Barnvakt och myspys.

citat.


Vi är på Vallby friluftsmusmuséum och tittar på djuren.

Jag: -Ella titta där, vad är det där, får?
Ella: - Neejje Ninnie, det är ju getingar! (Getter alltså).



Ella myser med Wilgot.

- Åååh va mysigt, Wilgot han är verkligen som en skölpadda med glittrigt skal.



Vi tittar på en film där en kille har en enorm snedbena.

- Jag tror nog bestämt att han måste klippa sig lite mer på andra sidan oxå.



Vi är alltså barnvakt idag åt Kakas lillasyster Ella 4 år. Hon kanske är den mysigaste lilla tjejen ivärlden. Och hon är även storasyster till Wilgot. Vi var på golfbanan och åt. Sen var vi på Vallbyfriluftsmuséum och tittade på djuren. Vi ska dit i morgon oxå, så himla mysigt där. Skriver senare och berättar om gårdagskvällen tillsammans med lite bilder!


Kolla föresten in Annas blogg. En urmysig tjej som jag ser som en bonus lillasyster.

Later.

Fredag.

Kanoners! Det är Fredag idag! Soligt, värme (lite i allafall) och fest ikväll. Men först ska jag iväg på massa ärenden med mamma och tvätta hennes fönster. Ha en underbar fredag så hörs vi lite senare.

Later.


Manikyr.

Har man inte råd att gå och fixa naglarna hela tiden så kan man göra det hemma. Snabbt och enkelt! Stadig på handen och lite schysst nagellack.




Cheap Monday for kids.


Twilight New Moon.

Nu är Twilight stjärnorna i Toscana och filmar inför kommande filmen.

Hur hett är inte detta?



Bilder: push24


Sol i helgen.

Vilket jäkla väder dom bjussar på i helgen då! I morrn blir det lite kallare men på lördag blir det upp mot 25 grader. Nice! Jag har precis käkat lite och ska nog bara lägga mig framför tv:n en stund. Cops börjar snart. Kaka kom bara hem och vände, han är på fotboll nu i sthlm. Lyx för en sån som gillar fotboll. Titta vilken glad....




Älskar dig min prins.


I morgon kommer mamma och hämtar mig tidigt, vi ska iväg på lite ärenden. Sen har jag lovat henne att hjälpa till och städa hemma hos dom. Mamma har nämligen sin 50:års fest nu snart. Och då ska det vara rent och fint i deras stora lägenhet. Sen så blir jag kvar där på eftermiddagen + kvällen. Lina har ju sin födelsedagsmiddag i morgonkväll. Det ska bli så himla roligt! Då ska kameran med kan jag lova! Senare ska vi ut på krogen där alla mina vänner väntar eftersom dem skulle på en annan fest som jag oxå var bjuden på. Men man har ju bara en syster och självklart väljer jag att vara med henne på hennes födelsedag. Längtar!

Later.

Nike på hög nivå.


Kakas pappa kom förbi här med en liten överaskning. Inte så liten heller. Ett gäng Nike skor som inte har kommit ut ännu. Jag fick två par och Kaka fick två par. Vilken julafton!

Mina två par.



Och Kakas två par.


Natasja 5 år levde inlåst med endast hundar.


Läste en hemsk artikel i afronbladet idag. Den handlar om lilla Natasja 5 år från Sibirien. Hon bodde tillsammans med sina föräldrar i en trea men hölls inlåst i ett rum med endast hundar och katter. I lägenheten fanns ingen el, ingen värme och inget avlopp. När polisen hittade henne kommunicerade hon som en hund, åt som en hund och skuttad runt på alla fyra. Hon var smutsig och var som en två åring i växten. Hon har aldrig varit utomhus. Hennes enda kontakt har varit hundarna och katterna. Helt otroligt! Barnmisshandeln ökar kraftigt i världen och man blir så ledsen när man läser sånt här.

Läs mer här.

God morgon.

Ställde ingen klocka idag heller. Men vaknade av att Kristin plingade på dörren och skulle hämta sin skinnjacka. Det var bra de så jag kom upp. Det tyckte i allafall Wilgot. Ont i halsen igen, vafan ger det sig inte för? Man kanske skulle gå till läkaren och få penecillin? Men inte idag för att i morrn så är det ju Linas födelsedagsmiddag. Och det får vi icke missa! Det är det som är så drygt med den här förskylningen, man är pigg i kroppen emellanåt men det känns som om det är nåt som är fel hela tiden. Man tänker ju inte ligga inne jämt bara för de.

Ha en underbar dag nu!

Vill även tipsa om en väldigt läsvärd blogg, den är otroligt intressant att läsa, nämligen Fattigbloggen.

Later.

Nytt i garderoben.

Just nu så känner jag mig bara så himla glad! Jag har inte kunnat köpa kläder på hundra år känns de som pga pengar och denna månad så har jag verkligen shoppat loss. Pluss att min syster kommer hem från London med världens bästa födelsedags present till mig. En ur snygg klänning och en grymt cool hatt! Tusen TACK!  Fyllde ju i mars men hon valde att köpa present åt mig där eftersom det skulle vara roligare. Och det tackar jag och bockar för! Älskar dig min underbara syster.

Kläderna gör sig verkligen inte rättvisa på golvet (Speciellt inte den sista klänningen som jag fick av Lina, den är ursnygg på!) men har inget bra ställe att ta kort på dem här hemma.




1. T-shirt " Cant buy me love" från Serious Sally + Linne från Graffic.
2. Kort t-shirt från Vila.
3. Skjortklänning från DrDenim + Hatt från London.
4. Klänning
från Primark i London.



Ni kommer få se allting på sen men orkar inte nu.
Nu ska jag nämligen äta jordgubbar!!





Later.

Trött och seg och fy och blä.


