.se/
Postat av: Julia / floow

:O :O :O, fin blogg du har ;)

2009-11-07 @ 10:00:04
URL: http://floows.blogg.se/
Postat av: Frida Stigevik

vad har tagit åt världen, egentligen.

2009-11-07 @ 10:16:31
URL: http://treets.blogg.se/
Postat av: k

svar till mammatessan : det är verkligen inte förldrarnas fel!!!

jag hör alltid att jag är jätte smal , men hatar min vikt och vill bli smalare får panik varje gång jag äter någonting och det är inte mina föräldras fel , dem är de bästa föräldrarna i välrlden...

det är modet, grupptrycket och en massa andra saker men det är inte föräldrarnas fel! det lovar jag dig... varför skulle det vara deras fel? tror du att de säger till sina barn att de är för tjocka? nej aldrig !

2009-11-07 @ 10:43:59
Postat av: Ylvape's Freakshow

Jag var sån förut att jag tänkte mycket på vikten och hur jag såg ut, jag hade noll självrespekt & självkännsla. Ville plastikoperera mig. Idag har jag inte en tanke på att plastikoperera mig, jag tänker inte så mycket på hur mycket jag väger, det vikigaste är att jag mår bra och inte behöver stressbanta. Tränar regelbundet och fått en självsäkerhet högre än någonsin. Jag tror det var boxningen som fick upp mig på fötterna. Men det är verkligen urhemskt, inte bara att vara där utan även att se andra, begå det misstag man själv kunnat begått.

2009-11-07 @ 14:09:30
URL: http://ylvape.blogg.se/
Postat av: Annzo

Det är så skrämmande det du skriver om och det är ju så som verkligheten se ut idag- tyvärr. Jag jobbade på en förskola för några år sedan och de små 6-7åriga tjejerna kom till skolan piffade till max i korta kjolar, plattat hår och höga stövlar!! Helt ofattbart! Och de kunde inte vara med att leka för då förstördes frisyren...Det är helt sjukt! Barn ska vara barn och slippa allt trams och tjafs som vi vuxna ägnar oss åt onödigt mycket...låt oss lägga den energin på att vara nöjda istället och njuta av livet! =)

2009-11-07 @ 15:15:09
URL: http://annzos.blogg.se/
Postat av: Barret

Det jag stör mig på är när man ska gå mot strömmen och det smala idealet så använder man sig av modeller som är väldigt kurviga, stora bröst, väldigt breda höfter och så. Kan dom inte bara visa en helt normal kvinna på typ.. 168 cm som väger runt 60kg eller så? Som varken är pinnsmal eller överviktig?! Folk tror ju att om man är normalstor så har man storlek 44.. Ta någon med 38 istället som är vad dom flesta tjejer har i Sverige!

2009-11-07 @ 15:17:09
Postat av: Nataley

Jag är från USA. Jag tycker att svenska 10åringar är likadana! Där jag bor så går 6åringarna på lågstadiet med märkesjeans, stora väskor, stora bhar, urringade tröjor, mycket smink osv. Jag tycker det är hemskt! Dom är kaxiga och svär i varje mening och brukar lägga upp texter på bilddagboken att dom är snyggast och smalast & dom som är tjocka ska dö. Jag fattar inte vad som händer med dagens barn? När jag var 6-10år så sket jag i det, och vi i våran klass kunnde inte ens läsa då! Nu är det helt annorlunda. Dagens media och dagens föreldrars fel kan man säga med andra ord.. tycker verkligen detta är synd! När jag skaffat barn ska jag aldrig låta den kolla på ''top model'' eller modetidningar! Usch.. barn ska vara barn.

2009-11-07 @ 16:20:48
Postat av: iLcH

Jag tycker att det är bara en mer och mer snedvriden värld vi lever i.

Jag är 23, och då jag var tio(för ett decennie sedan)så lekte då iaf jag fortfarande med dockor och allt, inte tänkte jag på fett.



Nej jag hoppas att jag kan som vuxen nu och i framtiden ge ett sunt ideal till barn.



Tack för att du skrev om detta!!!



// iLcH

2009-11-07 @ 16:30:44
URL: http://damptantdeluxe.blogg.se/
Postat av: Truedreamer

Har ni frågat er själv vems fel det är att tio åringar tänker på sånt?

Det är klart att de blir påverkat av omgivningen och det är inget fel på det men jag tycker synd om dessa unga som måste se sig för vad de ska äta och inte äta medan de är bara barn..........Det där visar väl att 2012 jordens undergång är nära eller vad säger ni?

2009-11-07 @ 17:53:03
URL: http://truedreamer.blogg.se/
Postat av: Åsasson

Det är så man kan gråta :(

Jag hade liknande när jag var liten och blev förkrossad att veta att det har drabbat min lillasyster och hennes kompisar, och dom är bara 8 år!

2009-11-07 @ 18:43:32
URL: http://asasson.blogg.se/
Postat av: Carro

Sånt där är så himla sjukt.



Tänker man efter, så tävlade vi nog också på lågstadiet. Vem som var smalast, vem som vägde minst, vem som var längst, vem som hade snyggast rumpa, ben.. osv..



Jag tror inte vi tävlade medvetet för de är inget jag kommer ihåg.

Men börjar man tänka på hur de var då så var de nog lite tävling i de hela.

Det är helt sjukt att de ska börja i sån tidig ålder, de är sjukt att de ska vara så i överhuvudtaget.



Alla borde vara nöjda över sig själv!!



Egentligen vet inte jag varför jag skriver de här, för jag är inte alls nöjd med mig själv.

Just nu är jag gravid och då växer man ju, självklart så de är bara att gilla läget. Jag mår mycket bättre nu, men de är väl för att man har en "anledning" till att bli stor, en anledning till att gå upp i vikt.



Men innan jag blev gravid var de jämt å ständigt de där jävla idealet att vara smal.



Varför är man inte bara nöjd över sig själv? Hur svårt kan de egentligen vara?



Super bra inlägg tycker jag!!!

Hoppas att flera ser de.

Kram, ha en trevlig helg!

2009-11-07 @ 18:47:40
URL: http://norbergcaroline.blogg.se/
Postat av: Hanna♥

det är föräldrarnas ansvar att se till att sina barn inte ska BEHÖVA banta när de är tio år gamla:(

Hemskt ju!

2009-11-07 @ 18:47:54
URL: http://hannalouisee.blogg.se/
Postat av: Naomi

Det är sant jag är bara 11 och jag tycker jag väger skit mycket!

Jag vill gå ner.

2009-11-07 @ 19:09:17
URL: http://hellonaomi.blogg.se/
Postat av: Liuza

Men gud va hemskt :( fyfan för media, fyfan!

2009-11-07 @ 19:28:11
URL: http://liuzaa.blogg.se/
Postat av: Nina

Viktigt ämne som inte kan tas upp nog.

2009-11-07 @ 19:41:11
URL: http://ninaruthstrom.blogg.se/
Postat av: Evelina

Det här var verkligen det bästa inlägg jag läst på läge! Och jag tycker verkligen att det är ett problem, jag lider själv av sådanna tankar som att jag inte kan äta vissa saker och måste träna mer för att gå ner i vikt(är typ 165, 51 kg). Det är inte lätt och jag blir verkligen ledsen när jag tänker på och förstår att det finns tioåringar eller som min egna lillasyster som känner samma saker.



Jag tror att det är mycket medias fel att det är såhär. Alla påverkas som tur är inte av media, men det som inte gör det påverkas antagligen av vänner som gör det så det här kan verkligen påverka alla. Det är verkligen synd att världen har blivit såhär, det är sjukt!



Och kvinnorna på bilderna är sjukt mycket finare än alla size 0 modelller! Man ska vara nöjd hur man än ser ut, smal som tjock!



Kram evelina :)

2009-11-07 @ 20:05:12
URL: http://edeivard.blogg.se/
Postat av: ida :)

jättebra inlägg!

fick själv en ätstörning när jag var 12.. INTE ALLS KUL! Kan inte fatta att det kan börjas som 10åring! HÄMSKT! det börjas tidigare o tidigare.. det måste sättas stopp nångång! vi kan inte fortsätta så här!



2009-11-07 @ 20:24:06
URL: http://tokiohotelbrudarna.blogg.se/
Postat av: Caroline

*Hemskt!!! :((((*

2009-11-07 @ 20:43:53
URL: http://carolinenorling.blogg.se/
Postat av: Anonym

Thats cuz they keep puttin 0-size models on the media..



http://justtryingtolivemylife.blogg.se

http://justtryingtolivemylife.blogg.se

http://justtryingtolivemylife.blogg.se

2009-11-07 @ 20:58:52
URL: http://justtryingtolivemylife.blogg.se/
Postat av: Kristin

Hejsan!



Vad gärna med och tävla i min blogg om ett hudvårdskit till ett värde av 735 kronor =) Behövs ingen blogg för att deltaga!



Direktlänk: http://liddie.blogg.se/2009/november/compete.html#comment



Kram!

2009-11-07 @ 21:09:19
URL: http://liddie.blogg.se/
Postat av: Jejje

Det är hemskt! Själv är jag en 12 åring som förut verkligen skämdes över min vikt. Min mamma vägrade låta mig se på "Top Model" eller allt annat. Man kan säga att världen där ute inte påverkade mig så speciellt. Men jag blev mobbad, jag var " fet, och då vägde jag endast 42/45 kg, och var 150cm lång. Det fick mig att tillslut sluta äta, helt och hållet.