Är så jökla trött på att känna mig trött. Kan halsontet försvinna nån jäkla gång. Och kan hostan och febertopparna oxå försvinna snart. Tycker inte att jag gör annat än tar det lugnt och vilar. Dricker massa vatten och tar det lite lugnt igen. Ska hem till mamma och äta ikväll. Orkar inte laga mat. Får äntligen hem min kamera oxå. Sen kommer nog Lina hem från London idag om jag inte minns fel. Kaka är endå borta på golftävling. Hoppas det går bra för honom nu! Håller tummarna. Åååh va trist det är att må såhär. Bra fast ändå inte bra. Man känner att kroppen inte är helt med. Irriterande som sjutton.

Någon som testat de här föresten?


God morgon Onsdag.


Har precis varit ett litet varv med Wille Pille. Det står en stackars tant nedanför fönstret och letar burkar i soporna. Och här sitter man med en god frukost framför datorn. Känns lite sisådär. Inte nog med det så ställer sig Willen och morrar åt henne i fönstret. Usch va du är dum Wilgot.

Stackars Kaka då. Väckte honom klockan fem för att jag vaknade och trodde klockan var mer än hon var. Frågade om han hade koll på tiden och han for upp på en gång. Det visade sig att han skulle få sova en timme till. Schysst av mig och väcka honom en timme innan han ska upp.

Det blåååååser ute idag. Storm i princip. Men det är bra de, då blåser alla onödiga moln bort.

Kraam och ha en bra dag!


Kolla in den här T-shirten från Modekungen, är den inte mega snygg!
399 kronor så blir den din!





Trind - The perfect system.

Håller på och testar en ny nagel+hand behandling ifrån Trind. Och hittills så känns det faktiskt som om det verkligen funkar. Mina naglar är über starka och blanka. Händerna är enormt mjuka och fina. Det är verkligen att rekomendera.


Detta är det som jag har, men det finns även hur mycket mer som helst. Gå in och kika på deras hemsida om du är intresserad. HÄR.

Det säljs bland annat på Kicks och Åhlens.

Pollen i mängder.

Fyfan säger jag bara! Snacka om pollen invation. Det är pollen överallt överallt överallt. Och nu när det regnat så ser man verkligen hur mycket det är. Det är gult på gatorna och på alla bilar. Har precis kommit hem från en tripp med mamsen. Vi var lite överallt och jag köpte födelsedagspresent till Lina. Hon fyllde ju år i Söndags men är ju i London det lyllot. Så hon får sin present i morrn när hon kommer hem. Eller på Fredag då hon ska ha sin födelsedagsmiddag. Jag vill ha min kamera!! Saknar den verkligen! Later.


Tisdag.

Vaaaaaarmt!

Det är ca 22 grader i skuggan. Jag har legat ute och läst min "Svensk Maffia" -bok och har nu tagit en rejäl promenad med Willen. Han la sig på rygg när vi kom hem och bara mös mot mattan. Rätt så belåten! Jag är urvarm nu och ska ta en dusch innan jag sätter igång med plugg. Ska till Ikea med mamma sen oxå. Det har verkligen hjälpt mot min hemska förskylning att inte ställa klockan varje dag och sova hur mycket som helst, samt dricka vatten. Idag vaknade jag av att det plingade på dörren. Willen blev helt galen och utanför dörren stod en stackars brevbärare med ett Nelly paket. Tjoosan! Så trevligt! Ni får se senare vad som fanns där i. Nu ska jag hoppsa in i duschen.

Later.

Uppdatering.

Tänk, man får nästan ågren om man inte bloggar på en hel dag. Som igår. Hade verkligen ingen lust alls att sätta mig ner vid datorn.

Lördagkväll.
Var här hemma hos mig först och drack lite vin. Lyssnade på musik, sjöng och skrattade på som vanligt. Tog cyklarna ner på stan. (Min stor btw kvar där nere, smartass). Sen gick vi in en snabbis på cirkus där det var smockat. Vi gick vidare till pluto där Peter Siepen var dj. Han hittar alltid de bästa låtarna. Efter krogen gick vi till donken och åt en hamburgare. Sen tog Madde, Matilda och jag sällskap hem. Kvällens höjdpunkt var när det kommer fram en riktigt slibbig kille till Matilda när vi är påväg hem.

Slibbig kille: -ÖÖj bruden vart bor du då?
Tilda: (Med världens pipigaste röst) -I en pungkula.

Jag dog av skratt! Vart fick hon ens det ifrån? Och ni skulle ha sett honom?! Vi gick vidare i strumplästen hem och splittrade på oss vartefter. Dagen efter så vaknade jag naturligtvis och skrattade åt det där med pungkulan.


Peter Siepen dj:ade.


Söndag.
Vaknade väl runt elva, väckte Kaka och sen drog vi iväg till golfbanan. Åt en otroligt god lunch bestående av fläskfilé, tsatsiki och potastisklyftor. Vi hade hört att det skulle bli regn men det var ju strålande sol så jag och Willen följde med ut på banan i allafall i shorts och tröja bara. När vi kommer till sjunde hålet så börjar det dugga lite och vi går vidare men tio minuter senare så öser det ner så mycket regn och hagel att det gör ont på kroppen. Willen va helt genomblöt och jag och kaka stod mitt på fältet under en liten handduk och skyddade oss i den mån som gick. Det var helt otroligt. Vi började till slut springa rakt över golfbanan och in mot huset. Men eftersom vi var längst ute så tog ju det ett tag. När vi kom fram till bilen så plaskade det om skorna, det rann om alla kläder och vi var verkligen totalt genomblöta. Underkläder och allt kunde man vrida ur så blött va de. La oss hemma sen och tittade på film. Jag somnade som vanligt och sov sen hela natten. Helt sjukt. Somnade vid åtta på kvällen och vaknade klockan sex när Kaka gick upp i morse.

Idag har jag suttit en stund ute i solen och läst. Väldigt skönt måste jag säga. Men Willen fick gå in sista halvtimmen då jag tyckte att han såg väldigt svag ut av solen. Blötte ner honom och tog ut en vattenskål men vågade inte ha kvar honom ute längre. Sanna berättade ju om en liten hund som dött av solsting nu för ett tag sen. Så man är ju livrädd att Willen ska kolavippen av värmen. Vi ska lämna in honom nu så han får trimmas ordentligt. Skönt nu till sommaren.

Later.