Men jag blev aldrig smalare, och tillslut blev jag en " småätare" som gång på gång smög in i skafferiet och letade efter godis, etc. Men nu bryr jag mig inte längre. Visst har jag en mage som jag inte alls är nöjd med, men jag DUGER, i min värld i allafall. De andra får tycka vad fan de vill, men jag är jag, och jag är stolt över mig själv!



Det jag vill är att hjälpa andra barn som mår dåligt. När man är 10 år, ska man bara leva livet och njuta av det, inte må dåligt över en vikt som alla andra runt omkring inte ens bryr sig om, eftersom 10-åringarna är så UNGA, då bryr man sig inte om "tjockheten" eller vikten!



Jag vill inte kalla mig " barn" längre.. Jag är visserligen 12 år, fyller 13 om några månader, och har haft mensen i 2 år, sen jag var 10. Hormonerna påverkar mig också, min mage svullnar till exempel upp till max när jag har mens, och tja.. Finnar, finnar och FINNAR. Men jag har lärt mig att leva med det. Som jag sa innan, jag är jag, och det står jag för!



// Jessica, www.uniktjej.blogg.se ^^

2009-11-07 @ 21:28:04
URL: http://uniktjej.blogg.se/
Postat av: Olivia

asså, det kan ju vara naturligt att vara pinnsmal också..

2009-11-07 @ 21:47:52
URL: http://cuty.webblogg.se/
Postat av: lollllo

Nin morsa har alltid tjatat om mat och vikt.

Min syster var din smal .

Tills hon blev 7-8 år hon är 9 nu och min familj Försöker få henne att äta bättre.

Hon ser sig själv som smal.

Och de är väll bra.

Men de är inge kul när man blir äldre.

Det vet jag själv som är 13.

Jag har alltid varit längst och störst i min klass.

2009-11-07 @ 21:52:07
URL: http://baraekans.se
Postat av: Sanna

Ungar vill alltid vara som dom vuxna.

2009-11-07 @ 22:36:06
Postat av: Linnea

Eftersom jag e 13 så vet jag hur allt de här e.

Jag bryr mig jätte mkt om min vikt.

O de e inte föräldrarnas fel som några har skrivit.

Vi ser upp till kändisar.

Och hur många av dem har lite fett på kroppen?

Inte många dem flesta svälter sig o sen kallar dem sig själva för bra förebilder.

O hur många modeller har lite fett på kroppen? Inte många.

O de e inte många atister som har de heller!

De e synd för de hade nog hjälpt lite.

Nej de e dem dock inte.

Sen e de alla som blir mobbade för att dem inte e som pinnar.

Seriöst jag blev mobbad i femman till sexan o de e hemskt.jag stoppade mina fingrar i helsen,Jag skar mig o massa annat,

Så de e väkligen inte föräldrarnas fel!

2009-11-07 @ 23:02:07
URL: http://lynno.blogg.se/
Postat av: Jessica

magen ser ju inte fräsch ut på lizzie, men vacker är hon allt

2009-11-07 @ 23:30:15
URL: http://jjessey.blogg.se/
Postat av: janina

för 7 år sedan när jag var 1o trodde jag helt seriöst att jag var tjock. jag var livrädd för tex smör för jag trodde att man blev fet av det. sanningen var egentligen att jag var pinnsmal men trodde att jag var fet när jag jämförde mig med de andra i min lågstadieklass. jag önskar att någon hade sagt åt mig, för det är ju helt sjukt!!!! jag trodde jag var fet ända tills jag som 15-16 åring gick upp lite och insåg att jag absolut inte varit eller ens nu är fet. hmm.

2009-11-08 @ 00:02:54
URL: http://yae.blogg.se/
Postat av: Sofie

Underbart inlägg. Dina egna rader fick mig att må bättre! Även om man vet hur det ligger till är det inte alltid lätt att låta bli att nypa sig i låren, önska bort "extra" kilon.

2009-11-08 @ 00:20:59
URL: http://doofie.blogg.se/
Postat av: Elin

håller med, tyckte inte min kropp va snygg förut sen sa min kompis att hon ville ha mina former för att dom är så snygga hellre än sin egna raka kropp, det kändes riktigt bra, tycker mina former e sjukt snygga, visst lite mer vältränad vore härligt men säger bara en sak

friterat gjorde mej:P

2009-11-08 @ 00:25:30
URL: http://enlitenfux.blogg.se/
Postat av: RUMPCHOCK!!

Hejsan sötnos!

Vad gör du en mörk och burrig kväll som denhär? :P

MASSVIS MED KRAMAR

2009-11-08 @ 01:18:33
URL: http://rumpchock.blogg.se/
Postat av: S A N N A S . R U M

Fantastiskt bra inlägg.

min syster lider av anorexia, som dock blir bättre, men samtidigt faller hon tillbaka ibland. det är jobbigt, när man själv dessutom alltid har M/L på allting, och man börjar fundera på om man själv kanske borde börja med det också. Men samtidigt, jag vet att hon är sjuk, inte jag. Och jag har nog helt enkelt inte anlagen/den sociala omgivningen som kan bidra till att jag får ätstörningar.

2009-11-08 @ 08:22:47
URL: http://sannasrum.blogg.se/
Postat av: Yanka

nog för att jag tycker själv att jag borde banta men det är fan sjukt att någon 10-åring ska behöva göra det ;s , det är bara fel!

2009-11-08 @ 09:55:41
URL: http://yanka.blogg.se/
Postat av: Jessan ♥

Helt sjukt!

2009-11-08 @ 10:48:26
URL: http://jezzanz.blogg.se/
Postat av: Linda

Det är verkligen hemskt att världen ser ut så. Jag var nyss inne på en blogg som är känd och blev riktigt förbannad där nog rekommenderade en läsare att äta 800 kcal om dagen för att gå ner i vikt. Tänker bara på alla yngre läsare som ser detta och tar i det. Usch!

2009-11-08 @ 12:43:01
URL: http://lindabergqvist.blogg.se/
Postat av: Klara

Det är ju hemskt! Tioåringar ska inte behöva bry sig om sånt. Inte någon annan heller för den delen, om man inte riskerar att bli sjuk förstås.

2009-11-08 @ 12:52:12
URL: http://fiskmous.blogg.se/
Postat av: FASHIONPORN

off med fokus på utseende, on med fokus på personlighet och kärlek!

2009-11-08 @ 13:31:45
URL: http://fashionporn.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag var alltid lite undervikt tills jag började högstadiet, men trots det var jag livrädd för att bli fet redan som 7 åring. Det var många som sa åt mig att "du är så smal nu, akta dej så du inte blir fet när du blir stor!"



Hur kan man säga så åt små barn? Det är ju som att inbjuda till anorexi.

2009-11-08 @ 14:16:08
URL: http://hatemyana.blogg.se/
Postat av: Linnea

Helt oaccepdabelt ! hemskt hemskt hemskt

2009-11-08 @ 14:26:39
URL: http://neau.blogg.se/
Postat av: elindahlén<3

Jag är 12, & har haft sådanna tankar tidigare. Såg alltid som fina modellerna & alla smala i skolan. Jag var inte tjock eller något, vägde helt som jag skulle. Men något fick mig ändp att äta mindre. Att se mina kompisar vara så fina & smala. Tills jag såg att alla drog in magen. Alla i hela klassen gick och försökte se malare ut än var dem var. Då slutade ja svansa runt som en idiot över att vilja va smal! Alla från 10 & uppåt, ställ er på vågen och se er i spegeln och säg: Jag ser normal ut!

*lyssna på detta råd:*

"Det spelar ingn roll hur mn väger, utan hur man ser ut".

ag väge 49, men är smal & fin. Och kom ihåg: muskler väger mycket mer än fett!

2009-11-08 @ 14:34:46
URL: http://elindahlen.blogg.se/
Postat av: camilla

Jag blir rädd när jag hör att så många småtjejer tänker på sin vikt!!! herregu va barn och leklek och lek!!!! För många i min ålder är det svårt att undgå ideal snacket, men i 10 årsåldern ska de inte finnas!!

2009-11-08 @ 14:39:47
URL: http://ccamilla.blogg.se/
Postat av: saandraa ;D

det är fan sjukt det där, jag trodde absolut inte att man började bys sig om sitt utseende så ungt..

2009-11-08 @ 14:56:48
URL: http://saandraans.blogg.se/
Postat av: sofia

jag skrev just en uppsats om ätstörningar och mest anorexia och det är sjukt att man ens tycker att idealet är snyggt? om man kollar på toppmodellerna så är de flesta inte ens snygga och sen inte sunda ut. rund och sund :) men samtidigt så tänker man hela tiden på vad man äter, men jag är en riktig godisråtta och måste nog hålla igen för att inte få diabetes, men det är ju en annan sak.

2009-11-08 @ 15:14:05
URL: http://zchnullmundsheting.blogg.se/
Postat av: jessica

usch.. det är hemskt..