Lugn helg släng dig i väggen.

Så blev det partaj ikväll endå. Visst kan man väl dricka vin och umgås med sina vänner fast man är sjuk. Jag kan! Var nere på stan och åt lunch idag och sen har jag stress städat här hemma lite för att invänta tjejgänget. Är lite sur oxå eftersom att jag har min kamera hos mamma och pappa. Hade ju tänkt ta lite kort ikväll. Men får väl se om det är nån av tjejerna som tar med kamera. Orka gå ner till mamma och pappa nu och hämta den? Är  redan sen i schemat.

Later.

Ha en underbar lördag kväll!


Maybe some white flowers.


Morrn Morrn.

Har precis vaknat. Kom hem runt två igår. Var hos mamma och pappa och åt mat, sen kom syster Lina hem som behövde lite hjälp med packning inför sin London resa idag. Så stannade hela kvällen och halva natten....

Jag vill oxå åka till London!!! Fasiken så roligt.

Idag är det fortfarande ingen sol! Man blir ju lite sur snart över detta typiska Sverige väder. Denna månad ska ju vara en inblick i hur varmt och soligt sommaren i år kommer bli. I stället är det gråmulet och regn i luften. Man får väl vara blek ett tag till då. Orkar inte hålla på med brun utan sol just nu. Min hy mår inte så bra av de. Så blekfis there is.

Later.


 


Armband från Cannes.

Fick ett jätte fint armband från mamma och pappa när de kom hem från Cannes i Tisdags.


Go Erik GO!

" LONDON. Erik Hassle, 20, gick runt i London och på Manhattan med gitarren på ryggen.  Han spelade för alla stora skivbolag - och alla ville ha honom. Nu har han ett mångmiljonkontrakt som ingen svensk debutant någonsin varit i närheten av."

Läs mer.








Fredag.

Idag trodde jag åtminstone att det skulle vara lite sol eftersom den tittade fram litegrann mellan regnmolnen igår. Men icke! Hur går det för vår svenska sommar egentligen?

Har ganska precis vaknat, behöver bli frisk nu tycker jag så har bestämt mig för att inte ställa nån klocka tills jag mår bättre. Jag behöver min sömn då. Kommer inte träffa Kaka på hela dagen idag. Han är först på jobbet, sen ska han möta upp Andreas och ta en öl. Eller sju? Själv ska jag möta mamma efter fem och gå och köpa en hårtoning hos frissan för att sedan få hjälp av mamsen så det blir jämt och fint. Det blir nog nån lite creme färgad färg tror jag. Ni får se sen! Det ser för taskigt ut nu alltså. Är så otroligt missnöjd med min färg på håret. Just nu har jag typ blond,röd,creme och orginal färgen i en salig blandning. Så det ska bli himla skönt att tona det ikväll. Det blir en lugn helg för mig även denna helg då jag satsar på att bli frisk nu så snabbt som möjligt.

Later.

090521.


Har nästan precis kommit innanför dörren här hemma. Har varit ute på golfbanan med Kaka och Willen. Kaka spelade och Willen och jag sprang omkring. Har svin ont i halsen igen. Yeeey. Sjukaste förskylningen jag någonsin haft. Den ger sig ju aldrig hur mycket man än vilar. Måste bara få visa lite kläder som jag beställde igår innan jag lägger mig i badet.




Detta klickade jag hem från Nelly igår.

Later.

Party.

Eller inte...

Vi har i allafall lite party här hemma. Vi kom precis hem från mamma och pappa där vi fick god mat och firade pappas födelsedag. Kaka sitter och sjunger och spelar gitarr medans Willen röjer i soffan. Jag är jätte trött och känner verkligen av att jag inte är helt frisk än. Ont i bröstet som sjutton och bara att cykla hem kändes som värsta maratonloppet. Så ska nog ta det lugnt ett tag till tror jag.


Helst ska man ha världens största prilla inne, då låter det bäst...


Grattis Pappa!

Grattis Pappa Steve på födelsedagen!!




(Foto från sommaren 2007).


Rädda våra barn ifrån synen på idealkvinnan.


I vårt samhälle så går det bara längre och längre när det gäller vår syn på hur kvinnan ska se ut. Vi kan läsa i alla möjliga tidningar om träningsprogram som gör dig smal på fyra veckor eller vilka kläder du ska ha för att se ut på ett visst sätt. Vi uppmuntrar bantning och andra hälsorisker genom media. Där bland annat ungdomar och barn får ta stor del av den informationen. Vi ser hur barnkläder förändras i butikerna och pinnsmala modeller som visar upp kläderna för allmänheten. Det finns att köpa bh och stringtrosor på barnavdelningen på en av världens största klädkedjor, H&M till exempel. Vi följer dokumentärer på tv om barn med ätstörningar och blir förskräckta över deras syn på hur de "ska" se ut för att bli accepterade. Varför gör vi då ingenting åt det? Mycket ansvar ligger på föräldrar och i olika debatter så får föräldrar höra att det är dem som kan styra över sina egna barn. Det är till viss del sant. Men barn och ungdomar kan inte undgå att se och höra det som pågår runt omkring dem. De blir ständigt påminda om hur de skall göra för att se ut på ett visst sätt. Och det kan inte föräldrar hindra hur mycket de än vill. Vi behöver få fram mer av "du duger som du är" varan till våra barn och ungdomar. Fler artiklar, dokumentärer, tv program och dylikt som handlar om andra saker än utseendet hos en människa. Barn skall vara barn så länge som de kan. Nu blir våra barn tonåringar i nio års ålder. Sluta sälj stringtrosor på barnavdelningen och se till att påminna era egna barn om att man inte skall tro på allt man läser eller ser i tidningar osv. Visa barn och ungdomar i skolan hur man kan retuschera en bild till exempel. Eller prata om problemet på lektionerna. Gör allt ni kan för att barn och ungdomar ska inse att de duger precis som de är och ser ut. Idag kan man knappt skilja åldern åt mellan en nioåring och en artonåring. Det är ju skrämmande! Nu måste vi hjälpas åt!


Svensk maffia.