2009-11-08 @ 16:27:57
URL: http://jesscab.blogg.se/
Postat av: J V H

Jag verkar vara den ända som inte tycker att det finns något "ideal". Jag är en av dessa unga som alla vill skydda från "Idealet". Jag stör mig på folk som säger att Lizzie Miller ser ut som en äkta kvinna, en hängmage är inte kvinnligt. Visst kan man påverkas av kända personer som är smala, men enligt mig finns inget "ideal". Eller jo, det finns. Men jag känner det mer som att detta "ideal" är att se ut som Beyoncé med hennes vackra kurvor och rumpa och höfter, inte att vara pinnsmal.

Jag har varit väldigt smal när jag var yngre, men ser rätt normal ut idag (om man kan kalla något utseende normalt) och folk har alltid sagt att det är fel att vara smal. Fattar de inte att de trackar på en än massa ANDRA ideal? Det är likadant som att någon enstaka person säger att det är fel att vara kurvig och rätt att vara smal. Jag vet att jag är rätt så ensam om mina åsikter och att många säkert irriterar sig på mig, men folk måste förstå att allt inte bara handlar om den kvinnobild som väldigt många säger att media och personer målar upp, Dessa "ideal" stöter jag mer på när folk säger att man ska vara kurvig.

Kram, Julia

2009-11-08 @ 16:47:00
URL: http://jvhs.blogg.se/
Postat av: Nea

Ja detta är för jävligt! Jag har själv haft anorexi och detmesta kom väl från det här idealet, att man ska vara smal och så. Men det började från början som vanlig bantning, mobbad var jag också och det bara bidrog till allt.

Bra att du postar sånna här inlägg

2009-11-08 @ 17:28:32
URL: http://crackedactor.blogg.se/
Postat av: Andrina, mina gömda tankar, funderingar och åsikter

Det är SÅ SJUKT. Har så mycket att säga om det här, men kan inte sätta ord på det så jag säger bara att det är SJUKT.

2009-11-08 @ 18:58:11
URL: http://andrinas.blogg.se/
Postat av: Astrid

1. Att vara snygg för mig är att se ut att må bra, alltså trivas med sig själv. Vilken siffra som står på vågen har absolut ingen betydelse, bara du mår bra.



2. Män föredrar hellre kurviga kvinnor med lite mage som är mysiga, än pinnsmala tjejer som mår dåligt och hela tiden strävar efter att bli ännu tunnare.



3. Vad jag har hört så är det på gång med ett nytt ideal (ideal, ordet som egetnligen inte borde få finnas), kurviga kvinnor. ÄNTLIGEN säger jag. Vi är av naturen gjorda att ha fett på kroppen för att överleva och kurviga höfter för att kunna föda barn. Att leka med det biologiska mår ingen bra av.



TACK för ett mycket bra inlägg.

Snyggaste kvinnorna jag sett på länge.

2009-11-08 @ 19:16:19
URL: http://xylofon.blogg.se/
Postat av: Carina

Skrämmande att barn påverkas på det sättet, men inte särskilt konstigt med tanke på hur man bombarderas av alla smala idela överallt!

2009-11-08 @ 20:02:01
URL: http://carinadenfina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det där är så sjukt, men samtidigt så himla verkligt! Jag va en av dem när jag va tio år, sen dess har ätstörningarna följt mig genom hela tonnåren. först nu har jag insett hur dåligt jag har mått och först nu har jag bestämt att en gång för alla göra ett seriöst viktmisnkningsförsök som inte innebär 1 fruset hallon/dag utan 5 riktiga mål, med allt en balancerad kost ska ha. Jag mår så sjukt mycket bättre idag och är lycklig varje dag!



följ mig och min hälsosamma viktresa på femtonkilo.blogg.se

2009-11-08 @ 20:07:31
URL: http://femtonkilo.blogg.se/
Postat av: Lia

Wow, tycker det är jättebra att du tar upp och skriver om detta! Det är en helt förvrängd syn vi har på människokroppen idag! När jag väl tog mig tid att titta, insåg hur vackra kvinnorna på bilderna är! Jag tror på något sett att vi är rädda för att erkänna att dom är vackra, antagligen för att det är inte så dagens kriterier av 'vacker' ser ut, men vad vi har glömt, tror jag, är att det finns inga kriterier av vacker, det är olika för varje människa, precis som vi har olika kroppar!

2009-11-08 @ 20:28:28
URL: http://liamaria.blogg.se/
Postat av: Sandie

Vilket bra inlägg!!

2009-11-08 @ 21:00:14
URL: http://trasbella.blogg.se/
Postat av: Josefine

Hej hej!

Jag är 15 år och tycker det här är ett jätte viktigt ämne att ta upp!

När jag var nio år (gick i trean) så började mina problem med vikten. Jag var helt normalviktig, men fick för mig att jag skulle väga mindre. Så jag tänkte på det varje gång jag åt något. Hade alltid den tanken när jag stoppade något i munnen.



Den tanken räkte för att jag på ett år utan att någon märkte det blev väldigt underviktig. Det var skolsyster som märkte min undervikt när jag gick på den årliga kollen..



Då förklarade dom för mig att man väger efter sin längd m.m. Så jag var 10 år och väldigt underviktig.

Nu har jag fattat hur allt ska va, men det sitter sortfarande kvar i "skallen" den där tanken så fort jag äter något.



I dagens samhälle får alla små barn veta hur man "ska" se ut om man vill vara snygg. Så jag tycker det är viktigt att små/yngre barn ska få information på ett bra sätt för deras ålder såå att färre hamnar i tankar om att dom väger för mycket.

Sise zero is no sise!



Den som engång får en ätstörning blir alldrig av med den. Den drabbade personen dras med tanken i hela livet och har lätt att falla tillbaka.

Man säger att man mår bra för man gör det men INGEN orkar förklara att tanken finns kvar och om man hamnnar i en dåligperiod i livet så är risken skitstor att man faller tillbaka!



Så snälla ni som läser deta för budskapet vidare till ALLA!!

2009-11-08 @ 21:07:11
Postat av: Ellen (ellerenellen.blogg.se)

Jag förstår inte att människan kan vilja förändra så mycket att man lägger sig under kniven eller kräks efter måltid. Våran syn på oss själva är sorglig, och jag blir innerligt ledsen när jag ser alla dessa tonårsflickor som minskar i vikt för varje dag.



Lizzie Miller är dessutom otroligt vacker! Skulle vi ha fler modeller som henne tror inte jag att våran syn på oss själva skulle var så hård.

2009-11-08 @ 21:20:29
URL: http://ellerenellen.blogg.se/
Postat av: lina

usch ja. hemska värld.

2009-11-08 @ 21:49:56
URL: http://lineen.blogg.se/
Postat av: ellie

hej , jag gillar detta inlägget hoppas det är några yngre som läser detta ( jag gör ju det och jag är 12 ) men iaf när jag va 7 år kallade mina syskon mig tjock, fetto osv så när jag började ettan tyckte inte jag om maten där så jag tänkte att det va lätt att sluta äta så mycket som jag gjorde så jag åt ingen frukost ingen lunch i skolan och så där jätte lite när jag kom hem. så jag gick ner jätte mycket i vikt och skolsköterskan ringde hem och massa sen dess har jag inte ätit så mycket men sen när jag började fyran så började alla kalla min anorexiabarn och det gillade inte jag så jag började äta lite mer men det hjälper inte så jag undrar vart fan är världen på väg ? :O

2009-11-08 @ 23:32:58
URL: http://eelan.devote.se
Postat av: TERREH

Jätte bra skrivet!

2009-11-09 @ 00:04:33
URL: http://terreh.blogg.se/
Postat av: Ida

Fy så hämskt! Men jag skulle absolut inte förvåna mig om det stämmer..

2009-11-09 @ 00:20:00
URL: http://pellersson.blogg.se/
Postat av: Emma

Som Julia skrev, det finns inget ideal. Vafan ska man sträva efter att se ut på ett visst sätt när man kan vara nöjd med sig själv? Det spelar verkligen INGEN roll hur du ser ut! Och vad män gillar mest, kurvgia tjejer eller smala tjejer, är nog väldigt individuellt.



Lev och ha kul istället. Det finns roligare saker att göra än stå och glo i spegeln och leta efter "dåliga" saker på sin kropp. Jag lovar.

2009-11-09 @ 00:39:18
URL: http://sympathyforme.blogg.se/
Postat av: emina -konst & kreativitet-

Usch så jävla hemskt att läsa om sånt här. Varför bryr sig 10 åringar??

2009-11-09 @ 00:45:42
URL: http://eminacreations.blogg.se/
Postat av: emma

det är hemskt..

bra inlägg!

2009-11-09 @ 01:05:27
URL: http://eeemmasplace.blogg.se/
Postat av: Vicki

10-ÅRINGAR!? :O Helt sjukt, äckligt!

2009-11-09 @ 11:47:57
URL: http://honeypumpkinpie.blogg.se/
Postat av: LINA*

10år , usch då ska man inte tänka på sådant ju.

så länge man trivs så har ju vikten ingen betydelse

2009-11-09 @ 12:00:49
URL: http://missinna.blogg.se/
Postat av: Sanna

Hej, jag såg inlägget och var bara tvungen att kommentera. Jag kommer ihåg när jag började i lekis för ca 17 år sedan och jag kom hem till mamma och frågade om 5:åringar fick fettsuga sig... Jag var absolut inte tjock när jag var liten jag var bara större än de andra i klassen vilket alla "kamrater" påpekade hela tiden, barn är elakare än vad man tror!