Har precis börjat på en ny bok. Svensk maffia.
av journalisterna Lasse Wierup och Matti Larsson.




Den 20 augusti 2007 släppte Norstedts Förlags AB boken Svensk Maffia, författad av journalisterna Lasse Wierup och Matti Larsson. Boken är unik i sitt slag. Aldrig tidigare har den organiserade brottsligheten beskrivits så här avslöjande och ingående.Svensk Maffia blev direkt en framgång. Efter mindre än en vecka var den första upplagan på 5000 exemplar slutsåld, därefter har tre nya upplagor tryckts. I oktober 2007 presenterades officiella siffror som visade att Svensk Maffia var höstens bäst säljande bok av alla inom fackboksgenren.

Det finns även en hemsida för den som är intresserad.
SVENSKMAFFIA.SE -granskar de kriminella gängen.



Av det lilla jag hunnit lästa så tycker jag redan att den verkar väldigt bra! Det är som små berättelser igenom hela boken där man får veta fakta om de olika kriminella gängen och deras bakgrund. Olika händelser och jag känner på mig att jag kommer att sitta fastklistrad vid denna om någon dag. Och jag kan tänka mig att man kommer bli ganska så förvånad många gånger, hur pass stor gängkriminalitet det faktiskt finns i Sverige.



Vitt Vitt Vitt.

Hemma hos mig så gillar vi vitt.




1. Mina nymålade korgar.
2. Den gamla skänken.
3. En till målad korg.
4. En lite slarvigt målad liten stol.
5. En vanlig stor vitmålad sten är ju alltid snyggt?!
6. En vit kruka med en orkidé i på ett gäng inredningstidningar.

God morgon.

Här är det jätte dåligt väder och kallt när man vaknar upp. Men fy sjutton va skönt det är med så mycket plats i sovrummet. Efter att jag flyttade ut datorn i vardagsrummet så känns det som om sovrummet blev jätte stort. Kändes jätte härligt att gå upp när det är så mycket plats. Idag har jag en hel del skola och den här veckan blir ganska så jobbig måste jag nog säga. Det är en hel del att göra. Men nu är det förhoppningsvis snart slut. Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag ta en lång promenad, rensa tankarna lite. Idag var jag hungrig så blev en stor tallrik med fil, linfrön, solrosfrön och bär. Ha en kanon dag nu och jag hoppas att det är sol någonstans i Sverige idag!



Later.

Något som ni inte vet om mig.


Är att jag faktiskt spelar piano. Det är en av mina stora passioner, speciellt under vintern när saker är så jävla deppigt. Jag började som sexåring hos en tant på vårat område vi bodde på då. Jag ville sluta efter ca fyra år, de var ju lixåm töntigt med piano tyckte jag, men mamma och pappa talade om för mig att jag skulle ångra mig om jag la av då. Jag tvingade mig själv till min stränga pianofröken en gång i veckan i sju år. Sen slutade jag. Något som jag verkligen ångrar. Kan knappt en enda not nu. Men jag har något som hon talade om för mig att jag hade redan då. Något som jag faktiskt är rätt så stolt över. Något som kallas gehör. Jag kan höra en låt och sedan ta ut den på piano. Självklart är jag ringrostig men det går helt okej. Det är avslappning för mig. Man koncentrerar sig på något helt annat för en stund och ibland kan jag sitta i flera timmar. Denna har jag suttit med nu i ungefär tre timmar. Snart sitter den.





Bella´s Lullaby (Original). River flows in you.



"Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom - och jag visste inte hur stark den delen kunde vara - som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom." BELLA SWAN

God natt.


Detta...

....har jag pysslat med idag. Det blir inga helhetsintrycks bilder då jag inte är färdig än. Men orkar fan inte fixa mer idag.


Målade lite fler korgar. Även en stor sten.


Bara vita krukor i vardagsrumsfönstret, i olika storlekar.


Flyttat om på hyllorna.


Tagit fram min gamla lilla pigtittare.


090518.

Hallu.
Idag är det "fixa hemma dag". Jag ska tvätta, möblera om och städa. Plugga ska jag självfallet oxå göra som vanligt. Fick meddelande från min käre mor som är i Cannes nu att dom ska ner på stan och kika efter lite schyssta armband. Me like! Nu åker datorn ut ur sovrummet oxå. Den ska nämligen få en helt ny plats. I vardagsrummet. Behöver space i sovrummet. Nu ringde pappa, de satt på resturang i solen i Frankrike och åt. Lyx! Här ösregnar det. Men tacka gudarna för det eftersom all jävla pollen lägger sig och drunknar! Tjohooo! Man ser verkligen på gatorna överallt att det blir som små pollenklumpar. Jätte härligt att kunna andas igen!

Later.

Nyklippt kille.


Söndagspyssel.

Idag fick jag ett litet ryck och bestämde mig för att måla om en korg och min lilla barnstol som en gång var röd. Jag älskar att blanda nytt med gammalt i min inredning och vitt är favoriten.




Resultatet får ni se senare.


Tröttmössa.

Fyfasiken va trött jag är idag. Är verkligen inte helt frisk ännu. Kaka åkte iväg till jobbet klockan fem i morse. En söndag! Stackars krake. En annan har ju suttit i solen en liten stund, plockat lite här hemma och bara vilat hela dagen. Kanske är bra de då den kommande veckan avgör allting med plugget. Sen blir det till att plugga vidare nu i sommar. Så måste ner och skriva på lite papper i veckan oxå. Här kommer två bilder från Karros födelsedagsfest som jag hittade på facebook tack vare Verro.




Morrn.

Idag skiner solen fast dom sa att det skulle bli regn. Inte så illa pinkat! Så ska strax ut och sätta mig en liten stund på gräsmattan. Har kollat på Jönssonligan. Jag älskar Harry! Hur skön är inte han?!




"- Vem är ni?... Det säger jag inte!" (8.55) Hahahahah

ACO´s nya bodyscrub.


Köpte denna förra veckan och har testat den två gånger nu. Resultatet blir jätte bra och man känner sig verkligen ren och fräsch efterråt. Det bästa är om man använder en peeling handske. Men eftersom den från början ska användas utan så går det precis lika bra. Men resultatet med en peelinghandske blir ju naturligtvis bättre eftersom mer hud peelas bort då. Men har du en handske så ska du nog inte peela mer än varannan vecka då huden kan bli irriterad. Använder du ingen handske så går det bra att använda bara krämen en till två ggr i veckan.



Naturliga oljor från aprikos och mandel


SENSE & CARE Soft Skin Body Scrub är en mjuk peelingkräm för hela kroppen. Den innehåller små slipkorn som försiktigt avlägsnar döda hudceller. Massera in krämen 1-2 ggr i veckan på fuktig hud för att öka blodcirkulationen och få ett bra resultat. Huden blir mjuk, sammetslen och får en förnyad lyster. Avsluta gärna med en återfuktande kroppslotion. Parfymerad.
text från aconordic.se

Lördag.



Ikväll är det Eurovision!!
Spännande! Självklart så hejar jag på Malena.
Go for it!





Förövrigt så är jag fortfarande dålig. Nåt jäkla megavirus som suttit sig på lungorna. Hostar som en galning. Kaka är bättre i allafall så jag blir nog oxå bättre snart. Jag ligger här och kikar på Jönssonligan medans Kaka är iväg och storhandlar. Härligt de! Ikväll blir det tacos för hela slanten. Nu ska Willen få komma ut och kissa lite. Later.


Godkväll.


Här hemma är det myspys för hela slanten. Har precis klippt både Willen och Kaka. Båda blev så fina sååå. Riktiga snyggingar här hemma. Kaka fick inte lika bra plats i badkaret som Willen fick dock. Har kollat på talang och ska strax kika film. Känner mig mycket piggare nu men har fortfarande extremt ont i bröstet och rösten sviker lite. Idag på dagen så tappade jag rösten helt. Kaka tyckte att jag lät som en tre åring. Jag satt och ringde lite samtal på dagen och folk lät ju lite förvånade när jag pratade. Var nog antagligen därför. Nu är mamma och pappa i Frankrike och Maria och Viktor åkte till Mallorca. Lyx lyx. Skulle nästan kunna ge min högra arm för att få byta. Eller neeeh inte armen. Men skulle gärna vilja byta! Nu är det movietime.



Later alligator.


Man kan....

.....sitta ute i solen fast man är sjuk. Om man gömmer sig för omgivningen så man inte skrämmer någon.


En påklädd plugg-ninnie.


En nyfiken Wilgot.


En blek, sjuk, osminkad och trött ninnie.


En gosesjuk och trött mys-wille.


i solen!



nollnionollfemfemton.

Fortfarande sjuk men mycket bättre i kroppen. Så jäkla trött på detta nu. Hur kul är det på en skala att ligga inne när det är superfint väder ute. Solen skiner och syrran ville att jag skulle komma över och sola lite. Men det går ju inte eftersom jag är risig fortfarande. Willen tycker att jag är världens tråkigaste matte. Kaka är iväg på jobbet nu i allafall. Han var bara hemma en och en halv dag.

Föresten, såg ni roomservice när Timbuktu var inredare? Fyfasen så snyggt han gjorde!! Det var den snyggaste inredningen som roomservice någonsin gjort tycker jag. Kolla.






Later.


Elefant eller?


Kaka har ett trick. Vi trycker i oss vitaminer här hemma och han gör alltid en "elefant" av sitt mandarin skal. Jag tycker ju att det ser ut som nåt helt annat men det är ju jag de.Roligt att den bara har ett öga, vad det än är. Vad tycker du?

En sjuk Kaka.


Sjukstuga.

Är inte alls bättre idag. Kändes så i morse. Solen sken och man ville inget hellre än att gå upp och hitta på något. Nu är man däckad igen. Svin ont i lungorna och feber. Halsontet är i allafall bättre idag. Känns skönt i allafall. För ett tag sen så kom Kaka hem ifrån jobbet oxå. Han fick åka därifrån tidigare bara för att han oxå kände sig dålig. Nu har han exakt samma symptom som jag och som mamma kämpar med att bli av med. Så antagligen så har vi blivit smittade av henne. Trist kvist. Men vi har ju i allafall varandra nu. Nu har Wilgot genast både en tråkig matte och husse hemma. Sjukstuga.


Kolla in.

Kolla in de här überheta sakerna från Chicy.

Gladiatorsandaler.
Linnekavaj.
Harem halterneck jumpsuit.



090513.



Morrn! Idag känner jag mig lite piggare. Hoppas det bara var någon endagars grej. T.o.m halsontet är bättre. Helt fantastiskt! När jag blir sjuk så brukar det vara i nästan över en vecka för det mesta. Vaknade halv fem och kunde inte somna om. Var ute med Willen och åt frukost. Kaka har precis åkt till jobbet. Willen har hittat en plats i solen vid sovrumsdörren. Han är som en tjej, letar efter minsta solstrimma och typ trycker in sig på dom mest konstiga ställena bara för att få ligga i solen. Jag och Kaka har funderat på vad det kan vara för djur i Wilgot. Vi tippar på hund, katt, människa,orm,antiloop och kanske en liten skvätt av groda. Han har ju så många kvalitéer den lille filuren. Han myser som en katt, drar sig längs benen och sträcker på sig som en katt. Han lyssnar verkligen när man pratar med honom och har väldigt många mänskliga betéenden. Han kommer in under de mest trånga utrymmena fast han har världens längsta ben. Därav orm. Han kan hoppa flera meter i ett hopp. Därav antiloop. Och även groda eftersom han ibland viker in bakbenen när han hoppar.


Grattis Maria på födelsedagen idag!
Man kan inte ha en bättre bästa vän än du! Sådeså!

Väldigt gammal bild från en av våra minnesvärda stunder.




Sjukling.