Tack för en bra blogg!/Sanna

2009-11-09 @ 13:05:44
URL: http://meduzza.blogg.se/
Postat av: emma

hemskt.. vi måste börja öppna ögonen och se världen på ett annat sätt

2009-11-09 @ 14:33:29
URL: http://emmalona.blogg.se/
Postat av: moa

det är hemskt. inte konstigt att barn får ätstörningar, inte konstigt att jag blev drabbad...

2009-11-09 @ 16:47:52
URL: http://moaornberg.blogg.se/
Postat av: Tess

Det är så jävla sjukt. Det är hemskt nog när tonåringar ska banta bort sina kroppar...

2009-11-09 @ 17:44:11
URL: http://tesswaltenburg.blogg.se/
Postat av: Mochride

Väldigt bra inlägg!

Det är tragiskt att man redan när man är så ung tänker på sånt där. Det ska man verkligen inte behöva göra! Men tyvärr så är nog påverkan från framförallt media och till viss del föräldrar och kompisar alldeles för stor. Jag tycker att det skrivs och pratas alldeles för mycket om hur man kan gå ner i vikt. Man borde inte behöva vara smal för att räknas eller för att vara nöjd med sig själv. Jag är själv smal, men tycker verkligen inte att det är snyggt att vara för smal, och hör till dem som gärna skulle gå upp lite i vikt. Men sånt skrivs det ju aldrig om.

2009-11-09 @ 18:12:21
URL: http://mochride.blogg.se/
Postat av: Anonym

fy alltså, jag kunde inte heller låta bli likt alla andra att kommentera detta inlägg!



Jag måste bara säga att bilderna var hur vackra som helst, och det är sant!!

Jag är 16 år, och jag hatar denna värld eller samhälle som media har bestämt för oss tjejer!

Vi kan inte se ut som vi vill, vi kan inte klä oss som vi vill eller ja, ha vår egen vikt.

Nej nej, alla ska ju se likadana ut, eftersom alla följer det fula idealet som media målat upp.



ååh, man blir rasande! :S



Jag hoppas verkligen att det här blir större så att fler uppmärkas, det är verkligen hemskt att vara tonåring just nu!!!!

2009-11-09 @ 18:22:31
Postat av: Johanna

Helt sjukt, tänk att barn börjar redan i så tidig ålder... Det är hemskt.

2009-11-09 @ 18:59:26
URL: http://johannaabj.blogg.se/
Postat av: Kim

Det är fruktansvärt och sjukt att det ser ut på det sättet som det gör!

Barn ska få vara barn!

2009-11-09 @ 20:34:46
URL: http://kissigenpoolen.blogg.se/
Postat av: Ems

nej vad sjukt :o

speciellt barn ska ju vara mulliga och söta!

2009-11-09 @ 21:18:09
URL: http://emmyhh.blogg.se/
Postat av: li

ush det är så hemskt atthöra när små flickor börjat göra som mamma och storasyster... banta... hur lär de sig sånt.

2009-11-09 @ 22:07:41
URL: http://fau.webblogg.se/
Postat av: julia, mamma till Aura.

bra inlägg! tack så mycket :) o bra av blogg.se att sätte den på framsidan.

2009-11-10 @ 14:31:17
Postat av: Danny Danlovski

Så går det om man bara bloggar om ytlighet..

2009-11-10 @ 14:49:30
Postat av: Rozi

Det med barnet är hemskt... min syster är nu 7 år.. I get worried.. dagens samhälle är påväg åt helvete...

Älskar skorna i din header btw..

2009-11-10 @ 15:25:48
URL: http://rozis.blogg.se/
Postat av: freja

shit, hemskt med små barn som bantar :o

jag har aldrig i hela mitt liv haft tanken på bantning, snarare tanken på att gå upp i vikt..

2009-11-10 @ 16:05:10
URL: http://frejaanderssons.blogg.se/
Postat av: Ehlin

Gud vad hemskt!!

2009-11-10 @ 16:17:18
URL: http://madamehollywood.webblogg.se/
Postat av: Pixan



2004 gick på TV4 dokumentären barn som bantar



Helt absurt!!! Varför gör föräldrarna inget?? De påverkar ju barnen, direkt eller indirekt!



Ett oskyldigt bantande leder allt för lätt in i en Ätstörning och tro mig, det är ett HELVETE!!!



2009-11-10 @ 19:22:54
URL: http://pixans.blogg.se/privat
Postat av: Anonym

Verkligen jätte bra inlägg! Det är så hemskt att flera unga tjejer börjar tänka på sin vikt, kan de inte vara nöjda med sig själva. En stor orsak till den här ökade vikthetsen är ju media, de går inte en dag utan att man läser/ser/hör ngt om att gå ner i vikt...