Mycket riktigt. Efter att ha sovit en stund under två täcken med kläder på och endå frysit så insåg jag till slut att jag antagligen är sjuk. Är jätte svullen i halsen och ont i huvudet. Vet inte om jag har feber men det känns som de eftersom att jag fryser och svettas som en tok om vartannat. Kul jul. Var ju tvungen att gå utanför dörren med Willen så släpade mig ner till kiosken och köpte glass och halstabletter. Tack gode gud för att nya Gossip Girl avsnittet kom ut idag. Hur tråkigt har man inte när man bara ligger som en dö sill i sängen och inte orkar göra någonting. Willen har världens tråkigaste matte idag tycker han. Han försöker busa men det går inte riktigt hem idag. Så nu sitter han i fönstret och surar.




Sunny but Freeezing.



Här vaknar man till ljuv fågelsång och sol men fy sjutton så kallt. Kaka väcker både mig och Willen då han bestämmer sig klockan sex på morgonen att gå med i mustaschkampen. Ut från badrummet kommer en lite för lång och förträffligt ful mustasch. Men är det kamp mot cancer så är det. Själv tycker han att det är ganska så snyggt så jag bara ler och säger:  
- Oooh va len du är på hakan nu.

Halsen är inte bättre, snarare sämre. antingen så är det en kortis period som är på g. Med lite halsont och huvudvärk. Eller så håller jag på att bli sjuk. Hoppas på det första.

Har en hel del plugg idag. Dags för frukost.

Ha en bra Tisdag!

Och GRATTIS på födelsedagen Madde!

Rösta gärna på mig.

Nu är jag med i Månadens blogg hos Viitsippan. Så gillar ni min blogg så får ni mer än gärna gå in HÄR och lägga en röst på mig.

Natti.


Snart avsnitt fyra av Stylista.

Nu har jag kollat igenom tre avsnitt av Stylista. Det är helt okej. Som en reality serie ska vara skulle jag vilja säga. Man avskyr vissa personer och gillar andra. Det är överdrivet och dramatiserat. Men jag gillar det.

Kaka är hos en kompis och jag och Willen ska gå in på avsnitt fyra av Stylista. Jag blev helt plötsligt super hängig och frusen nu på kvällen. Har jätte ont i halsen och svårt att svälja. Antar att det bara var en tidsfråga innan jag oxå skulle bli sjuk. Käkade lite kyckling, potatis och färsk broccoli till kvällsmat. Släpade mig ut och gick en sväng med Willen och nu för en stund sen så ville jag ha nåt skönt för halsen så åt lite yogurtglass och varma bär. Yummie.



Stylista.

Den 17:e maj klockan 19.00 på TV 3 så börjar Stylista att sändas i Sverige. Elva deltagare kommer att tävla om ett drömjobb på Elle och en lägenhet på Manhattan. Detta är en reality show av Tyra Banks, hennes andra produktion sen Top Model. Deltagarna sågas vid fotknölarna redan i första avsnittet och till sist kommer bara en Stylista att återstå. Kommer du kika?






Homie pics.



1. Mitt kära piano.
2. Willens punk väst.
3. Willen himself.
4. Det kommer en knopp i krukan.

090511.

Goddagens på er! Här är det regn och rusk som vanligt skulle jag vilja säga. Har varit det  ett bra tag nu. Var ute en sväng med Willen och gick. Han gillar att gå i regnet, men inte jag. Har städat lite och fixat. Ringt några samtal och ätit lunch. Blev Tacos rester från igår. Just nu så händer det inte så mycket i mitt liv mer än att jag förösker avsluta mina kurser på bästa sätt. Kaka kommer hem snart oxå och då ska vi ner och hämta våra cyklar som står nere på stan från i lördags.

Tjing.

Domino.

Dominoes Everywhere from Jared Lyon on Vimeo.


Yrrol, chips och söndagsmys.


Som vanligt är man helt slut idag. Var ju på födelsedagsfest i går och det var hur kul som helst!! Sen gick jag och mötte upp syrran och hängde med henne och hennes kompisar. Vi gick ut på krogen och där mötte jag även upp Kaka senare. Jag och Kaka vinglade hem runt två och jag tvingade honom att gå till Statoil och köpa chips. HAHA.

Matilda och jag kom på en bra partylek igår. Sätt jordnötsringar på dina fingrar, sitt med händerna ikors mot varandra så att du har den andres hand vid munnen. Någon måste vara domare. Klara färdiga gå, käka upp den andres jordnötsringar och vissla så fort du kan i domarens öra.


Idag har jag bara vilat och kollat på tv. En riktig söndag med andra ord. Har även kollat på Yrrol. Så jävla rolig!! Skrattade så jag grät. Har inte sett den på flera år.

Här är några favorit scener!




Såhär ser det ut på vårat vardagsrumsgolv just nu. Pigge och Grisen är minst sagt lite mörbultade nu. Hade Ceasar Milan varit här så hade han nog sagt att Wilgot är en "Red Zone Dog".



Snart så.

Snart så ska jag börja göra mig i ordning till kvällen. Jag har köpt en otroligt smidig sak. En bandeau. En bh utan band alltså fast mer som en topp. Perfekt att ha under sommarkläderna eller den kan tom synas lite ibland.




Skit snyggt tycker jag!

Hoppas ni får en kanonlördagkväll så hörs vi i morgon!

Kram.

Lördag.


Halloj denna härliga lördag.
Jag har legat i sängen tills nu och kikat på skärgårdsdoktorn. Det ska ju bli film av de så har kollat igenom lite avsnitt. Tittade jämte på de förrut men de e massor av avsnitt som man aldrig sett. Om ett par timmar så slutar Kaka jobba och då ska vi börja göra oss i ordning inför fest ikväll. Det är Maria som har födelsedagsfest. Ska bli hur kul som helst! Ingen aning om vad jag ska ha på mig bara! Ska kika igenom lite nu vad som finns i garderoben....

Later.


Kommer ni ihåg?

Kommer ni ihåg de här? Haha


En Glad Ninnie.

Hem kommer det en glad och lättad Ninnie med ett VG i slutbetyg på en av kurserna i allafall. Skönt det! Så jag är nöjd. Var precis ute och cyklade en vända med Willen oxå. Han är ju så skön. I början så kutar han på som en galning och efter en liten stund så börjar han lägga märke till saker runt omkring sig. En fågel här och något som låter där. Så man får lixåm göra honom uppmärksam på att vi springer och cyklar just nu. Kolla in grejer får vi göra sen. Sötnöt! Nu är jag hungrig och tänker nog äta en tidig lunch idag. Åt frukost så himla tidigt så den är ju borta för längesen.

Kram

God morgon.



Här sitter en ganska så pressad och nervös tjej som strax ska iväg och göra slutprov på en utan kurserna. Klarar jag provet så är kursen alltså helt färdig. Det skulle vara så himla skönt att få koncetrera sig på resten och göra klart dem i lugn och ro utan att behöva tänka på en tredje.
Så önska mig lycka till nu!

Tips. Om ni ska äta sojabönor, ät inte en halv påse! Har fortfarande ont i magen!

Nu ska jag kirra lite frukost och titta runt lite på mina favorit bloggar så hörs vi senare.

Lycka till låt till mig.

Kings of leon - Use somebody



Hoppas ni får en bra dag idag!

Kram.



Go Green.

Här sitter jag nu med munnen full av sojabönor! Ska man äta nyttigt så ska man. Helt okej faktiskt, smakar nästan som jordnötter. Jag som är en riktig godisråtta kan ju hålla mig borta från fet mat. Inga problem!  Men får jag inte ha nånting att tugga på efter maten så blir jag ju helt hispig. Sojabönor verkar som ett bra alternativ.



Förövrigt så har jag fått lite klagomål på att det är svårt att komma åt länken "kommentarer" eftersom den lixåm hoppar till lite. Det ska genast åtgärdas naturligtvis.


Vi har varit iväg en sväng och köpt ny hundmat till Willen som är alldeles för spinkig och där köpte vi även ett nytt fast mycket större hubbabubba ben som han älskar! Varför hålla på och köpa massa äckliga grisöron med hår på eller Oxmuskler när man kan köpa ett rent och fräsht hubbabubba ben som Willen bara inte kan få nog av. Kanoners!





Snö.



090507.

Halloj.
Har precis varit iväg och gjort en redovisning som gick över all förväntan. Blev jätte nöjd och hon tyckte att det var riktigt bra! Hon som är så korrekt och stel. Men det här, det gillade hon. Willen och jag har börjat med en ny grej. Han som har så jäkla mycket spring i benen tycker att jag går alldeles för sakta. Så vi har börjat cykla tillsammans. Han springer bredvid som en liten svart tuss medans jag sitter och glider på cykeln. Med detta tränar vi ledarskap som bara sjutton. Fick min Chic idag oxå. Den är alltid välkommen! Nu ska jag äta lunch snart. Blir sån där bönmix och broccoli. Hälsosamma jag. Men har rökt i veckan, det kan jag inte sticka under stolen med. Är ju så svårt nu när det börjar bli sommar. Man kommer ju vara ute hur mycket som helst. Får ta tag i de där under hösten i stället. För ta tag i det, det ska jag! Sluta det måste jag göra. Men inte  nu i sommar. Inte helt i allafall. Igår rökte jag två cigaretter på hela dagen och hittills idag har jag inte rökt en enda. Nu, L U N C H.



Later.

Svart.


Omringad av djur.

Idag har det känts som om man är med i filmen "Evan Almighty". Överallt där jag har varit så har det varit något djur som låtit eller som varit på en. Allt från Ugglor som låter hur högt som helst, till getingar och humlor. Hittade t.o.m en död stackars humla som drunknat i diskon när jag skulle diska.



I trappuppgången kryper det runt en stor spindel och utanför köksfönstret så sitter det två super stora tjocka duvor i en av björkarna.


Man ser dom knappt men om man tittar riktigt noga så ser man två tjockisar rakt fram.



Och inte nog med det så är Wilgot kring benen på mig hela tiden idag.




Later.

Mando Diao.

Dance with somebody.


090506.

Sitter här och laddar inför provet med en god frukost. Är riktigt nervös men tänker göra så gott jag kan. Bära eller brista. Har även tittat lite på Kattis och Company eftersom Lotta Gray (Vimmelmamman) är med. Hon berättar om hur det är att leva med cancer och hur tankarna går. Se det här!

Hon är så jäkla stark som orkar leva ett "normalt" liv trots sin sjukdom. Hur hon kämpar emot den jäkla skitsjukdomen och tar vara på varje sekund.
Bloggen kan du läsa här!

Bråttom bråttom nu.

Hoppas ni får en underbar dag!


Här händer det grejer.

Som vanligt så tröttnade jag på min design och bytte ut lite. Gillar den lila känslan. Den är lite mer sommar tycker jag. Har pluggat som en galning till provet i morgon. Är skit nervös! Herregud! Hur ska det gå!? Hoppas jag får reda på resultatet direkt efter så man slipper gå och vänta. 

Jag och Kaka har skrattat ihjäl oss här hemma åt Wilgot. Eftersom han redan tagit död på sin igelkott (Vildsvin) så tänkte vi att det spelar ju ingen roll om vi tar fram Grisen nu. Det är hans käraste leksak och den har legat gömd i en låda ett bra tag eftersom han bet ett litet hål i trynet och jag tänkte sy igen det. Efter ungefär en halvtimme så var det inte längre någon bomull kvar i Grisen! Han hade mördat även den! Han hittade mer och mer ludd att leka med. Vi har nu hela vardagsrummet fullt med mjukisludd som varit i grisen. 



Snacka om rovdjur. 

Inge som helst ludd kvar i Grisen nu. Stackars!

Nu ska jag läsa på lite till innan jag går och lägger mig och försöker sova. 

Natti natti.

Lily Allen.

Fuck you.




090505.

Hallådär köp blåbär!
Och det är precis vad jag har gjort! Just nu är det frukost (sen frukost) med fil, blåbär, hallon och solroskärnor.



Idag har jag en hel del plugg att ta itu med. Har prov i morrn igen och måste vara redo. Fyfan va kallt det är! 9 ynka grader har vi ute idag! Och vi har haft nästan alla fönster öppna i natt och det gör ju att just nu så känns ju lägenheten som en källarhåla utan element. Snorkallt! Hoppas ni har/får en bra dag!