Vet tyvärr att de även finns flera sporter som påverkar unga flickor att gå ner i vikt.. vet att inom rytmiska gymnastiken så ska man vara pinnsmal för att lyckas komma på topp men jag och min trupp kämpar emot det där och vi ska visa att du inte behöver vara pinnsmal för att bli duktig vårt mål är EM och dit ska vi!

2009-11-10 @ 20:31:59
URL: http://rgseniortrupp.blogg.se/
Postat av: Frida

Tycker att det är så bra att ditt inlägg kom med på blogg.se och att det uppmärksammas för det är faktiskt väldigt viktigt. Framförallt bland barn, man blir nästan tårögd när man ser det där. Barn ska bara barn inte tänka på bantning och skönhetsoperationer mm.

2009-11-10 @ 20:34:36
URL: http://takeabreak.blogg.se/
Postat av: Anonym

när jag var 10 så märkte jag att mina lår var tjockare än vissa andras. det störde mig, att dom nuddade varann längst upp. haha. Men senare fattade jag att det var det som var normalt.

2009-11-10 @ 21:04:51
Postat av: Emilia

Jag hade också komplex när jag var runt 11. Men kändisarna skyltar gärna och de tar efter oss. Jag gillar inte det.



När jag var liten, 11 år typ så hade vi småstjärnorna och mimade. Så klädde nästa alla av sig med bara kläder. Men jag gjorde inte det.

2009-11-10 @ 22:05:30
URL: http://emiliavideos.webblogg.se/
Postat av: sally

så jävla sjukt

2009-11-11 @ 01:05:49
URL: http://bossdiva.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vill vill verkligen gå upp i vikt men det funkar inte.. :( som jag :'(

2009-11-11 @ 07:12:44
Postat av: Maya

Usch stackars små flickor. När jag blir mamma ska jag inte säga ett ont ord om min egen kropp inför min dotter.

2010-06-24 @ 14:54:18
URL: http://sv.libidil.com
Postat av: Media skadad?

Hej! Har inte kollat igenom alla kommentarer men här kommer ja med en kommentar hur jag som är en 14 flicka tycker och tänker. Jag har just nu ångest att börja skolan efter jullovet eftersom jag har gått upp nåt kilo , jag har bestämt mig för att inte äta efter 18:00 och försöka äta så lite som möjligt. Har ätit pizzaidag och jag börjar nästan gråta när jag ser mig i spegeln i bland och mitt mål inför sommAren är att mina lår inte ska gå ihop, men jag vill fortfarande ha lite tuttar så det är också ett problem , men går jag ner till 50 kilo så har jag tuttarna kvar. I omklädningsrummet står dom flesta tjejerna i klassen och jämför sig med varandra och så vidare.. Det har blivit så att vi hellre är smala än har bröst tex. Jag gillar känslan av att vara hungrig och gillar dagar jag inte ätit något i skolan sen åker man hem och så åker man på träning sen orkar man inte äta mat för det är så sent så man tar typ en macka det syns även i skolan hur man ska se ut , det är inte många som är överviktiga i skolan av tjejerna och endast de smala har eller har haft killar. Mina planer inför skolstart är att äta så lite som möjligt och röra på mig ,men det är enklare att gå ner i vikt när man är i skolan för typ ingen äter lunch

2011-01-09 @ 00:34:42
Postat av: Anonyma tonåringen

Jag är en tjej på 13 ½ år. Jag har alltid hävdat att man inte behöver vara jättesmal. Nu ser jag att min mage hänger över pyttelite, och jag har alltid haft kraftiga ben. Det har jag lite ångest över, och ville därför ha en motionscykel i julklapp. Den har jag nu fått, men jag använder den inte lika mycket som jag skulle vilja. Att läsa det du skrivigt om hjälper mig faktiskt. Jag håller med dig, man vill väl inte ha lår lika smala som smalbenen? Tack för att du gav mig mer självförtroende.

2012-02-07 @ 18:14:06
Postat av: Anonyma tonåringen

Jag är en tjej på 13 ½ år. Jag har alltid hävdat att man inte behöver vara jättesmal. Nu ser jag att min mage hänger över pyttelite, och jag har alltid haft kraftiga ben. Det har jag lite ångest över, och ville därför ha en motionscykel i julklapp. Den har jag nu fått, men jag använder den inte lika mycket som jag skulle vilja. Att läsa det du skrivigt om hjälper mig faktiskt. Jag håller med dig, man vill väl inte ha lår lika smala som smalbenen? Tack för att du gav mig mer självförtroende.

2012-02-07 @ 18:14:10




bloglovin



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0