Later.

Vanessa och Chuck = sant?

Nytt par och är dom inte söta!
Dem passar ju väldigt bra ihop måste jag ju säga!


Jessica Szohr och Ed Westwick


Bönmix med quorn och vitlök.

Du behöver:

4 dl quorn färs (ca).
En halv stor gul lök
Två klyftor vitlök
En paprika
1 burk bönor (Valfria).
Krossade tomater (helst med chilismak).
Olivolja

Gör såhär:

1. Hacka löken
2. Även vitlöken (Två klyftor, inte en hel vitlök).
3. Bryn färsen och löken tillsammans ett par minuter i olivoljan.
4. Släng i paprikan och bönorna. Bryn några minuter till.
5. Häll i de krossade tomaterna och låt bubbla i ca 7 minuter.

Servera!

(Det är jätte gott med råris till eller varför inte bulgur eller couscous.)




Mat och hälsa.

Nu har vi precis käkat här hemma och har även varit och storhandlat. Ikväll så blev det bönmix med quorn och vitlök. Råris till de. Mumma! Det vart faktiskt riktigt gott! Eget påhittat recept, alltid roligast. Är röksugen som få men jag tänker fanimej stå emot. Glöm att gå ut på balkongen Ninnie. Glöm säger jag bara!


Kaka som inte är så förtjust i grönsaker, han får bara haka på nu, annars får han ingen mat! Eller så får han laga sin onyttiga sockriga och fettiga mat själv. Där med pasta!

Men han gillade min bönmix med quorn. Hur bra som helst! Perfekt första presentation av vårt nya matliv. Kommer recept om en liten stund såklart.

Later


Jag låste ut mig.

Har stått utanför porten i nästan en timme med en pipande Wille. Kod-jäveln funkar inte. Den nya. Så till slut kom en granne ut och släppte in mig. Finally!

Blir så jäkla less!

Hoppas kaka kan åka och handla när han kommer hem för nu har jag skrivit en rejäl lista. Det ösregnar ju ute så orkar inte gå till affären. Latmask.

Är röksugen oxå.

Regn och rusk.

God morgon! Idag så är det regnigt ute och kallt! Idag slutar jag röka i veckorna. Från och med nu så blir det bara feströkning för min del. Det känns skönt att ha tagit ett sånt beslut nu eftersom att jag har sån pollen allergi och problem med magen som gör att jag redan har jobbigt att andas. Så rökningen hjälper ju inte direkt då. Sen är det alldeles för dyrt. Men måste först och främst tänka på min hälsa nu. Så ska lägga om kosten oxå helt och hållet för att se om min mage blir bättre. Ska ta en tripp till affären senare idag och köpa grejer till nya kosten. Det blir en prövning att inte äta vad man vill och inte röka. Men det känns super bra!

Idag så byter dem kod till vår port! Tack vare mitt brev och alla grannars underskrift. Känner mig lite som en hjälte!
Har haft den där uteliggaren i trappen nu sen vi flyttade hit under julen. Till och från. Okända människor som springer i trappen och saker som försvinner från källaren. Så dem har tydligen sagt till om att byta kod redan innan jag och Kaka flyttade hit. Så det känns skönt att ha gjort en god gärning med min lapp som jag satte upp i trappen. Den skickade jag sedan in till hyresvärlderna med alla grannars underskrift. Och dagen efter så kom ett brev som var oadresserat ner i brevlådan om att en ny kod skulle bytas idag.

Den nya koden är.................... Ajoo!

Nu ska jag äta frukost.

Later

Söndag idag, javisst!


Hallådär alla!
Idag är jag trött! Riktigt jäkla megatrött. Med all rätt för fyfan så kul vi hade igår igen. Var på födelsedagsfest hos Karro som fyllde 28 år. Som vanligt så drar mitt gäng igång hela festen och står och röjer i vardagsrummet. Tillslut fattade nog resten av festen oxå att det är så man festar. Musik, sång och dans är ju vår specialitet. Mycket oxå för att vi är "gamla" dansare hela bunten. Vi var hos Karro till tolv ungefär då vi bestämde oss för att gå vidare. Klockan var ju bara barnet. Vi beslutade oss efter många om och men att sätta oss på Bill o bob bara och ta ett glas vin till. Där var det fullsmockat med folk och vi var som vanligt sist att gå därifrån. Sen gick vi och tryckte i oss mat innan vi delade på oss åt olika håll och jag tog en taxi hem. Hemma hade Kaka somnat med taklampan tänd och uppepå sängkläderna. Jag skrattade som vanligt åt hans mystiska sovstil. Sen somnade jag oxå till slut.

Jag pussar Willen hejdå innan jag går på party.



I morse vaknade jag och mådde inte alls så dåligt som jag trodde att jag skulle må. Jag och Kaka gjorde oss i ordning lite och vandrande ner på stan där vi satte oss och åt världens godaste pastarätter. Carbonara och Bolognese! Sen gick vi hem till mamma och pappa och sa hej på vägen hem. Nu har vi storstädat här hemma och tänker bara slappa resten av dagen.

Later.


Lördag.


Ikväll är det födelsedagsfest hos Karro. Jag ska strax in i duschen och göra mig i ordning för att sedan gå vidare till Maria där vi ska ta en öl innan vi går vidare. Inhandlade lite på hm idag när jag var iväg och köpte present till Karro.



Hoppas ni får en härlig lördagkväll så hörs vi i morgon!

Kram

Andreas Lundstedt pratar om sin HIV smitta.

Andreas Lundstedt från Alcazar har gått ut med sin sjukdom och har även varit i Zambia och träffat HIV smittade barn.



Vilken underbar människa han är måste jag säga. Så otroligt jordnära och stark som vågat gå ut med sin egen sjukdom. Han kommer nog bli en otroligt stor förebild för människor som kämpar med denna hemska infektion.

Är det krångel med videon så klicka HÄR.


Valborg i bilder.


Det började även brinna i en papperskorg....



Hoppas ni hade en härlig Valborg!

RSS 2.0